ילדה שרוצה לעבור לאבא

ילדה בת 14 רוצה לעבור לאבא( אורחת)

שלום לכם אני נמצאת במצב של סערת רגשות יש לי 2 בנות בנות 12 - 14 הילדה הגדולה ביקשה לעבור לגור אצל אבא שלה לאחר שהיה ניתוק של שנה בערך והקטנה לא רצתה שום קשר אני אמרתי לילדה הגדולה שאני נותת לה את בירכת הדרך ואני רוצה שהיה לה טוב ומתי שתחליט היא תוכל לחזור הביתה אבל אנו צריכים לבדוק מול הגורמים המקצועיים בבית המשפט הוחלט להשאיר את המשמורת אצלי שוב לתדהמדתי לפני מספר ימים אני בודקת את הנייד של הבת הגדולה שקיבלה אותו מאבא שלה נראה מכשיר משוכלל בדרך כלל הוא נעול עם קוד סודי כנראה באותו לילה היא שכחה לסגור אותו אני בדקתי האם הילדה מקליטה אותי ונוכחתי לדעת שכן החרמתי לה את הטלפון שלחתי אותה לבית הספר היא עדיין לא ידעה איפוה הנייד אחרי שהיא חזרה סיפרתי לה שאני יודעת שהיא הקליטה אותי היא ביקשה ללכת לאבא שלה אני אמרתי שאני קושם ישוחח איתה ולאחר מכן היא תוכל ללכת היא אמרה לי במהלך השיחה שהיא יודעת מה אני עשיתי כשהיא הייתה קטנה ניסתי לברר היא התחמקה נתתי לה ללכת לאבא שלה אמרתי שאני רוצה חיבוק ונשיקה והיא נתנה לי כדי ללכת ומשם הדברים התגלגלו נורא מהר האבא שלח את הילדה לתחנת המשטרה כדי שתגיד שלקחתי לה את הנייד והוסיף עוד עלילות שווא כמו שהכתי אותה ועוד הרבה סיפורים חוקרת צלצלה אלי וביקשה להכין לילדה תיק ושהיא עוברת לישון אצל האבא ומחר יצרו עמי קשר אני המתנתי בבוקר ואף אחד לא יצר קשר ניגשתי לתחנת המשטרה ולא היה לי עם מי לדבר מכוון שהחוקרת שטיפלה בתיק לא הייתה לאחר יומיים הצלחתי לדבר עם קצינה ונאמר לי שהילדה עדיין לא נחקרה לאחר החקירה הילדה לא רצתה לחזור הביתה ואמרה לחוקרת שהיא תתאבד אם יחזירו אותה הביתה כמובן שאבא שלה לקח אותה לפסיכיאטר ושם נאמר שאין לה שום כוונות התאבדות הוחלט להוציא את הילדה מהבית ולשלוח אותה למשפחה אומנת אני הסכמתי מכוון שראיתי באיזה מצוקה הילדה שלי נמצאת מיום חמישי האחרון היא נמצאת שם החוקרת אמרה לי שמאוד ברור שיש פו הסטה חמורה ובוטה ובעצם המשמורת של הבת אצלי היום בשעה 16.00 לערך מצלצלת אלי פ.סעד ומסרה לי שהילדה נמצאת אצל האבא ומחר יהיה לי מפגש איתה יש לציין שלפני מספר חודשים ביקשתי הגדלת מזונות ובית המשפט הסכים לבקשתי בעקבות שינוי נסיבות שהיה לי האב הגיש בקשה למשמורת והיה דיון והשופטת נתנה לי את המשמורת וביקשה תסקיר ממחלקת הרווחה התסקיר היה מאוד חויבי לכן האב ביקש למחוק את המשמורת שהוא ביקש היום ולאורך זמן האב מסיט את הילדה אוסף אותה מבית הספר בזמן שהיא לו אמורה להיות אצלו ממריד אותה נגדי והיום היה לי מאוד עצוב שהחליטו בכל זאת להפגיש את הילדה עם אביה הסיפור עוד מורכב וארוך אני מקווה שהצלחתם להבין את מהות הדברים ............ אמא דואגת יש לציין שהילדה מקבלת חום והאבה ובגדים יקרים וחיה ברמה מאוד גבוהה אולי הילדה פוחדת ששוב הוא ינתוש?

