ילדים בסיכון כן/לא

דנה_כהן

New member
ילדים בסיכון כן/לא

כאשר ילדים מוצאים מהבית (דרך לשכות הרווחה) תחת הגדרה ילדים בסיכון, אז אכן הם ילדים בסיכוןוזאת לפי האינדקציה של עובדי הרווחה. בחלק מהמקרים (אחרי בנית תוכנית טיפולית) הילדים מופנים למשפחה אומנת. כאשר הילדים נמצאים במשפחה אומנת וזה הטוב שברע (עדיף מאשר יופנו לאימוץ) וטעמי יש לפעמים התלבטויות בין אומנה/לאימוץ. חלק מהמקרים של הוצאה ילדים מהבית לא מוצדקת, חלק מהילדים מוצאים מהבית גם בגלל מאבקי גירושין בין ההורים. סביר להניח גם שחלק גדול מהילדים שעוברים התעללות, כלל לא מאותרים ע"י רשויות הרווחה וזה נורא. יש סבירות גדולה שאם הוציאו ילד מהבית למשפחה אומנת והמשפחה והילד מתנגדים, הטיפול בילד לא יצליח ואז יצטרכו להחזיר אותו למקום מוגן ושוב לחפש לו מסגרת מתאימה. לסיכום, לדעתי לפני שמוצאים ילד מהבית חייבים לבנות לו ולמשפחתו תוכנית טיפולית בקהילה ורק אם באמת קצו כל התקוות לנסות תוכנית טיפולית אחרת.

אורי ז

New member
שלום דנה

אני מסכים לחלק מדבריך, על הוצעת ילדים כאשר ההורים בתהליכי גרושין לא שמעתי אם כי סביר שבמידה ויש אלימות במסגרת הפרידה או איומים על חיי הילד בהחלט סביר שיוציאו אותו. בנוגע לתוכנית טיפולית, היא אכן קיימת מניסיוני עד שמוציאים ילד מהבית עובר זמן רב ורק אחרי שרואים שתוכנית שיקומית משפחתית לא עובדת או שההורים מתנגדים לה מוצאים את הילד לדעתי לפעמים לוקח זמן רב מדי ולא מהטעמים הנכונים כלומר מטעמי תקציב. לגבי הסכמת הילד, נכון שלא תמיד הילד מעוניין לצאת מהבית אבל לפעמים אין ברירה והסכנה להשאיר אותו בבית גדולה מהבעיות שיהיו לו במשפחה אומנת.

דנה_כהן

New member
בכל אופן אלו ילדים בסיכון?

נכון שעד שמוצאים ילד מהבית לוקח זמן רב, עד שקלו כל הקיציים. אבל השאלה שלי מה עם כל הילדים שנמצאים בסיכון ולא נותנים את הדעת (לשכות הרווחה), אז כאשר מוצאים ילד מהבית זה טיפה בים. הדוגמא הטובה ביותר, שתי הבנות מערד שנוצלו מינית ולשכת הרווחה לא היתה שם בזמן כדי להציל את הבנות ואם זה אכן לא היה עצוב אז זה היה מאוד מצחיק, כיוון שבפורים נפוצה שם התחפושת "פרגיות בשקל", סביר להניח שאם אכן המצב היה כזה שהרבה הרבה ידעו מה קורה, למה לשכת הרווחה היתה האחרונה שפעלה בנדון? לגבי ילדים שהוריהם נמצאים בתהליכי גירושין או התגרשו ממזמן, זה ממש עוול שמוצאים את הילדים מהבית, לפי דעתי היו צריכים להוציא את ההורים מהבית ולהשאיר את הילדים בסביבה הטבעית שלהם ובעזרת משפחות שיכשירו אותם למטרה והם יהיו מעורבים בחיי הילדים, יוכלו הילדים להמשיך בשיגרת חייהם הרגילה.

היי דנה וברוכה הבאה

קראתי את דברייך אבל כנראה בגלל השעה המאוחרת קצת קשה לי לקלוט אז רק רציתי לומר שאתייחס להודעתך מאוחר יותר. ושיהיה לך בוקר נפלא

למעלה