ילדה בת 8 עם התפרצויות

lali46

New member
ילדה בת 8 עם התפרצויות

שלום רב עינת נכדתי הנפלאה מתנהגת נפלא וחברותית בבית הספר בבית היא מציקה לאחיה בן ה-5 מתפרצת על הוריה ואף צובטת או מכה. הילדה אובחנה עם בעיות קשב מתקשה בחלק משיעורי הבית, וזקוקה לעזרת אמה. הילה המתוקה שלנו מבקרת במכון אותיות מה שמאד עוזר לה. ההורים שניהם עובדים חלק מהזמן בבית ובשעות אחה"צ כשהילדים האם (בעיקר) רוב הזמן צמודה למחשב הנייד ולפלאפונים. הילדים רואים לא מעט טלויזיה (הרבה בוב ספוג).אני הסבתא קרובה מאד מאד אל הילדים והם אלי, נמצאת מספר פעמים בשבוע בביתם ומעירה מידי פעם להורים שהם צריכים לכבות מחשב ופלאפונים לפחות לחלק מהזמן שהילים נמצאים. יש לי ויכוח על כך עם בתי (האם). הילדה מוצצת אצבע , היו נ סיונות להפסיק ללא הועיל. אנא עינת, מבקשת התייחסותך לנושא ההתפרצויות וההצקות של הילדה, אם אפשר בהקדם. תודה רבה מאד סבתא אלה

יחסים האתגר

שלום רב לך סבתא אלה המסורה והאכפתית, הורות היום היא משימה מורכבת הדורשת ג'גלינג לא פשוט בין עוד משימות חיים כמו עבודה, פרנסה והגשמה עצמית. אין זה קל כלל ועיקר. אני מאמינה שבתך עושה את המירב והמיטב שהיא יכולה בכל רגע נתון . ממרום גילך ומעמדך את יכולה לצפות, לראות ולהבין בבחינת :"דברים שרואים משם לא רואים מכאן". הדבר הכי טוב שתוכלי לעשות הוא לראות את הטוב שבהתנהלות בתך. להכיר ולהעריך את הטוב ולספר לבני הזוג על כך. ראשית, גם הם זקוקים לעידוד ממך. שנית, רק ממקום שהם יחוו אותך מבינה ואמפאטית הם יוכלו לעשות תנועה לשינוי. בנוגע לנכדתך, לילדה יש כישורים חברתיים מוכחים.("מתנהגת נפלא וחברותית בבית הספר".) ההתנהגות שלה מדברת אותה בבית. כלומר, היא קשורה קשר הדוק למערכת יחסי הגומלין שלה בתוך המשפחה. יש קשר הדוק בין התיחסות ההורים אליה( למשל, כשהיא מציקה לאחיה) לעובדה שהיא ממשיכה. זו הדרך של הילדה להרגיש שייכת. כלומר, לקבל התיחסות. ילדים זקוקים לתשומת לב ייחודית. הילדה עסקה בניסוי ותהיה וגלתה בטעות שאצלה בבית נותנים תשומת לב נדיבה להתפרצויות ולהצקות. אז למה שתחדל? בברכה, עינת

למעלה