ילדה בת שנתיים שמסרבת להתלבש

LILI1234567

New member
ילדה בת שנתיים שמסרבת להתלבש

שלום, לקרובי משפחה שלי יש ילדה כבת שנתיים, יש לה 2 אחיות גדולות ממנה אבל כולן קטנות(עד גיל 6 בערך) .
היא מסרבת להתלבש ומתפשטת כל פעם שמלבישים אותה, האם מדובר בהתנהגות טבעית או שיש כאן בעיית התנהגות שדורשת טיפול או יעוץ ? מה יכול להיות מקור ההתנהגות הזו? ואם יש כאן עצות כלשהן כי הם טיפה מודאגים.

תודה והמשך יום נעים

שלום לילי

בהסתמך על תיאוריך אני יכולה לחשוב על שני כיוונים אפשריים (אחד מהשניים או שילוב של שניהם
).
חשוב בעיניי לפסול קודם שאין לה קושי בוויסות חושי. ישנם ילדים שאחד (או יותר) מהחושים שלהם נמצא במצב של תת תחושה או תחושתיות יתר. כשיש מצב לדוגמא של תחושתיות יתר במגע, זה אומר שכל מגע נחווה אצל הילד כמציק/לא נעים ועד כואב מאוד.

לקשיים בויסות יש גם נטיה להחמיר לעיתים בתק' שהמצב הרגשי קשה.
ייתכן שמגע הבדים מציק לה ולכן הסירוב.
אם הולכים לבדוק את זה - חשוב מאוד לעשות זאת מול מרפאה בעיסוק שמומחית לנושא הויסות (לא כולן כאלה). אני יכולה להמליץ על 2 בת"א ור"ג. אם רלבנטי - שלחי לי מסר ואעביר בשמחה את הפרטים.

לצד זה, הילדה נמצאת בדיוק בגיל שבו הילד מבין שיש לו משמעות ושהקול שלו קובע. זה מוביל לכך שהילדים מנסים לבדוק היכן יוכלו להיות אלה שקובעים והרבה פעמים זה מתבטא במרד לעשות משהו שהסביבה מבקשת מהם - כדי שהם יהיו אלה שמחליטים וקובעים. בהחלט ייתכן שהתנהגותה נובעת מקושי התנהגותי עקב כך.

כאמור, קשה מאוד להבין מה קורה אצלה כשיש תמונה כ"כ צרה, אך זה כיוון ראשוני לבדוק אותו. אם הם מתקשים - אולי כדאי לפנות להדרכת הורים אצל מישהו שיוכל לקבל תמונה יותר רחבה ולסייע להם להבין מה מניע את התנהגות הילדה.

בהצלחה

למעלה