ילדה בת 5

ילדה בת 5

היי ונעים מאוד

מצטערת מראש שזה הולך להיות ארוך

יש לי ילדה בת 5 ילדה מדהימה חכמה מאוד

בשנתיים האחרונות בתי עברה הרבה שינויים גירושיים אומנם לא מכוערים אבל אני והיא עזבנו את הבית ועברנו להתגורר עם אימי
לאחר מס' חודשים עברנו להתגורר לבד ( אני והיא ) וב4 חודשים האחרונים עברנו להתגורר בעיר אחרת עם בן זוגי החדש.

לבן זוגי יש בת מנישואים שלו ילדה מקסימה בת 8

הבנות קיבלו אחת את השניה בצורה מאוד יפה הן חברות טובות ומשחקות מאוד יפה יחד אבל .... יש רגעים שהן רבות ( כנראה כמו אחיות ).
יש בנהן תחרות בכל דבר אפילו אם אני מוזגת לאכול הן משוות את הכמות של האוכל או של השתיה .

יש לי בעיה עם בתי היא ילדה מאוד חכמה ( וזה לא על דעת עצמי זה איבחון של 2 גננות) בתי כל הזמן מדברת אולי זה נשמע מצחיק אבל זה כבר בלתי נסבל
מהרגע הראשון שהיא פותחת את עיניה היא לא מפסיקה לדבר גם שאני מבקשת ממנה להיות קצת בשקט זה לא עוזר .
דבר שני היא כל הזמן צועקת גם שהיא צוחקת היא צועקת ואני מנסה להגיד לה שאצלנו בבית לא צועקים זה לא עוזר .
דבר שלישי היא כוססת ציפורניים ( לאחרונה התחלתי למרוח לה מרה ).
הקשר שלה עם אביה הוא מאוד רופף אבל זה לא דבר שחדש גם שהינו נשואיים הם לא היו קשורים אחד לשני
אני חייבת לציין שבן זוגי נותן לה הרבה חום ואהבה ןממלא לה את החלל הריק .

אבקש את עזרתכם

תודה ויום נפלא ורד

טליה 70

New member
ילדה בת 5

שלום ורד.
לאחר שקראתי בעיון את שכתבת המסקנה שלי בקשר למריבות שלהן, אפילו השוואת האוכל בצלחת, זה המקום שכל אחת רוצה לתפוס ולא לפגר מאחור. בקשר לכך שבתך לא מפסיקה לדבר וצועקת. אני מדבר אני צועק, משמע אני קיים ואי אפשר להתעלם ממני ואכן את לא מתעלמת וממשיכה לבקש שתפסיק והעניין הפך להיות קבוע בבית וכך יש לילדה מזה רווח משני. את צריכה לדבר עם בתך, לא כשזה קורה, אלא בזמן שיש אווירה טובה ולומר לה: נכון שאת הרבה פעמים צועקת ואני מעירה לך שזה לא נעים לי ואת ממשיכה?! מהיום אני לא אדבר איתך על זה יותר אני פשוט אשים אטמים באוזניים ואתרחק ממך. ואז יכול להיות שגם אם תדברי אלי אני לא אשמע אותך כי שמתי אטמים.

smile li

New member
ילדה בת 5

שלום ורד, נעים מאד.

לפני שאענה, אשמח לדעת האם ביתך גם טרם הפירדה מבעלך היתה דברנית במיוחד וקולה היה גבוה, או שזוהי תופעה שהחלה לאחרונה.
באשר לכסיסת הציפורניים: לרוב הרגל מגונה זה מתחיל בעקבות חיקוי אחרים. כדאי לגמול אותה כמה שיותר מהר, זהו הרגל שמאד קשה להיפטר ממנו בהמשך.

לפני

היי

בזמן הפרידה היא היתה קטנה בסביבות שנתיים וחצי היא היתה מדברת כן אבל לא כמו היום

איך אני יכולה לגרום לה להפסיק לכסוס ציפורניים
ניסיתי להסביר לה שזה יעשה לה כאבי בטן וזה מביא חיידקים לא עוזר
אין אצלנו בבית מישהו שכוסס ציפורניים
תודה

smile li

New member
תשובות

ייתכן שמדובר באישיות ובמזג שלה - היתה דברנית ונותרה כזאת. היום היא גם מודעת לעובדה שאם תדבר הרבה ובקול, את תקשיבי לה. לא בטוח שזה נובע מקנאה או רצון להתלבט על רקע השינויים בחייה, כמו שלב נורמטיבי שמתרחש גם בין אחים "רגילים". כדאי להמעיט בתשומת לב לתופעה. להגיד בענייניות בזמן רגוע נוח, כבדרך אגב, שמפריע לך שהיא מדברת מאד חזק. כשהיא עושה זאת, האוזניים שלך כואבות ואת לא רוצה שזה יקרה ולכן, בפעם הבאה שבמקום לדבר בטון רגיל היא תרים את קולה, את תצאי מהחדר.
עם הדברנות הרבה, על אף שהדבר מתיש, הייתי משלימה. זו היא. יתכן שזה ישתנה ויתכן שלא.
בקשר לכסיסת הציפורניים: אפשר לשים לק "מרה". כך בכל פעם שמכניסים את הציפורניים לפה חשים בטעם מר ומרתיע ולאחר תקופה של הימנעות מהכנסת הידיים לפה, סביר שההרגל המגונה יכחד.

בהצלחה!

למעלה