ילדה היסטרית בת שנה

טל882

New member
ילדה היסטרית בת שנה

שלום,בתי בת השנה התחילה בשבועיים האחרונים להיות היסטרית כלומר לבכות כל הזמן לדוגמא בבוקר כשאני לוקחת אותה לגן עד היום הייתה הולכת ישר בלי בעיות פתאום כל בוקר זה בכי שלא נגמר לא רוצה לרדת מהידיים. דוגמא נוספת במקלחת-הילדה לא נותנת לי לקלח אותה היא פשוט בוכה ומשתוללת אני לא יכולה להשתלט עליה אתמול אני פשוט הייתי חייבת להוציא אותה מיד מהמים כי לא יכלתי להחזיק אותה מרוב שהשתוללה אני פשוט אבודת עצות אני ממש ממש מתוסכלת אודה לעצות

דבר ראשון כדאי לבדוק

האם משהו השתנה.
אולי זה אפילו משהו שלכם לא נראה מאוד משמעותי, אבל בשבילה יכול להיות קריטי.

משהו בבית?
אולי בגן. ( תבדקי עם הגננת, ותסבירי שיש שינוי בהתנהגות, ולא שאת מאשימה אותה)

עוד פרט שכדאי לבדוק,
האם לפי היכרותכם,
הבכי הוא מפחד, מרצון לשלוט ( האם אתם יכולים להבחין בסוג הבכי)
נסו להסביר לה, ולתת לה התראה למה שהולך לקרות
למשל, XXX עוד מעט צריך ללכת לגן, נלבש מעיל ונצא.
XXX אנחנו הולכים לאכול ארוחת ערב, אחרי זה נלך להתקלח ולישון....

לפעמים ידע מוקדם יכול לעזור. סביר שהיא מבינה מה אתם אומרים לה, הרבה יותר מהיכולת שלה להביע את עצמה.

אם לא עוזר, תני עוד פרטים ואנסה להבין יותר יחד איתך.

לפני הכל כדאי לבדוק אותה

רפואית. יתכן שמשהו מציק לה והיא לא יודעת איך להעביר לכם את זה.

iameden

New member
מסכימה שצריך לבדוק אם דבר מה השתנה

או האם יש לה בעיה רפואית (אולי אזוניים, שיניים וכדומה).

בנוסף, בגיל שנה חרדת הפרידה מתעצמת וזה יכול להשפיע מאוד על הפרידה בבוקר.
נסי לעשות את הפרידה בבוקר (ובכלל, את כל התנהלות הבוקר) מאוד טקסית- כל יום אותו הדבר, שתדע מה הולך לקרות מתי ותדע למה לצפות. את הפרידה עצמה נסי לעשות קצרה, ברורה ואמפטית.

לגבי המקלחות- קשה לדעת אם זה קשור לפרידות של הבוקר או נושא נוסף.
זה יכול להיות קשור לקושי פיסיולוגי וגם לעובדה שבאחד הימים היה לה קר/חם/משהו נכנס לה לעין/לא היה לה נעים בצורה כזו או אחרת וגרם לה להרתע מהאמבטיות (גם משהו פיצי וחסר חשיבות לדעתך).
מציעה לך לנסות להרגיע אותה בכל דרך ולעשות אמבטיות קצרות וענייניות (ממש 2-3 דקות). במהלך המקלחת דברי אליה והרגיעי אותה- אני רואה שאת כבר רוצה לצאת, נתקלח הכי מהר שאפשר ונצא (וכדומה).

למעלה