ילדה בת 9 40 קילו

ילדה בת 9 40 קילו

שלום לכולם, אני אמא מאד מודאגת שניסתה המון שיטות איך לגרום לידלדה לאכול נכון, ניסיתי דיאטנית, ניסיתי חוג לילדות שמנות שלומדות על תזונה נכונה עם תפריט נכון, אבל הילדה לא רגועה, גונבת אוכל בלילה ואוכלת... בטענה שהיא רעבה היא אוכלת המון דברים שהבסיס שלהם זה בצקים ולחמים... לא רוצה ירקות, ולא פרות. בבית יש שלושה נפשות נוספים רזים שאין להם נטייה להשמנה ואין באפשרותי "להעניש את כל בני הבית בגללה. אבל אני גם לא עומדת בבכי ובנודניקיות שלה שכשהיא רוצה משהו היא ממש מוציאה אותי מכליי אנא עיזרו לי זה רק הולך ומחמיר ואין רופא או דיאטנית שהצליחו במשימה. גם אין לי כל כך אמצעים כספיים להכניס את הילדה למסגרות משמעת. מה שיש לי הרבה זה רצון ויכולת לקבל ביקורת, והצעות כדי להציל אותה מהשמנת יתר כבר בגיל כזה. תודה

Infin1ty

New member
מניסיון , אל תנסי להכריח את הילדה

אם הילדה תראה שאת מנסה להכריח אותה או מגבילה אותה, היא בכוונת תחילה תלך ותגנוב בלילה או מחברות.

עודף משקל בילדים

שלום מעין את מתארת דילמה מאוד גדולה שהרבה הורים מתמודדים איתה. אבל הסיטואציה שנקלעתם אליה מחייבת להפסיק לנקוט בשיטות של הגבלת מזון. האם הילדה עושה פעילות גופנית באופן קבוע? תנסי למצוא מסגרת נעימה לפעילות גופנית כ- 4 פעמים בשבוע. חוג או פעילות משותפת עם אחד מבני המשפחה. השינויים היחידים שתעשי בתזונה הם שינויים שיכללו את כל בני הבית. תזונה נכונה אינה עונש גם לאנשים רזים. בהצלחה יפה שיף- דיאטנית ילדים

הליכה

שלום שוב ותודה על התשובה יש לי שאלה נוספת האם אפשר שילדתי תצטרף אליי להליכה של 5 ק"מ כל יום במשך שעה לפי הבנתי אסור לילדים לעשות הליכה!!! האם זה נכון?

אלי ו.

New member
לילדים מותר ואפילו רצוי ללכת

ולעסוק בפעילות גופנית. יחד עם זאת, לא הייתי ממליץ להתחיל בהליכה של 5 ק"מ. תתחילי בהליכה בקצב שיהיה נוח לילדה, ולמרחק נוח, לאט לאט תגיעו למרחק סביר ואח"כ תעבדו על קצב. נסי גם לשלב אותה בחוגי ספורט או פעילות שמענינים אותה.

למעלה