ילדים ודימיון מודרך

ילדים ודימיון מודרך../images/Emo45.gif../images/Emo23.gif

היי. שאלה לי.... האם ניתן באמצעות דימיון מודרך לנסות ו"להיכנס" לראשו של ילד? כלומר לפעמים בגלל פער הגילאים בינינו לבין ילד אנו נוטים לשפוט לא כהלכה,וקשה לנו לראות את הדברים מנק' מבטו של ילד, למרות שכל אחד מאיתנו היה ילד פעם.... האם דימיון מודרך נותן לנו את הכלים כיצד באופן כללי להבין את הנפש של האחר?

אני לא יודעת אם זה דמיון מודרך

אבל נראה לי שאפשר להזכר בעצמנו כילדים ומתוך כך להבין את נפש הילד. עכשיו תוך כדי כתיבה אני נזכרת בספרים של יהודה אטלס שתמיד אהבתי אותם ומה שהקסים אותי בהם הוא איך אדם מבוגר מצליח להכנס כל כך טוב לנעליים של ילד ולחשוב ממש כמו ילד. אני חושבת שהתשובה על כך היא שבכל אחד מאיתנו יש ילד פנימי רק שלפעמים אנחנו שוכחים אותו ובגלל זה נדמה לנו שאנחנו לא יכולים להבין ילדים. אני חושבת שבהחלט אפשר לעצום את העיניים ולהזכר בעצמנו כילדים. החל במשחקים שאהבנו לשחק וכלה במה שהרגשנו במצבים שונים. וכפי שכבר כתבתי, מכאן ועד להבין ילד, הדרך כבר יותר קצרה.

freearth10

New member
דמיון משלים את המציאות

אנו, המבוגרים,"ידעני הכל", לא זקוקים עוד לדמיון - לנו יש את המציאות. הילדים שלא יודעים עוד את הכל - משלימים את החסר בדמיון. וכמה חבל שלא נותנים גם לילדים להשתמש בדמיון הזה ומהר מאוד מרגילים אותם לחשוב אך ורק בהגיון ומי שכבר מתוך חוסר ברירה משתמש בדמיון-שמים עליו מהר מאוד "תווית" של דיסלקטים. הפעלת הדמיון זה הדבר האחד שכל כך חסר לי במערכת החינוך ודמיון מודרך אכן יכול לשפר יכולות שכאלה, שקיימות אצל כולנו - אנחנו רק צריכים לתת להם את החופש לזרום. אחת השיטות היעילות להפעלת המוח התבניתי היא הדמייה של המקום האידיאלי וכתיבה ביד שמאל של כל מה שחווית שם. "להיכנס" לראשו של ילד - זו לא משימה קשה מידי. צריך פשוט להיות איתו. לשחק איתו ברמה שלו, גם להשטטות קצת. זה תמיד עוזר לשני הצדדים, ולאיחוד שביניהם. מאיה

שאלה

לגבי מה שכתבת על ההדמיה של המקום האידיאלי וכתיבה ביד שמאל. אני מניחה שכתיבה ביד שמאל מתייחסת לאנשים ימניים. אם אני למשל שמאלית, וכותבת ביד שמאל בדרך כלל, האם במקרה כזה של כתיבת ההדמיה כדאי לכתוב ביד ימין (בתור היד הנגדית לזאת שאני כותבת בדרך כלל)?

freearth10

New member
שמאל -ימין

היי נטע, אם את כותבת ביד שמאל - את מפעילה את המוח היצירתי, האינטואיטיבי שלך והמשיכי לעשות כך. מאיה

דם

New member
גם לי יש שאלה

שלום לכולם... freearth10 אתה יכול בבקשה להסביר על הקשר שבין כתיבה ביד שמאל ויצירתיות ? האם פלגי גוף שמאליים (יד רגל ) קשורים לאנה הימנית ? ( בגלל ששמעתי שהיא זו שאחראית על היצירתיות) תודה

freearth10

New member
אכן כן

יד שמאל, כמו עין שמאל,אוזן שמאל ורגל שמאל קשורה לאונה הימנית שאחראית על הספונטניות, היצירתיות, מקוריות וכו ולכן כתיבה ביד שמאל היא כתיבה אינטואיטיבית.

Think! תראי מה מצאתי בשבילך...

היום נתקלתי (וכמובן גם קניתי) ספר שנקרא "ויזואליזציה יצירתית עם ילדים" מאת ג'ניפר דיי. הנה מה שגיליתי מהצצה חטופה בספר: הספר מחולק בעיקרון לארבעה חלקים עיקריים: 1) איך בונים מפגש 2) איך להרגיע ילדים בעזרת מדיטציה ותנועה 3) שורה שלמה של דימויים שמתאימים לחשיבה של ילדים 4) הצעה לפעילויות נראה לי שזה ספר מצויין שיאפשר לך להתחיל לעבוד עם ילדים, אם זה כמובן הכיוון שלך... הגר
נ.ב. צירפתי תמונה של הכריכה

../images/Emo51.gif

הגר תודה.... נישמע מעולה... זה לא בדיוק התחום שלי,אבל זה דבר שרציתי לדעת מאז ומעולם, ובנוסף אני גם חונכת ילדה... שיהיה לך שבת שלום ותודה!!!

למעלה