ילדה בת שנתיים מרביצה!

ykleiman111

New member
ילדה בת שנתיים מרביצה!

היי סופר נני ברשותי ילדה בת שנתיים מקסימה, אהובה, מאוד מבינה, והיא החלה לפני כחודש כשהיא לא מקבלת משהו או שהדברים לא מתנהלים כמו שהיא רוצה, היא פשוט מרביצה לי עם היד על הגוף, ואני נורא מתעצבנת ומכה אותה חזרה ביד או בטוסיק, ומסבירה לה שלא מרביצים אבל זה מיד קורה שוב כשהיא רוצה משהו מסויים, יש לציין שהיא ילדה מאד דעתנית ועקשנית, יש לך אח בן שש והיא מכסחת אותו. הייתי רוצה לדעת איך לגרום לה להפסיק עם זה, אני יודעת שאנחנו ההורים מודל לחיקוי והלחזיר לה זה לא בדיוק מלמד לכן אני פונה אלייך שתדריכי אותי. דבר נוסף היא ילדה מאד טובה, אני לא כל היום מתעמתת איתה על דברים, ואני מגדלת אותה בכיף ונהנת מכל רגע במחיצתה רק שזה דבר חדש שהתפתח והייתי רוצה לגרום לזה להפסק. תודה רבה מראש יישר כח.

survivorrr

New member
מה את רוצה מהילדה כשמי שצריכה איפוס זו את.

תראי איזו כפילות יש לך בראש: 1- הילדה מאד עקשנית ומכסחת את אחיה בן השש ונותנת לך מכות. אבל תראי איזו מחמאות היא מקבלת: מקסימה, מאד טובה... חוץ מפרס נובל לשלום נתת לה את כל הקומפלימנטים. 2- כשהיא מכה אותך את מכה אותה ובאותה נשימה אומרת שלא מרביצים. אז תחליטי... מרביצים או לא? אני לא פנאטי שמתנגד טוטאלית למכה על היד או בישבן. אבל מסר כפול מכניס אותה לבלבול. כיון שלדעתי היא מרגישה שיש אצלך כפילות ערכים/מסרים - היא לא תפסיק עד שהשידורים שלך יהיו חד משמעיים. להרביץ לאמא זה לא מקסים. לכסח את אחיה - זה לא ילדה מאד טובה. להתעקש זה לא "דעתן". זה אפשר לומר על נוער מתבגר. לא על תינוקת. כשהיא לא מקבלת משהו יש אלימות - זה לא מהנה. רק אחרי שתעשי בראש שלך את האיפוסים האלה אפשר יהיה לעבור לילדה. מסר חד משמעי - כך לא עושים ועל כך תבוא תגובה הולמת. יש אלימות? ישר ללול. לא יעזרו בכיות ודמעות, צרחות ומחאות. פעמיים שלוש - והיא תקשר בין האלימות שלה "להסגר" בלול ואז היא תחדל. אם אין לול - כל התנתקות אחרת טובה ובלבד שתישמר בקביעות ונחרצות. לא לשלוש דקות שאחריהן תיכנעי לדמעות של "הנהדרת". אמנם לא התכוונתי למאסר עולם בלול אבל בהחלט לפרק זמן נכבד שהיא לא תשכח אותו הרבה זמן. גם "פרסים היא לא תקבל". כשאחיה מקבל גלידה/סוכריה וכו' - היא לא. למה? כי התנהגת לא יפה. בשום אופן לא לסחוט ממנה הבטחות בתמורה לויתור על התגובה העונשית. קודם תתנהגי כראוי - אחר כך נחשוב. אין מצב שהילדה תבטיח (או תגיד את הסיסמה "סליחה") ואז הכל ימחק/יסלח. בשום אופן. קודם היא תשפר התנהגות. אחר כך נשנה תגובה. אם הילדה לא תראה החלטיות, נחרצות, עיקביות ונחישות - היא לא תשנה את דרכיה. מה שיותר גרוע - אם הילד יראה שאצלך "רשע וטוב לו" - למה שהוא לא יחקה אותה? גם הוא יכה, יכסח, יתעקש אבל יהיה מקסים ומאד טוב - מה רע?

ykleiman111

New member
ילדה שמרביצה

רציתי לומר אין שום סתירות במה שציינתי, ישנם רגעים ואפילו פרקי זמן ארוכים ביום שהילדה שלי מקסימה...... וישנים רגעים שהיא מתעקשת ודעתנית זאת אומרת לא וותרנית, מה קשה כל כך להבין, אולי אני לא נחרצת והחלטית מקובל עלי, אני אנסה את ההצעה, אבל לילדים יש כל מיני רגעים, אני לא מדברת על ילדה שאני ברוב הזמן כועסת עליה פשוט יש לה תגובה להרביץ ואני רוצה ליגרום לזה ליפסק זה הכל......

שרון230

New member
את לא צריכה בפני אף אחד!!!!

מנהלת הפורום סיימה את עבודתה. וכאן אין אף אחד מקצועי שיכול לעזור לך. ממליצה לך את פורום BEOK יש לך שם פורומים בכל התחומים של ילדים ובכלל.

שרון230

New member
אין על מה, אגב...

הבת שלי גם בת 3 וגם מרביצה כשמשהו לא נראה לה, בהתיעצות כאן בפורום עם המנהלת, פשוט תהיי אסרטיבית ותגידי לב בנחישות ובתקיפות: בבית שלנו לא מרביצים!! כל פעם שזה קורה תגיבי באותה דרך, היא קטנטונת היא תפנים בסוף שלא מרביצים. את יכולה לומר לה גם שאת מבינה שהיא עצבנית וכעוסה בגלל..**** ואת יכולה לעזור לה לשבת איתה בחדר להרגע כדי שלא תרביץ. פשוט תהיי עיקבית!! בהצלחה!

למעלה