ילדה להורים גרושים

מור224

New member
ילדה להורים גרושים

הכל התחיל לפני שנה וחצי ששמעתי שההורים שלי מתגרשים. הייתי בסך הכל בת11 וחצי שאמא שלי חשבה שאני יכולה להיות חברה טובה שלה. כאב לי ליראות את אמא שלי בוכה ועוד יותר כאב לי שידעתי את הסיבות לכך. כל הסיפור השפיע עלי נורא ונכנסתי לדיכאון רציני עד שירדתי באופן דרסתי במשקל. משם הסיפור רק הידרדר. אני כל כך מעורבת בסיפור אני יודעת כל פרט ופרט מה שאני לא אמורה לדעת. אחרי שירדתי במשקל ולא אכלתי כלום ימים ושכבר רציתי לאכול זה היה מאוחר מידי הגוף התחיל לדחות את האוכל. ההורים שלי לא יודעים שזה כבר מעל חצי שנה. אני וההורים שלי לא "חברים" טובים. אין בנינו תקשורת טובה כ''כ. יש לי כמה חברות טובות שיודעות על זה ועכשיו יש כמה מורות שיודעות וסיפרו להורים שלי. איך הם יודעות אין לי מושג אבל מפחידה אותי הידיעה שההורים שלי יודעים כי כל מה שחשבתי שיקרה קרה. מפחד שיקרתי להורים שלי ואמרתי להם שזה לא נכון והם ירדו מזה אבל אני לא יודעת איך לעזור לעצמי בלי שהם ידעו. הם יותר קפדניים בקשר לאוכל ואני משתדלת לא לאכול לידם אבל לרוב אני אוכלת לידם כדי להראות להם שהכל בסדר. לרוב הם לא בבית כדי לראות מה עובר עלי. הייתי רוצה עצות איך לצאת מזה בלי לערב אותם.

הכול יכול להיראות ולהרגיש גם אחרת

מור יקרה שלום רב, ראשית זה טוב וחשוב שיש לך חברות אכפתיות, אוהבות ודואגות להן את יכולה לספר את חוויותייך ורגשותייך ולקבל הכלה, תמיכה ועזרה. אני מציעה לך לפנות ליועצת בית הספר ולשוחח איתה. כמו כן, תוכלי לפנות ל"קו חם" של ערן. אני בטוחה שאת רוצה לגדול, ולצמוח להיות בריאה וחזקה. הלא כן? החיים שלך בידיים שלך. את יודעת, למציאות יכולים להיות כל מיני צבעים. והכי חשוב מבעד איזה משקפיים את בוחרת ותבחרי בעתיד להסתכל. מה את חושבת? עינת גבע, מכון אדלר.

מור224

New member
אני במדילמה

היי, מכיוון שאין ביני לבין הוריי תקשורת טובה אני מפחדת מתגובתם. הייתה תקרית ששתי מורות גילו וסיפרו להוריי אבל "מכרתי" להם סיפור והם קנו אותו. כל מה שחשבתי שיקרה קרה ואחרי שהורדתי אותם מזה אני לא רוצה שזה יקרה עוד פעם. חוץ מזה יש לי רחוקת משפחה שנכנסה לדיכאון בגגל הורייה והיא נהייתה אנורקסית ועכשיו היא יצאה ממחלקה סגורה אחרי חצי שנה בערך. אני מפחדת שזה יקרה גם לי. לכן אני מעדיפה לצאת מזה לבד כי היא סיפרה לי מה עושים שם ואני לא רוצה את גם לן אני מעדיפה לצאת מזה לבד

מה את יכולה לעשות כדי לקדם את עצמך?

שלום רב מור יקרה, מעולה! אני שומעת שיש לך מוטיבציה פנימית, רצון וכוח לעשות את השינוי. בואי תחשבי מה את יכולה לעשות כדי לקדם את עצמך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

מור224

New member
אני רוצה לקדם את עצמי

אני רוצה לקדם את עצמי ואי לא יודעתאיך. אני מפחדת לפנות להורים שלי כי אני יודעת מה תיהיה התגובה וזה קרה כבר פעם אחת והמצב לא כ''כ לטובתי ואני לא יודעת מה לעשות. אני מפחדת שמה שקרה לרחוקת משפחה שליע יקרה גם לי. אני זקוקה לעצות שיזרו לי לקדם את עצמי..!!!

הרצון הוא המפתח לקדם את עצמך

שלום רב מור, אני מאמינה שאדם שרוצה לקדם את עצמו ואת רוצה!!! יש לו עמוק בפנים רעיונות טובים איך לעשות זאת . האדם הוא ייצור המבורך על ידי כוח היצירתיות . את יכולה להפתיע אפילו את עצמך. יש לך יעד . המדריך הכי טוב למצוא את הדרך להשגת היעד הוא את עצמך. הבחירה באחריות ומחויבות לעצמך היא המפתח לפתרון. . פעם שמעתי משפט יפה שאמר שכל אדם שניתנת לו או שנטל על עצמו משימה ולקח על עצמו אחריות להשיג אותה סימן שיש בידיו את הפתרונות. אני מזמינה אותך לא להתעצל ולא להתייאש. לעצור ולחשוב: מה יכול לקדם אותך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה