ילדודס בעבודה שלנו

ילדודס בעבודה שלנו

בפורום ביקורת מסעדות התפתח דיון מעניין בנושא ילדים ותינוקות במסעדות, שכלל מגוון טיעונים בעד ונגד ילדים במסעדות, גם מהצד של הסועד וגם מהצד של עובדי המסעדה. כמובן שגם לי היה מה להגיד, והתפלאתי לגלות שיש במדינה שלנו אנשים שלא מודעים לתופעות שמאפיינות התנהגות ילדים - והורים, במסעדות ואני בטוחה שלא רק.

בהמשך, נפתח דיון בהשראת אותו שרשור בפורום הורים לפעוטות וגם שם התפתח דיון מעניין לא פחות, כשכמובן האוכלוסייה שם הייתה מעט שונה כך שהגישה הייתה אחרת.

בפתחו של החופש הגדול - מה יש לכם להגיד בנושא מהצד של נותני השירות? מי הצד "הצודק" כאן? כמובן שחוויות רלוונטיות יתקבלו בברכה.

אוגלה

New member
אני קראתי את הדיון,

וחלק מההורים שם פשוט הזויים. לחוקק חוק ל"הנגשת" מסעדות לילדים ופעוטות? פגיעה באכלוסיה של הורים לילדים? שמסעדות שלא רוצות ילדים ופעוטים בתחומן הן מסעדות גזעניות כמו מסעדות שלא מכניסות שחורים?

בסופו של דבר, יש מסעדות שמתאימות לארוחת ערב משפחתית ויש כאלו שלא, ולכל מסעדה יש את הזכות להחליט מהי האווירה ומיהו קהל היעד של המסעדה. לא חסרות מסעדות טובות שמתאימים לחגיגה משפחתית, והכוונה היא ממש לא רק לשיפודיות או לנאפיסים ודומיהם. גם רפאל בסוף השבוע מאוד מתאימה לארוחה עם ילדים, אבל מסעדות כמו כתית או מסה פשוט לא מתאימות.

בכלל, יש סוג מסוים של הורים שחושבים שהילד שלהם הוא נסיך קדוש, וזה רק אחד הביטויים לכך. אני בטוחה שאת הכרת ילדים שגידלו אותם כך, ויודעת שהם לא יוצאים מבוגרים מוצלחים במיוחד

אנשים מגזימים לפעמים

והם שוכחים שכמו ש"זכותו של הילד" להנות במקום מסוים ו"זכותם של הורים" להנות, גם לאנשים אחרים יש זכות להנות במקום זה או אחר - במיוחד אם מדובר במקום שמלכתחילה לא מותאם לילדים.

אותו הרסו ה"הסברים" שמנהלי המקום לא בסדר שלא "מנגישים" את המסעדות לילדים עם אמצעים כמו חלוקת דפים לציור ואספקת משחקים/פינות לילדים... את רואה דבר כזה קורה בכתית?!

אוגלה

New member
ממש לא,

אבל יהיה מצחיק לראות את התגובה של מאיר אדוני או של רושפלד להצעת חוק הזויה שכזו. ההורים מגדלים את הילדים בגישה של "מגיע לו", ובסוף לא מבינים למה יש להם ילדים שחצנים שחושבים שהכל מגיע להם. הרי איך יתכן שהמסעדה לא תרצה שהילד הקטן והמושלם שלהם יסתובב בין הרגליים במסעדה.
אגב, לא התייחסתי לעניין השירות בכוונה. למיטב ידיעתי - דווקא המסעדות המשפחתיות הן רווחיות יותר, ולא המסעדות יוקרה, ואם בעל המסעדה מעוניין שהמסעדה שלו תהיה משפחתית - הוא צריך לדאוג שהמסעדה תיתן יחס טוב להורים ולילדים שלהם, וסיטואציה כמו הסיטואציה שתוארה בהודעה המקורית - שביקשו כיסא תינוק ובסוף לא היה - ממש לא מקובל.
בנוגע לילדים שלא מתנהגים יפה - זו אחריות ההורים, ובגלל שלילדים ערסים בד"כ יש הורים עארסים, אין ממש מה לעשות בעניין. לבקש לצאת/לעזוב/להרגיע את הילד יעשה יותר בלאגן מאשר זוג שסובל מהילד

Nakuro

New member
מה עם ילדים בקניונים?

