ילדה תקפנית

pelegk2

New member
ילדה תקפנית

יש לי תאומות בנות 3 אחת מהן מאוד תוקפנית כל הזמן בגן מתלוננים שהיא מכה את כל הילדים (היא גם יחסית חזקה מאוד פיזית ככה שאין לה בעיה להחטיף כמעט לכל אחד) שום שיחה לא עוזרת איתה וגם כשהגננת מענישה ומפרידה אותה לחצי שעה עם כל שאר הילדים לא עזר כי היא מיד חוזרת להחטיף מה עושים -אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות!!!

התפרצויות אלימות אצל ילד בן 7+

הבן שלי, ילד מקסים וחכם, התחיל בתופעה חדשה. התפרצויות אלימות שמתחילות כלפי ילדים ברמה סבירה שבין ילדים, ברגע שמבוגר מתערב, הוא נכנס למן "אמוק" ומתחיל לבעוט ולשרוט. חוץ מהבושה שבדבר וחוסר הנעימות הגדולה, אני מודאגת נורא ורוצה להתייעץ. מישהו שמע על תפועה כזאת? ומה עושים עם זה? חייבת לציין שאין בעיה לימודית איתו, הוא יודע קרוא וכתוב, מכין שיעורי בית ובבית ילד מקסים (לרוב). אשמח לתגובה.

אלימות

תשובתו של דר ינקו מיכאל- פסיכיאטר- מרכז "צעד-צעד" תל אביב: אני זקוק למספר פרטים בסיסיים נוספים: באיזו מסגרת חינוכית הוא? מתי החל דפוס ההתנהגות המתואר? האם זו תגובתו לכל מבוגר ש"מתערב"?

IMA5

New member
ילד קצת "אגרסיבי"

היי, אני אמא לילד בן שנה ו-7 והוא במסגרת כבר מגיל 5 חודשים (פעוטון) ומגיל שנה וחודשיים בגן לתינוקות , רציתי לשאול מה פירוש תופעת אגרסיביות יתר בגן כלפי שאר הילדים בגיל כזה? הגגנות מתלוננות שהוא דוחף מושך שיער ומרביץ לילדים האחרים בגן ושהוא דורש המון השגחה ושמאוד קשה להן איתו מכיוון שהוא דורש המון תשומת לב, יש לו קושי רב בלהירדם בגן עצמו ביחס לשאר הקטנים האחרים שפשוט שמים ראש ונרדמים, כמות הילדים בגן היא די גדולה ( בסביבות 20) ורק 3-4 מטפלות.... אשמח לייעוץ.

ילד קצת אגרסיבי

תשובתו של דר ינקו מיכאל ממרכז "צעד-צעד" תל אביב: לילד בן שנה וחצי שמתנהג בצורה המתוארת יכולים להיות מספר מקורות של קשיים: האם התפתחותו השפתית תקינה? האם היו קשיי פרידה בהשמתו במסגרת החינוכית, שנמשכים? האם אובחנו איחורים התפתחותיים אחרים?האם סובל מבעיה גופנית כלשהי?האם קיים משבר משפחתי כלשהו לאחרונה?

ילדה תוקפנית-pelegk2

תשובתו של דר ינקו מיכאל- פסיכיאטר- ממרכז "צעד-צעד" תל אביב: הסימפטומים של תוקפנות ואלימות המצויינים הם כל כך לא ספציפיים, ויכולים להצביע על אלף מקורות לתופעה,כך שאצטרך יותר מידע על הילד או לחלופין שיפנו לייעוץ מקצועי, לאבחון מקיף.

למעלה