שלום לך היי חזקה, ושמרי על המורל

אני רק יכולה לתאר לעצמי מה את עוברת ויותר מזה שאני כואבת אותך אוכל לומר לך גיהנום של תקופה אך רק תקופה שאפשר לראות ולפעול אחרת הילדה שלך הבוגרת נמצאת בתקופה הקשה ביותר בשנותייה זה גיל שקשה גם לילדים בלי בעיות מסוג זה זה גיל של השתוללות ההורמונים זה גיל של ביקורת עצמית קטלנית ההחלטות פזיזות ולפעמים סופיות לכן אם חשובה לך הילדה (ואני בטוחה בכך) עצרי חישבי ובדקי מה עומד בחשיבות העניין 1. משחק כוחות מול האבא? 2. כספים? (נכון מאוד קשה לגדל ילדים וכל ההוצאות) 3. אצל מי תגור הילדה אצלך או אצלו? (עוד 4 שנים תתחייל) 5. האושר והשלווה של הילדה ושלך? מה שאני הייתי עושה עוצרת התנגדויות התנגדות גוררת התנגדות תראי כלפי ה-X הוא הולך איתך במשחק כוחות כדי להקשות עליך תחשבי שתפסיקי להתנגד עם מי ילחם? ההפך תומרי לו נהדר למען האמת לגדל ילדה בגיל כזה זה לא קל אבל תני לו את התענוג חוץ מזה כפי שהבנתי הוא משקיע בה קונה לוקח ומביאאז מה הבעיה לילדה טוב מה יותר מזה (אם היה אחרת זה דבר אחר) מבטיחה לך זה לא יקח הרבה זמן ואחר כך יהיה מוכן גם לך לשלם מזונות רק להשתחרר מהילדה מהאחריות ולספק את דרישותיה ולך בשבילך קצת מנוחה קצת שקט לילדה יהיו שתי בתים שלווים אוהבים ומגינים והכסף בא והולך הוא עליה משלם חישבי שאם תתני לו את הכוח לפגוע בך את תמשיכי להפגע ולעבור צער ותסכולים גם אם קשה וכואב תעבדי על עצמך לראות את הטוב לך ולבתך והתקופה הזו היא רק תקופה שתחלוף קשה או קל זה ביד שלך אני מאחלת רק את הטוב אילנה באהבה והתבוננות מגיעים לשלימות

סיגל יקרה

אכן מצב מאד קשה ,ההתמודדות עם המתבגרת ועם אבא שנלחם ולא מוותר. אני חושבת שחשוב לשדר לילדה שהבית שלה אצלך,חשוב להגיד לה עד כמה את רוצה שהיא תישאר איתך ועם אחותה הקטנה ולא לוותר עליה,אני תמיד שואלת את עצמי למה ילדה מבקשת להכאיב לאמה? ומורדת ומאיימת שהיא רוצה ללכת לאבא? יש כאן הענשה. אני מבינה שהאבא מרעיל אך לדעתי ילדים בדרך כלל רק מאיימים וברגע האמת לא ממש רוצים ללכת.... נראה שהאבא הנוקם והמסיט לא ממש בריא,ולא בריא כרגע לילדה המתבגרת לשהות במחיצתו ורצוי שהיא כן תישאר איתך ועם אחותה. רציתי לשאול האם אתם מתייעצים עם פסיכולוג? האם את מבינה מהיכן הכעס הגדול של הילדה? אני יודעת שילד שהורה אחד מסיט אותו נגד השני בדרך כלל כועס על המסיט . אני חייבת להודות שקצת קשה לי לקבל את העובדה שהילדה לא מחזיקה משהו בבטן ,ולדעתי חשוב לנסות לברר איתה מהיכן הכעס? השינאה? והנקמה? לא הייתי מוותרת על המשמורת בעיקר בשביל הבריאות שלה. בקשר למשפחה אומנת ,אני לא יודעת מה לענות כי דעתי חלוקה כרגע. סיגל,אני בהחלט מחזקת אותך ומקווה שהיחסים עם ביתך יסתדרו.

rolan

New member
עצוב לי כל כך

את כותבת וכשקוראים את שכתבת מרגישים את הסערה העצומה בה את נמצאת. כואב ועצוב... נראה לי שגדול עלינו לתת לך עצות. לדעתי את חייבת להתייעץ עם גורמים מקצועיים - פסיכולגים ועורכי דין, אנחנו נוכל לחזק אותך. קשה לי לומר מה הייתי עושה במקומך אני חושבת שהייתי מרפה מעט, מנסה לתת לכולם אוויר, לעצמי, לאבא והכי חשוב לילדה שנמצאת כרגע בין הפטיש לסדן. לאחר זמן מה, ולאחר התייעצות עם הגורמים המקצועיים, הייתי מתחילה ליצור קשר איתה, לאט לאט, בלי לחץ לנסות לקרב אותה חזרה. לספר לה עמה קשה לכן, קשה בלעדיה שאתן רוצות בקירבתה שאין בכוונתך לפגוע בה או באבא, אלא להיפך, להמשיך את החיים יחד כשאבא כמו קודם שומר על קשר. כדאי גם לנסות להעביר מסר, אולי בכתב, לאבא ולומר לו כמה חשוב הקשר של ילדה בגיל ההתבגרות, עם אמה. אבל קודם כל והכי חשוב כמו שאמרתי, עם כל הקושי, להרפות מעט, לא לוותר חלילה - להרפות כדי שכולם ינוחו, יחשבו ויוכלו לשקול צעדיהם בתבונה.

