ילדים בחופשה

• פותח הנושא mhpx
  • פורסם בתאריך

mhpx

New member
ילדים בחופשה

כיצד מעסיקים ילדים בחופשה?

psa

New member
הרשימה ארוכההההה ארוכההההה

אם הילדים לא הולכים לקיטנה אז ליצור להם מערכת שעות -כמובן שתלוי בגילאים וזה נכון שהם בחופשה אבל זה חשוב....
תשבצים ,תפזורות ,תחשצים בהתאם לגילאים.
חוברות עבודה.
מטלת בית קטנה-לעזור בנקיון הבית אך כל פעם משימה קטנה.
עבודות יד: לקנות מספר חומרים : כדור קלקר ועליה להסביק פייאטים. להכין סימניות ממקל של ארטיק ועוד אינסוף דוגמאות.
ציור ו/או צביעה.
עד שעתיים מחשב ביום לילדים.
טלויזיה
קיטנה (לא חייבת להיות היקרה ביותר.
עזרה בחנות.
עבודה בגינה .
קריאת ספרים.
כתיבת מכתבים ,חיבורים.
יציאה לטיול עם הילדים כל יום שעה.לא חייבים לקנות דברים מקסימום גלידה....
ללכת לברכה/ים מדי פעם (לא לשכוח להיות חכ"ם בשמ"ש).ולא להאבק עם המדוזות.
משחק חי צומח דומם.
משחקי קופסא למיניהם
ציור וצביעה.
התעסקות במטבח בהכנת סלטים ,עוגיות קלות....
סידור החדר שלהם..
שהילדים יעשו רשימה בעצמם מה היו רוצים לעשות בחופשה. כל דבר. כמובן שמסבירים מראש שלא הכל בר בצוע. אם אזכר בדברים נוספים ארשום. חופשה נעימה

יעלת

New member
קיטנת אמא

בשנה שעברה הילדים שלי סירבו ללכת לקיטנה ולכן אני הכנתי להם קיטנה. הכי חשוב זה לשבת איתם ולתכנן איתם את החופש(שלהם). יש לעשות מערכת לכל יום,כך שזה יחייב את כולם. אנחנו עשינו יומיים בריכה (יכול להיות גם ים) יום יצירה -יום שבו יוצרים בחומרים שונים כולל בישול. יום סטלבט - הרי זה חופש אז יום שלא עושים בו כלום יום שאפשר לשרוץ מול הטלויזיה,לקום מאוחר, לגלוש במחשב או כל דבר שהוא חופש בשבילם(ובשבילי) יום יציאה - יום שעושים משהו "מחוץ לקיטנה" לפעמים קרוב כמו ללכת לסרט,לפארק פעילות בעיר הקרובה, ולפעמים רחוק יותר.וכאן באה
שלי ביקור במרכז מבקרים של תנובה ברחובות.נהדר ובמחיר סביר. ביקור בספארי לילה או בוקר בר"ג -יקר מאד אבל מהנה מאד ביקור במוזיאון הילדים בחולון - הילדים נהנו,לדעתי לא משהו ביקור במוזיאון המדע בחיפה - נפלא לילדים (שלי 5-12),וגם לי. אפשר לשלב את המוזיאון בחיפה בנסיעה ברכבת ובכרמלית. ששנהם הם הרפתקה בפני עצמה לילדים. יש מרכז מבקרים בשטראוס ובעלית שניהם בצפון,השנה נבדוק אותם. לא מזמן היינו ברפת אוטומטית בכפר יחזקאל (עמק יזרעאל).מדהים רפת נקיה ממש,הפרות הולכות להחלב לבד,ויש מכונה(רובוט) שמזהה את הפרה מלביש את משאבות החליבה לבד על הפרה.לי בתור מבוגר היה מדהים. והילדים בכלל התלהבו,ויש גם יצירה: מילוי שקית שוקו,כדורי לבנה,פיתה על התבון בקיצור מומלץ. אני יודעת שכל הדברים הנ"ל עולים המון כסף,אולם גם קיטנה עולה הרבה. ואם יש לכם חבר,סבא,דוד, חבר של דוד של הסבא שעובד במקום עם ועד חזק כמו חברת חשמל,בנקים או חבר בחבר (צה"ל) יש להם כרטיסים מוזלים.

יעלת

New member
חנות קטנה ומדליקה

יש באזור תעשיה צפוני של אשדוד חנות מפעל של בוקי צעצועי בוקי מיצרים את חוברות צביעה,מבוכים,קו לקו ועוד יש להם גם מוצרים אחרים כמו חרוזי גיהוץ,עטים,טושים שונים ומשונים כל מיני יצירה לילדים,והכל מאד מאד זול. (חוברות שעולות בחנות רגילה 8 ש"ח הם מוכרים גם ב-2 ש"ח) בקיצור מי שגר או מזדמן לסביבה כדי להכנס.נהדר לקראת החופש. החיסרון הוא שהם סגורים ביום שישי.

למעלה