ילדים ורופא שיניים

ילדים ורופא שיניים

שלום רציתי לשאול שאלה -אז ככה יש לי ילד בן שש ובוא ממש מפחד ללכת לבדיקת שיניים בכל פעם שיש איזה טיפול או אפילו בדיקה הוא ממש מפחד ומתחיל לבכות יום לפני ולא מוכן לשמוע אני מנסה לדבר איתו ולהסביר לו שזה לא יכאב ושזה רק בדיקה אבל הוא ממש מפחד מה אני יכולה לעשות כי כבר ביטלתי את הבדיקה מספר פעמיים אשמח לתגובה תודה שלום לך , ילד בן 6 מפחד ללכת לבדיקת שיניים זה טבעי ומוכר. האם היתה לו בעבר חווייה לא נעימה אצל רופא שיניים? האם בסביבתו הקרובה מישהו עבר טיפולים והותיר עליו רושם מסייט? מה שתוכלי לעשות זה לגלות אמפטיה - הבנה רגשית . תוכלו לשחק (משחקי תפקידים – סימולציות - עם או בלי בובות) שנקרא: ב"כאילו"... "ובנגיד ש..." במשחק אתם תדמו כול מיני סיטואציות מהחיים : נגיד ש... אנחנו הולכים לים... למסעדה... לסרט... לקופ"ח... לגן שעשועים... ובאחת הזדמנויות גם לרופא שיניים. מה קורה שם? מה עושים? הוא יפתח את הפה ,את תטפלי בו ב"כאילו" . ועכשיו "נגיש ש"... אני זקוקה לבדיקה שיניים שגרתית ואני באה אליך, אתה הרופא... ותדמו את התהליך. משחק זה חביב על ילדים צעירים הם משתפים פעולה. מכינים עצמם. כוח הכוונה והמשחק הדמיוני עוזר לעבור את משוכת החששות . אפשרות נוספת לעבוד איתו ב"דמיון מודרך" – דמיון מודרך עובד עם ילדים ומבוגרים כאחד. איך? למשל, "נגיד ש... לילד כואב הגרון , ואת מספרת לו על כדור דמיוני שהוא בולע, הכדור מסתובב לו בגוף עד שהוא מגיע לגרון, עכשיו הוא נוגע ב... וב... והנה לאט לאט פג הכאב..." אפשר להשתמש בדמיון מודרך בסיפורי "לילה טוב", כגון : הפיה שבאה לשמור... מטה הקסם שבאמצעותו מזמינים חלומות טובים... וכו' כיד היצירתיות הטובה עלייך. הצעה נוספת היא לאתר רופא שיניים של ילדים. רופאים אלה יכולים לייעץ בנוגע להכנת הילד . הם משתמשים בכול מיני אמצעים כמו: גז צחוק, טלוויזיה ועוד שהופכים את הביקור לחווייה ומרגיעים ומקלים על הילד. מה דעתך? עינת

למעלה