ילדה שלא אוהבת לאכול

ילדה שלא אוהבת לאכול

שלום עינת! מדובר בילדה כמעט בת ארבע שלא אוכלת אלא בבית ובאמת במשורה. היא מאד קטנה רזה ועקשנית .האם מדובר בתופעה מוכרת? אשמח לשמוע עצה. תודה, אירית

אירית...

כשילדיי היו קטנים יותר, תופעה זו היתה גם אצלי ( אצל אחד מהם), אני מבינה לליבך ולדאגות שלך. אני חושבת שברגע שהילד רעב, הוא יאכל את מה שיש על הצלחת. נסי לא להתעקש על עניין האוכל, אל תהפכי אותו ל"אישו" וכך ככל שתקדישי לזה פחות תשומת לב, (לכל הבלאגן סביב לאוכל) כך היא תתחיל להיות יותר עצמאית בעניין. לפחות כך היה אצלי... מקווה שישתפר במצב אצל הקטנה רזה ועקשנית.... !

שאלה ועצה לאירית

שלום רב אירית, אני מצטרפת לנועם ומסכימה איתה אוכל זה צורך ביולוגי, ילד רעב אוכל. בוודאי במחוזותינו השופעים. כפי שנועם רמזה יכול להיות ש"התופעה" קשורה להתיחסות שלך . ספרי לי/לנו על השיח שמתנהל בינך לבין הילדה סביב נושא האוכל. איך את מגיבה כאשר הילדה אוכלת "במשורה"? ובינתיים, נסי לרשום במשך שבוע, את כל מה שבילדה אוכלת במהלך היום. בקשי מהגננת לכתוב לך מה הילדה אכלה בגן? פעמים רבות הורים מופתעים נוכח הרשימה המצטברת. מחכה לך בפורום, עינת גבע, מכון אדלר. ועוד קטנה, אני מציעה לך לערוך בדיקות דם ושתן לילדה. פני עם התוצאות לתזונאית. יכול להיות שזו תוכל להסיר דאגה מליבך נוכח התוצאות או לחילופין לתת לילדה תוספות מזון חיוניים. להשתמע, עינת

תודה על העצות

אני שמחה על העצות, הן נראות לי אפקטיביות, ננסה השבוע ואחזור. תודה רבה!

ועוד מחשבות... לסמוך עליה ולכבד אותה.

עירית שלום רב, בני אדם רוצים לחיות.וצריכים לגדול ולהתפתח. אלה רצון וצורך מובנים באישיות. פעוטות בוחרים ואוכלים את כמות האוכל שהם זקוקים לו על מנת לצמוח . דאגה הורית סביב נושא האוכל מובילה לתגובות שמחבלות בתהליך קיומי וטבעי זה. כינית את הילדה "עקשנית" – עקשנותה מלמדת אותי שקרוב לוודאי, עומד מולה מבוגר עקשן לא פחות שמאוד רוצה שהיא תאכל אוכל מסויים ,בזמן מסויים,ובכמות מסוימת. בחירה שונה שלה נתקלת קרוב לוודאי בתגובות שיוצרות אצלה התנגדות להתייחסות שהיא מקבלת ולא לאוכל. לכן חשוב להציע לה אוכל, לברך אותה לתאבון, לאפשר לה לבחור מה תאכל וכמה . לסמוך עליה שהיא תאכל , לא לדאוג, לא לנסות לשכנע, לא לאיים, לא להבטיח הבטחות "אם תאכלי..." לא לאיים:" אם לא תאכלי אז לא תגדלי". אלה דוגמאות אחדות שמובילות לתוצאות לא רצויות. כבדו את רצונה ועודדו אותה לאכול בלי לחץ. ההזנה הנפשית בעודה אוכלת באווירה נעימה ומקבלת חשובה להמשך גדילה והתפתחות טבעיים . בברכה, עינת גבע יועצת משפחתית, סופרוויזרית ומנחה בכירה במכון אדלר.

מחשבות מעניינות

כוון מחשבה בהחלט מעניין.... אולי באמת הלחץ בא ממני, תודה

התהליך התחיל...

שלום אירית, הפתיחות שלך להבין את הנושא היא המפתח להצלחה. נדמה לי שהתהליך התחיל... בהצלחה אשמח לשמוע ממך בהמשך. בברכה עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה