ילדה בת 8.5

ילדה בת 8.5

שלום רב, הילדה שלי בת 8.5 ויש לה הפרעת קשב וריכוז. היא לא מקבלת ריטלין כיוון שהתרופה "גרמה" לה לתלישת שערות, טיקים וחיטוט אובססבי בפצעים עד כדי כך שרצו לתת לה תרופות פסיכיאטיות. בשלב הזה עצרו את הרכבת, הפסקנו את הטיפול בריטלין לנסיון וכל התופעות פסקו. כיום היא ללא ריטלין גם בהמלצת המורה. הציונים שלה במבחנים נעים בין 75 ל-85. הטעויות שלה נובעות בעיקר מ: לא שמתי לב, לא הייתי מרוכזת. בנוסף היא גם לא זוכרת דברים כמו מישהו אחר. ובנוסף יש לה טעויות כתיב נוראיות. מהי ההמלצה לטיפול (איך ללמד אותה) להתמודד עם הנ"ל. תודה

האם מישהו מכיר shaiperbrain

היי שוב, האם מישהו מכיר, יכול להמליץ על תוכנה בשם shaiperbrain הבנתי שהתוכנה עולה כ- 1200 ש"ח והילד צריך לעבוד במחשב 30 דקות כל יום 4 ימים בשבוע. מדובר על משימות משעממות אבל כאשר הוא מצליח לעשות את הציון שלו זוהי הצלחה. משהו שקשור למהירות גלי המוח. בתחליף לריטלין או כתומך בו. www.KeshevZikaron.com אשמח לשמוע אם מישהו מכיר.

מיומנויות ואסטרטגיות

מאד חשוב שמישהו יעבוד איתה אחת לשבוע או פעמים בשבוע, כדי לעזור לה ללמוד אסטרטגיות להתגבר על הפרעות הריכוז. יש כמה טכניקות שמאד עוזרות, יש אסטרטגיות עבודה - וחשוב שמיהו שמבין בעניין - מורה מיוחדת או בעלת ניסיון שכזה, ותשפר את היכולות שלה. בעניין של טעויות כתיב - אני מציעה לעזור ללמוד לפי חוקים - אך ורק כשהילדה תרצה או תסכים באמת. כדי לתקן טעויות נדרשת בגרות מסוימת או רצון חזק מאד או רצון לריצוי. אם אחד המניעים האלו קיימים - אפשר ללמד אותה.

המלצות יותר ספיציפיות

תודה, האם תוכלי לפרט קצת וגם להמליץ על מישהו באזור פ"ת? האם אני לא אוכל לעזור לה?

לא מכירה באזור פ"ת

ודי קשה להמליץ מרחוק כשלא יושבים לפחות פעם אחת להכיר את הילדה. בעניין של עזרה ביתית, אני לא מכירה את טיב היחסים שביניכן, כדי לדעת אם זה טוב לילדה או לא. אם יש אפשרות להעמיד לה גבולות וגם להישאר בחמימות האמהית, ללא שום בעיה, אז... חיובי לשאלתך. אם לא - אז... שלילי לשאלתך.

למעלה