למה להורים לא אכפת שהילדים שלהם רצים, צורחים, פותחים בגדים, זורקים אותם, מטפסים על שולחנות וכו' וכו'? במקרים כאלה אני תמיד מבקשת מהאמא להשתלט על הילד ואם היא לא מצליחה- אני רומזת לה שלא מקומוט בחנות. מצטערת, לא משלמים לי בשביל לסדר את הכאוס שהילד שלך עושה כי סתם משעמם לו.

קרה לי מקרה שבו אמא העלתה את הילד שלה על הסולם בחנות. הייתי בהלם, ולאחר שביקשתי ממנה להוריד אותו היא טענה ש"לא יקרה לו כלום". רק לאחר שאמרתי לה שיש בחנות מצלמות ושיפטרו אותי על כזה דבר היא הורידה אותו והיתה מאד מבואסת. לא אכפת לך על הילד? הוא באמת יכול ליפול...

merav999

New member
שלא לדבר על זה

שאחרי שהילד מתרוצץ בחנות גם אחרי שהעירו להורים והילד נפגע הם ממהרים לתבוע את הקניון

trilliane

Well-known member
מנהל
רק לשם הבהרה, גיל אינו קריטריון לאפליה (בחוק)

כך שכל אלה שהשוו שם ילדים ליהודים / שחורים וכו' לא בכיוון.
יש הרבה שירותים ומוצרים שאינם מתאימים לילדים, בין אם מתוקף חוק או מתוקף החלטה של נותניהם, וזה לגיטימי.
כלקוחה גם אני לא אוהבת ילדים שרצים / צורחים / מתפרעים סביבי כשאני באה לבלות בנחת. למרבה הצער יש לא מעט הורים שלא טורחים לחנך את ה"נסיכים" שלהם.
אני מבינה את המלצרית שמתוסכלת מכך שיוצרים לה יותר עבודה (וקשה פי כמה) והיא אפילו לא מתוגמלת על כך, ואני מבינה מסעדות שלא רוצות ילדים כי זה פשוט לא קהל היעד שלהן. לגיטימי. יש הרבה מקומות אחרים שכן, לא צריך להתעקש.

הורים שחושבים שאם הם עשו ילדים "מפלים" אותם, טועים. לא מפלים אותם; הם מוזמנים להגיע למקומות המתאימים למבוגרים. הילדים לא. אם אין להם סידור לילדים, זו לא אשמתם של אחרים. זה לגמרי עניין שלהם. אנשים אחרים לא צריכים להיענש בגלל שהם לא מצאו סידור. לא מצאתם? אל תצאו, לא אסון. ילדים דורשים ויתורים בחיים, ואין סיבה שאחרים (שאלה לא הילדים שלהם ולא הם בחרו להביא אותם לעולם) ייאלצו לוותר במקומכם.

מכיוון שעבדתי כנותנת שירות טלפונית ילדים לא היו חלק משגרת יומי, לשמחתי. פה ושם היו הורים שחשבו שנורא מצחיק או חינוכי לתת לילד לדבר בשמם, וזה היה מייגע ומעיק וביקשתי תמיד לדבר עם ההורים (כמובן, יש גם עניין משפטי וכו'). הכי מעצבן היו הורים שהתעקשו להמשיך לנהל שיחה בזמן שילדים צווחים סביבם או התינוק בוכה להם על הידיים ולא הפריע להם כנראה שאני לא שומעת כלום, הם דופקים לי את הנתונים ואת עור התוף, אני עוד רגע מתחרשת או משתגעת, מה שיבוא קודם... תנו את הילד למבוגר אחראי אחר או התקשרו בזמן שאתם מסוגלים אשכרה לנהל שיחה. לא כל דבר הולך טוב עם ילדים, מה לעשות.

למעלה