בעקבות מה שכתבו כאן
עשיתי גם חיפוש על הודעות אחורה, וכואב הלב.
אין לילדה בעיות הורמונליות, ולכן המסקנה היא שהיא אוכלת הרבה יותר ממה שהיא צריכה ועוסקת מעט מדי בספורט.
בגלל שהילדה היא שמנה מגיל צעיר, אז כן, כל החיים תהיה לה את ההתמודדות הזו. מספר תאי השומן נקבע בילדות, בבגרות הוא קבוע. לכן, גם אם תאי השומן שלה יצטמקו, המספר הגבוה שלהם עדיין יהיה איתה כל החיים.
את חייבת לקחת את הנושא ברצינות. לכתוב בפורום ואז להגיש לילדה ממתקים "בריאים", כי לדברייך "ילדים אוהבים מתוק", זה לא פתרון. ככל שהילדה גדלה, יש לך פחות ופחות שליטה על מה היא אוכלת, אז עכשיו זה ממש הזמן.
דבר ראשון, תדברי עם המורים שיענישו ילדים שצוחקים עליה ועם המנהלת שתיישם תוכניות לקבלת האחר ולעמוד במקום של הזולת. עם הילדה תדברי שלפעמים ילדים אוהבים לצחוק על מישהו שמעט שונה כי זה נותן להם עצמם הרגשה יותר טובה. יחד עם זאת, תסבירי לה ששומן עלול לגרום למחלות ולכן את רוצה לעזור לה להגיע למשקל תקין.
דבר ראשון, תקני ספרים שמיועדים לילדים שמדברים על תזונה בריאה, ותקראו ביחד ותדברו על זה. אני לא אביא לך המלצות ספציפיות כי אני גרה בארה"ב, אני רק אספר לך שהילדים שלי מאוד מתעניינים בזה, וזה בהחלט משפיע על ההחלטות שלהם.
דבר שני, את צריכה בעצמך ללמוד איך להכין תפריט שיתאים מבחינה קלורית ויהיה בריא לילדה. תבקשי מתזונאית להגיד לך כמה קלוריות בערך הילדה אמורה לאכול, כמה חלבונים, קלציום וכו', ושתתן לך תפריטים לדוגמה.
והנה קצת הרחבה לגבי מזןו: לא רק מספר הקלוריות חשוב, אלא גם מה את אוכלת. סוכר ופחממות בלי סיבים הם מזון גרוע מאוד. למעשה, פחממות בלי סיבים פועלים כמו סוכר.
תורידי דברים מתוקים מהתפריט. הילדה תתרגל מהר מאוד שאם בא לה משהו מתוק, תפוח זה הפתרון, וגם זה במידה.
תחליפי את המוצרים שהם מקמח לבן לקמח מלא - לחם, פסטה (אני מניחה שגם בארץ יש פסטה מחיטה מלאה?), במתכונים שונים תשתמשי בקמח מלא במקום קמח לבן. במקום תפוח אדמה - אורז חום.
סוכר בכל הצורות שלו - דבש, מייפל, סילאן, ועוד - להוריד. אפשר להחליט שמכינים עוגה בבית ביום שישי, וכל אחד מקבל פרוסה אחת אחרי ארוחת הערב (ואחרי זה לזרוק את העוגה). שזה יהיה הדבר המתוק היחיד שיש בבית.
אגוזים - מעט מאוד. יש בהם המון שמן.
לא לטגן דברים אלא לאפות עם תרסיס שמן.
לגבי מוצרי חלב תתייעצי עם הדיאטיקנית, לא בטוח אם בגיל הזה מומלץ מוצרים דלי שומן. בכל מקרה לא הייתי נותנת גבינה צהובה. אבל אם מותר, אז יוגורט (דל שומן או מלא על פי המלצת הדייאטיקנית) בלי טעמים. מקסימום אפשר לפזר למעלה קצת (אבל באמת מעט) צ'ייריו. אגב, בחלב וביוגורט יש הרבה מאוד סוכר באופן טבעי. את יכולה להכין יוגורט בבית (קלי קלות) ולתת לו להתחמם במשך 24 שעות, דבר שמוריד בצורה משמעותית מאוד את כמות הסוכר (החיידקים שגדלים אוכלים את הסוכר).
הרבה הרבה ירקות, גם מבושלים וגם חיים.
פירות, לא יותר מ- 2-3 ביום, יש בהם גם הרבה סוכר. לחלוטין לא לשתות מיצי פירות.
בשר - להוריד בשר בקר, ולהתבסס על הרבה חזה עוף ודגים.
אוכל מעובד הוא אוכל שמכיל המון שומן ו/או סוכר ומעט מאוד סיבים. גם הרבה חומרים משמרים, ומלחים. לכן, אוכל מעובד, למעט המינימום (אצלנו לדוגמה זה הצ'יריו וקרקרים שאין בהם סוכר ויש בהם סיבים) - אאוט.
זה החלק התזונתי.
בנוסף, הילדה אמורה לשלב פעילות גופנית כאורח חיים. אצלי הבנים מתרוצצים בלי הפסקה. בהפסקות (ויש לה הפסקות ארוכות מאוד) הם משחקים במשחקי כדור, בבית נמצאים לפחות שעה בחוץ כשהם ממשיכים במשחקי הכדור, ובנוסף רשומים לחוגי ספורט. אני מניחה שרוב הבנות אינן פעילות גופנית כל כך, אבל אתם יכולים להחדיר את זה. כל יום לפני ארוחת ערב, צאו להליכה של לפחות חצי שעה. לפעמים תגוונו עם אופניים. בסופי שבוע תוסיפו עוד זמנים של פעילות - ללכת לטייל, כשיש הרבה הליכה. לשחק איתה משחקים כמו מחניים שקופצים ורצים הרבה. לקחת אותה לטרמפולינות. שחייה.
בקיצור, מצאי לך ספרים שילמדו אותך על תזונה. ותיישמי. בנוסף, התזונה של כל המשפחה תצטרך להשתנות, כי הרי לא יתכן שאת תאכלי חלה עם גבינת שמנת, ולילדה תגישי פרוסת לחם מלא עם גבינה רזה ומלפפונים.
שיהיה בהצלחה!