ילדה שמתנדנדת כל היום

ילדה שמתנדנדת כל היום

שלום הבת של החבר שלי היא בת 9, ילדה מקסימה וחכמה ו חברותית אבל: בבוקר כשהיא כמה היא מתנדנדת בישיבה, כמו התפללות בישיבה ובשאר היום אם יש לה הזדמנות להתנדנד במגרש משחקים על נדנדה אז היא יכולה לעשות זאת שעות לדעתי זה קצת מוגזם, כולם אוהבים להתנדנד אבל לדעתי משהוא מכביד עליה או מציק לה ולכן היא מנסה כל היום להרגיע את עצמה מה דעתכם? מה הייתם עושים?

גן חיות

New member
כדאי להתייעץ עם רופא ילדים

זה יכול להיות כלום. זה יכול להיות בעיה רגשית. זה יכול להיות בעיה נוירולוגית - חמורה או פעוטה. רק רופא יכול להתייחס כראוי

smady

New member
ותוספת קטנה

לדברי גן חיות ... הייתי מתיעצת גם עם פסיכולוגית ילדים.

לב אם

New member
השלמות

הי רויטל, ברוכה הבאה לפורום. כפי שכתבו לפני, ההתנדנדות יכולה ללהעיד על המון דברים - גופניים (בעיה באיזון / שיווי משקל, היפראקטיביות), רגשיים ועוד. האם אני מבינה נכון שמדובר לא על סתם חבר אלא על חבר לחיים? האם הילדה גרה עכשיו אצלכם? במקרה זה, חשוב שתתפסי שיחה עם חברך ועם האם של הילדה, כדי לברר אם שמו לב לתופעה ואם היא טופלה בדרך כלשהי בעבר. אל תנסי להעיר לילדה ולהעיר עליה להורים , כי את עלולה להתפס כזרה שמנסה לחפש בעיות. בכל מקרה, תוך שמירה על העדינות הדרושה וכיבוד זכותם של ההורים והילדה לפרטיות ולהחלטה עצמית על דרכם, ניתן להציע סיוע בדמות של רפואה משלימה, שיכולה לשחרר ולסייע גם בבעיות גופניות וגם ברגשיות.

לב אם תודה (ותשובות)

זה החבר לחיים שלי ודיברתי איתו על הילדה והוא מוסר שהם כבר לקחו אותה לאבחונים אני שומרת על עדינות ועל זכותם כהוריה ולמזלי הילדה ואני מאוד אוהבות אחת את השניה ויש מערכת יחסים מקסימה ואני לא אעיר לה על דבר כזה, אין סיכוי, מה שנחמד שהיא בהרבה חוגים וזה כנראה מקל עליה (ריקוד, מוזיקה ועוד)

אילו איבחונים?

אני הייתי הולכת לבדיקת מומחה א.א.ג. שיבדוק את מע' שיווי המשקל. ואח"כ או בנוסף, לאיבחון בשיטה של רמי כץ או אלבאום.

dolfinit

New member
נצל"ש

לבן זוגי יש ילד בן 7 שגם מתנדנד בישיבה אבל תוך כדי כך מטיח את הראש במשענת/ספה/כיסא וכו'... הוא נוהג כך מגיל צעיר מאוד. אימו טוענת שזה תקין. מה אתם חושבים?

למעלה