ילדה עם דם A להורים B O

בעל10

New member
ילדה עם דם A להורים B O

האם מישהו יכול להסביר תופעה שנראית לי לא הגיונית.
אני מכיר זוג הורים שהאם היא עם סוג דם O והאם עם סוג דם B.
יש להם שלושה ילדים:
בן עם O
בן עם B
בת עם A
האם דבר כזה אפשרי גנטית(אפילו אם נדיר)?
ספציפית ידוע לי שההורים הם ההורים הביולוגים של שלושת הילדים.
תודה רבה.

C H 4

New member
כן

בקורס גנטיקה (לפני 10.5 שנים) המרצה התעכבה על איזושהי מחלה גנטית שיוצרת הסתרה של האנטיגנים הדומיננטיים A או B ולכן יוצרת מופע של O. אני לא יודעת אם האנקדוטה שהוסיפה בנוגע לסטודנטית שנדהמה לגלות שהדם שלה לא תואם את ההורים אמיתית, אבל יש סיכוי זעיר שדבר כזה יקרה.
הדרך לאמת התאמת דם במקרה כזה ע"י בדיקה גנטית ולא בדיקת נוגדנים בדם, או שאולי עדיף להמשיך להכיר את הסיכוי הזעיר ולעזוב את הדברים בשקט.

לאמשנה11

New member
ואו , למדתי משהו חדש מחלה גנטית שיוצרת הסתרה?

לדברים האלה בדרך כלל יש סיכוי של 1 ל-100 אבל למרות שזה נדיר ,ישנה אפשרות של ה-1 הזה , מי יודע,אולי זה בעצם הסיפור
תודה על השיתוף המעניין ומקווה לשיתופים מעניינים ויחודיים כמו זה

C H 4

New member
בכלל לפני פיתוח תאוריות באשר לעניין הורשת סוגי דם

הייתי עושה בדיקה חוזרת של סוג דם לכל המעורבים. אמנם יש סיכוי שזו תופעה גנטית, לדעתי שלא נסמכת על סטטיסטיקות ידועות יש סיכוי גבוה יותר לfalse positive בבדיקה.

deathcaster

New member
בהמשך למה ש-CH4 כתבה

אני לא יודע לאיזו תסמונת התכוונה המרצה שלה בקורס גנטיקה.
אבל יש גם את Bombay blood group, אנשים בעלי סוג דם מיוחד שנובע ממוטציה גנטית בשרשרת H שמייצרת את האנטיגנים A,B (ולכן סוג הדם שלהם מסומן ב-hh)
אנשים אלה יכולים לתרום דם לכל בעלי סוגי הדם ABO, אבל יכולים לקבל דם רק מבעלי אותו סוג דם שלהם.
https://en.wikipedia.org/wiki/Hh_blood_group
לא ממש קשור לנושא, רק לידע כללי. יש לא מעט מחלות ותסמונות שקשורות לסוגי הדם.

deathcaster

New member
חשבתי גם על עוד אופציה

אופציה נדירה מאוד אבל אפשרית.
כימרה - מצב בו לאדם יש תאים מרקמות שונות עם מטען גנטי שונה. למשל במקרה שלנו, ייתכן שלמשל האם היא עם סוג O לאב יהיה דם סוג A אבל זרע שאם יפרה ביצית, הוולד יהיה עם סוג דם B.

למעלה