תגובה ילדה שרוצה לעבור לאבא

אני רוצה לספר לכם שהילדה שלי חזרה הביתה כאשר נערכה פגישה עם ע.סוציאלית ופ.סעד הילדה במהלך הפגישה ביקשה לצלצל לעו"ד של האבא ולשאול אותה אם זה בסדר לחזור עם אמא הביתה השיחה התקימה בנוכחות המצוינים לעייל העו"ד אמרה לילדה שתחזור לאומנת כולם היו בשוק הם לא ידעו את נפשם הילדה בכל זאת חזרה איתי הביתה ואני כמובן מגוננת עליה מכל פגע רע יש עוד דברים שאני לא זוכרת אם רשמתי אבל אני יכולה לומר לכם שאני האם הכי מאושרת בעולם וכמובן רוצה רק את טובת הילדה היפה שלייייייייייי

rolan

New member
לא שמנו לב ../images/Emo23.gif

פתאום גיליתי שבעצם סיפרת לנו את סוף הסיפור ההודעה נדחפה למטה ולא ראיתי אותה הנה תקראו כמה יפה זה נפתר סיגל יקרה שום דבר בחיים לא מובן מאליו תשמרי עליה קרוב קרוב ללבך

עלמה 3

New member
נראה שאת עוברת ימים ולילות לא קלים

התנגחיות בין האב לאם ע"ח הבת. לדעתי , כמו שכתבה אילנה, ככל שתהיה התנגדות ככה הסיפור ילך והתעצם... זה פשוט נשמע מאד רע, ילדה נמצאת - "במצוקה" בגלל מלחמות בין האב לאם ההורים הופכים את הילדה לכלי ניגוח. (סליחה אם אני בוטה מידי) אני ממליצה לתת לילדה להתנסות..... ולחיות עם אביה, ואולי דרך זה היא תחליט איפה טוב ולהשאיר לה (כמו שאמרת) אופציה איתך. סיגל, יש לי שאלה ?? למה ביכלל היה הצורך ו/או החשד שלך לבדוק את הטלפון הנייד שלה ואיזה עיניין היה לה להקליט אותך ?????? מה לדעתך היא רצתה להוכיח ? עלמה

עלמה שלום אני מגיבה לשאלתך

אני חשדתי בטלפון הנייד של הבת מכיוון שאבא שלה נתן לה אותו והוא מאד משוכלל הוא לבטח לא נתן בתום לב וברור לכולנו שילדה בת 14 לא תעשה מעשה כזה אם אין לה יד מכוונת אבל מודה אני לה' על כך שהחזיר לי את ביתי אני כל כך אוהבת אותה ............

diana1973

New member
מבינה אותך

גם אצלי הגרוש שלי פנה לבי"ס והאשים את בעלי בהתעללות בילד (בן 6.5) ומשם זה התגלגל הלאה, האבא מסיט אותו נגדנו וזה קרה "במקרה" בדיוק אחרי שדרשתי את ההצמדה למזונות בפעם הראשונה מאז הגרושים (כולה 100 ש"ח). אם את רוצה את יכולה לפנות אליי במייל. דרך אגב זה היה רק לפני חודשיים. הכי חשוב להיות חזקים ולפנות לעוס"ית שתעזור לך. אחרי שיחה עם יועצת עם פסיכולוגית ועוס"ית הילד קצת נרגע אבל קשה לחזור לשגרה, מבינה, מבינה אותך. המון בהצלחה

blonda3

New member
סיגל ../images/Emo70.gif../images/Emo20.gif

מאחלת לך בהצלחה. ותזכרי שלפעמים יותר חשוב להיות חכמה מאשר להיות צודקת..... ואולי הוויתור במקרה הזה על הכסף, מתוך עמדה של כוח,יביא את השקט. חבל חבל חבל.

ילדה שרוצה לעבור לאבא

אני רוצה להודות לכם ולספר לכם שהילדה היפה שלי חזרה הביתה הגבתי לשאלות שנשאלו ומקווה שלכולם יהיה רק טובבבבבבבבבבבבבבבבב

rolan

New member
סיגל וכולם בוקר טוב ../images/Emo42.gif

אני שמחה שהילדה חזרה אליך שימרי עליה מכל משמר השארי אתנו ושתפי בקורה אתכם יום נעים לכולם

סיגל

מכל הלב רק טוב

michaly44

New member
סיגל-מצאתי אותך גם פה..

היייייייייייייי הכל טוב, יש סיומים טובים. העיקר להאמין. שמחה בשימחתך

rolan

New member
חברה חדשה....../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

מיכלי בואי הנה... ברוכה הבאה שבי רגע.... יש קפה עוגות חברה טובה ספרי עליך קצת

למעלה