ילדה כותבת...

ילדה כותבת...

היי, שמי אפרת ואני בת 19. חיילת. הוריי גרושים, עד גיל 18 הייתי בחזקת אמי. לאחרונה אני חשה קיפוח מצדה. לפני שנה וחצי היא הכירה אמריקאי דרך האינטרנט, ומאז החליטה לעבור לגור בארה"ב ולהתחתן איתו. לאורך כל השנה האחרונה היא נסעה אליו לארה"ב לפרק זמן מסויים, וחזרה להיות איתי... ככה זה נמשך במשך שנה וחצי (במשך כל שנת יב' שלי, ועכשיו כשאני בצבא) קשה לי עם זה. אני מאוד רגישה לכל מה שהיא אומרת לי, אני עלולה לבכות כמעט מכל דבר. לפני 10 חודשים הכרתי בחור מקסים, אני אוהבת אותו והוא נורא אוהב אותי. בהתחלה התחלנו כידידים, כיום אנחנו בקשר רציני ואף מדברים על חתונה. אנו מתכננים אותה בעוד כשנה. הוא מאוד עוזר לי עם הרגשת האובדן, אך למרות זאת קשה לי. שוחחתי על זה עם דודתי רבות, היא מצדיקה אותי ב-100 אחוז, אך עם זאת היא פשוט הציעה לי להתמקד בחיים שלי, היא אמרה לי שאני כבר גדולה ואני פשוט צריכה להתמקד בחיים עם בן הזוג שלי, להתקדם וכו'. השאלה, האם חיי זוגיות נועדו למלא חסר מהסוג הזה? האם עליי פשוט לא לחשוב עליה, לשכוח ממנה לגמרי, ולהמשיך הלאה עם בן הזוג שלי? יש לציין שהוא בן אדם מדהים!!!! הכרנו בהתחלה כידידים, ועם הזמן התקרבנו, ועכשיו אנחנו ביחד.

yaronxx

New member
אין תחליף לאמא

מאוד עצוב לשמוע שאמא מעדיפה ידיד רחוק על בת קרובה אבל החיים אכזריים לפעמים. יקח לך זמן להשלים\להרגע\להתגבר על ההתנתקות של אמא. הקשר עם החבר יעזור קצת להתמודד אבל אינו תחליף לאמא. מאחל לך שאחרי ההתלהבות שלה מהאהוב החדש, הגעגועים אלייך יגרמו לה לחדש\לחזק\לאמץ את הקשר עם ביתה

danny girl

New member
אמנם חבר הוא לךא תחליף לאם אבל

אבל אני למדתי שגם במשפחה יש גורמים קצת מפריעים ופחות מפרגנים (למרות שהם רוצים להיות קרובים וכו'.. הם פשוט לא יודעים לעשות זאת) אז אולי כדאי לנסות שהיחסים רק יהיו נעימים ולהשאיר את זה ככה אבל זה בתנאי שכבר ניסית לדבר עם אימך-כי אמרת שמפריע לך שהקשר נמצא במצב שהוא היום.. אה, ואמא שלך עכשיו עכשיו בארץ? אם כן, ושיחות לא עובדות קחי את העניינים לידיים למשל תקבעו שפעם בשבוע אתן יוצאות ביחד לדבר על כוס קפה או להצגה סרט או משהו.. לפעמים שאת רואה אותה בבית למשל רואה טלוויזיה תתצטרפי אליה, תשאלי על מה הסרט תראו יחד ותפתחו שיחה. או אפילו שהיא אוכלת, תאכלי איתה. קודם תהיו קרובות פיזית, בדרך כלל אם יש רצון של שתי הצדדים הקרבה הנפשית באה מיד אחריו. אני מאשר לך המון אושר עם החבר והצלחה עם אמא

yaronxx

New member
danny girl

כתבת תגובה יפה. ניראה שיש לך ניסיון עם מקרים כאלה. מקוה מאוד שעצותייך יועילו

כמה דברים.

היי אפרת. ראשית, כבת אוהבת לאמא שלך, היי מאושרת שטוב לה. אני בטוחה שהעובדה שקשה לך קשה גם לה ועובדה היא שהיא תמיד נסעה וחזרה להיות איתך, שזו השקעה כספית ונפשית מאוד גדולה. אומר לך שני דברים קצת חדים: ראשית, אמא שלך לא מתה. במקום לשמוח בשמחתה את מעמיקה את הצער שלך ומטפחת את תחושת הקורבנות (שלא באמת קיימת ממה שאת כותבת) שלך. שנית, לא! בן זוג לא אמור להיות תחליף לאובדן. יחד עם זאת, הפסיכולוגיה מלמדת שבני זוג תמיד מהווים את מה שחסר לנו מהורינו. למה את צריכה לשכוח מאמא שלך? תפרגני לה ותפרגני לעצמך ששתיכן מצאתן אהבה. זה מצרך שקצת קשה למצוא בימינו. המון בהצלחה. יעל עיני

למעלה