ילדה עם היפרסנסטיביות

מיכל153

New member
ילדה עם היפרסנסטיביות

האם לרפואה המשלימה יש טיפול לילדה עם תחושתיות-יתר (היפרסנסטיביות)? הבעיה היא למשל במגע חול, דשא, ללכת יחפה בקיץ, מגע של אוכל שנוזל, מגע של נזלת שנוזלת , חשש ממגע של חומר חדש בידיים וברגליים. אשמח לשמוע רעיונות. ביי מיכל153

מיכל153

New member
שכחתי לציין שהיא היפוטונית.

השרירים רפויים, הילדה בת 2 ו-7 חודשים. היא לא מדברת, בעיה מוטורית, רפיון שרירים בפה וגם בעיה בארגון בפה ובכלל בגוף.היא עברה פיזיוטרפיה הרבה וכנראה עוד צריכה. ביי מיכל153

m_katzmann

New member
התקשחות הגוף וזעקת הרגש

למיכל שלום, הילדה שלך לבטח עברה טראומה קשה בזמן ההריון או הלידה והמוח מנסה לשמור עליה שלא תחווה עוד חוויה שכזאת. והמוח שלנו הוא מאוד מתוחכם אז מצד אחד תגובת הגוף -התקשחות וקבעון מוטורי מצד שני רגישות יתר לכל מגע. היא מחניקה את ההתבטאות שלה ולא מוציאה אותו החוצה כאשר התרוץ הוא רפיון שרירים באזור הפה. ומיכל שלא תביני אותי שלא נכון. השרירים שלה רפויים פיזית,אבל הסיבה לכך היא רגשית וצריכים להתחיל לנטרל אותה ממתחים שליליים, כי על הטראומה הזאת שעברה יושבות טראומות קטנות אחרות וקבעון כזה או אחר.לילדה כזאת הייתי מאוד ממליצה על התחלה של טיפול קנסיולוגי ורק בשלב מאוחר יותר טיפול על בסיס עיסויי, כי כאן בדיוק יושבת הבעיה שלה ואם נתחיל בטיפול עיסויי ניצור אצלה שוב מצב של מתח שלילי. ועוד מילה או שניים שיוצאת מהלב. מיכל, אני גידלתי ילד שנולד עם שרירים חלשים. 9 חודשים הוא שכב במיטה ולא זז. לא ציפיתי ממנו לכלום. כל צעד אחד קטן קדימה היה בשבילי אוצר ומלואו. כולם אמרו לי שאני מפנקת אותו, שאני לא עוזרת ואני מאמינה שזה שהוא צמח לי עכשיו פתאום לאדם כל כך רגיש לסביבה, קולט מסרים מכל כיוון אפשרי, זה חלק מאותה הנתינה מהאפשרות שנתתי לו לצמוח בקצב שלו. אנשים היום מכנים אותו בכינויים סופרלטיביים כמו מדהים, כשרוני, מקסים,מיוחד. והוא באמת כל המילים האלה גם יחד. כל מה שנתתי לו אז אינטואיטיבית יוצא היום החוצה. אז יש עוד דרך ארוכה לפניך של עליות וירידות ושוב עליות. אל תאבדי אף פעם את האמונה. זו העצה הטובה ביותר שאוכל לתת. לאהבה יש כוח ריפוי.
מאיה

מיכל153

New member
שלי (זה שמה) ילדה מאוד מיוחדת

היא קולטת כל דבר (האנטנות של החושים עובדות כל הזמן). היא קבלה המון פיזיוטרפיה, שהיא שנאה. המון תרגילים עשיתי לה בבית בהדרכה מפיזיוטרפיסטית שלא יכלה כמעט לנגוע בה,כי שלי צרחה. היום היא קופצת, היא ילדה מאוד חכמה ומצליחה להביע את הכל בידיים ובתנועות פנים. כולם מסביב אומרים שהיא מדהימה. בלידה היה לה חבל סביב הצואר ולקח זמן עד שהיא בכתה(נשמה). לקח זמן בלידה עד שקלטו שהיא במצוקה בגלל חבל הטבור. ההריון היה תקין. היא לא היתה זזה, איך שהייתי שמה אותה, ככה היתה נשארת. היא רפויה בכל הגוף, היא צריכה גם ריפוי בעיסוק, למשל איך לגזור במספריים היא מחזיקה יפה עיפרון. חלקים בפזל היא מחזיקה לא יפה כדי לחבר. היא מאוד מסורבלת בגוף. בקיצור, תודה על היעוץ. אנסה דרך קופ"ח לברר מה ניתן לעשות. מה זה טיפול קינסולוגי? תודה !!! שכחתי לציין שטיפול אצל קלינאית תקשורת לא מניב פרות מספיק.מאוד איטי. היא מוציאה צלילים כמו גיל 8 חודשים כמעט.יש לי עוד בן בגיל הזה והיא משמיעה צלילים כמעט כמוהו.אולי עוד קצת, אבל לא בהבדל גדול. מתנצלת שיצא לי ארוך ההודעה. ביי מיכל153

מיכל153

New member
שכחתי לציין שהיא נולדה בסוף שבוע

42 אחרי זירוז בשבילה (שעזר מעט מאוד) וטשטוש בשבילי. זאת היתה לידה קשה בכל המובנים. ביי מיכל153

m_katzmann

New member
איך ידעת שכל כך חשוב לי שמה?../images/Emo38.gif

למיכל שלום? איך ידעת שכאשר כתבתי לך כל הזמן רציתי לשאול אותך איך קוראים לשלי ועכשיו אני זוכרת שעניתי לך פעם בקשר למספרים אולי בפורום אחר. שלי עברה טראומה קשה בלידה כשחבל הטבור נכרך סביב צווארה. ולכן אני לא מתפלאת שיש לה בעיות בגרון - מקום שהיה חסום. מספריים זה מעורר מתח שלילי עבור שלי, כי מספריים הן אלה שלא עשו את העבודה בזמנו ולא חתכו את חבל הטבור בזמן. השם שלה שלי - מחדד עוד יותר את הקשר שנוצר ביניכן דרך חבל הטבור. מיכל, חפשי קנסיולוג/ית חינוכית באזור מגורייך. והרפי לעת עתה כל טיפול של מגע, שאיננו טיפול שלך נראה לי שטיפול שכזה לא עושה לה טוב כרגע. מאיה

מיכל153

New member
שאלתי בפורום ריפוי בעיסוק, אבל אני

לא יכולה כרגע לעשות חיפוש. יש כנראה איזו שהיא בעיה בתפוז. אני מנסה כרגע ברפואה אלטרנטיבית, גם בשבילי וחשבתי :"רגע, אולי גם בשבילה." את יודעת, יש לי עוד תינוק בן 8 חודשים שגם הוא היפוטוני(רפוי שרירים), אבל במידה שלה. גם לו אני עושה פיזיוטרפיה והוא דוקא מאוד נהנה (מתגלגל מצחוק) מהטיפול שלי ושל הפיזיוטרפיסטית.הוא נולד בניתוח קיסרי (בהרדמה מלאה) שבועיים לפני הזמן, כי לו היתה מצוקה נשימתית.הוא היה מונשם ל- 7 שעות והיה בפגיה (בגלל בעית הנשימה) עד השחרור. גם הוא מקסים, לדעת גם אחרים. הגדול לקוי למידה בן 13 ולא מוכן כרגע לקבל שום טיפול (קונבנציונלי או אלטרנטיבי).הוא קיבל ריטאלין במשך תקופה שמאוד עזר לו,הוא קיבל קלינאית תקשורת בגלל אוצר מילים נמוך והפסיק על דעת עצמו. הוא מוכן לפסיכולוגית , כי שם משחקים. שוב, סליחה על האורך, אבל הרגשתי צורך לשפוך את הלב. תודה רבה על היעוץ. אנסה לברר מיכל153

מיכל153

New member
שכחתי לשאול שוב, מה היא קינסיולוגי

טיפול קינסיולוגי ? אני לא מצליחה בחיפוש. אשמח לשמוע עוד ממך. ביי מיכל153

m_katzmann

New member
טיפול קנסיולוגי

למיכל שלום, כתבתי כאן די הרבה בדפים הקודמים על טיפול קנסיולוגי והחברים כאן אינני בטוחה שמעוניינים לקרוא זאת שוב אז אשתדל לקצר כדי לתת לך בכל זאת רקע ממש כללי ואשמח לענות לך על כל שאלה נוספת. המוח שלנו זוכר כל טראומה פיזית או רגשית ומנסה למנוע מאיתנו מלחוות שוב את אותה החוויה. לכן הוא מקבע אותנו ברמות שונות:מבנה,תזונה,חשמל ורגש. קנסיולוגים מאבחנים את המקור לחסימה האנרגטית ומנטרלים את המתח השלילי שנצבר סביבה. השיטה עובדת בשיטת קילוף הבצל עד להגעה לשורש הבעיה. נטרול כאן מאזן האדם ונותן לו שוב את האפשרות לבחור מתוך בחירה ולא מתוך חוסר בחירה. שיטות הנטרול הן מגוונות ונבחרות לפי עדיפות הגוף, כך שאין סיכוי שנגיע למקום שאיננו מוכנים להגיע אליו. מאיה

היפרסנסטיביות

שאלה למיכל, האם רגישות היתר היא גם לבעלי חיים? האם שלי נרתעת מללטף כלב או חתול? האם רגישות היתר היא רק לבני אדם?

מיכל153

New member
היא נרתעת מכל מה שהיא לא מכירה

גם בעלי חיים, גם אורז, גם חול, גם דשא, גם בד, בעצם כל דבר היא חוששת. לפעמים משתכנעת לנגוע בסוף ולפעמים ממש מפחדת. ביי מיכל153

מיכל ,

ראשית תודה על השיתוף
. ההתכתבות בינך ובין מאיה ריגשה אותי מאוד. בנוסף להמלצות שקיבלת הייתי ממליצה לך לגשת לטיפולים של פרחי באך העובדים על טראומות וחסימות אנרגטיות . נותר לי רק לתת לך
ולאחל לך שתהיי חזקה , סבלנות ואהבה יזרזו את החלמתה. יעל

מיכל153

New member
תודה על התמיכה והעזרה!!

גם אני התרגשתי !! אנסה לברר דרך קופ"ח. היום הייתי איתה אצל קלינאית התקשורת וגם היא מרגישה נסיגה. הם אומרים שיכול לקחת שנה שנתיים. פשוט להוריד ציפיות. זה נורא מתסכל. שלי לא רוצה לשתף פעולה איתה. אמרתי לה על עניין התחושות וביקשתי שתברר על הדרכה עם מרפאה בעיסוק שעוסקת בתחושות. היא גם אמרה שאולי התקדמנו מהר מדי ולכן שלי מסרבת לשתף פעולה, כי זה קשה לה. אעדכן אתכם בהמשך. תודה רבה מיכל153

למעלה