ילדים ו-
- דעתכם?

MrCheff

New member
ילדים ו-../images/Emo44.gif - דעתכם?

יש לנו
בבית. מהסוג הישן.. גדולה, שמנה, כבדה ולא אינטלגנטית במיוחד. קיבלנו אותה בירושה, ממישהו ששידרג לאחותה הרזה, הדקיקה והמתוחכמת. בד"כ, אם אנחנו פותחים את ה-
בזמן שהיא ערה, זה רק בשביל להקרין לה DVD (וגם זה נדיר) של "דיג דיג דוג" (וזהו פחות או יותר) אישית, הייתי מעדיף שהיא לא תצפה בטלויזיה (גם ב-DVD מצוין כמו זה שציינתי קודם) אלא תשמע מוזיקה ברקע ותשחק, אבל כשאנחנו רוצים כמה רגעים שבהם היא תשב בשקט (למשל שאנחנו מתארגנים ואורזים תיקים לנסיעה) זה פיתרון סביר (וסביל) אין לנו כבלים, והיא גם ממש לא מכירה תוכניות ו/או דמויות, שילדים בני גילה פחות או יותר, כבר מכירים ומזהים. אני רואה את האחיינים שלי (בני 12-13) והם פשוט דבוקים למסך. אנחנו יכולים לבקר אותם, והם יהיו תקועים עם האף מול המסך, ולא נעניין אותם. יותר מזה.. זה משפיע עליהם כך, שנדיר שהם קוראים ספרים. אני זוכר בתור ילד, הייתי מגיע הביתה, מכין שיעורים ,ואז או שהייתי יורד לשחק בגינה כדורגל/כדורסל או שהייתי הולך לחוג או שהייתי יושב וקורא ספר. איך זה אצלכם?

akavishon

New member
אני לא נגד טלויזיה ויש תוכניות ממש טובות

בעיקר בהופ. כל עוד הילד לא מכור, והוא עושה עוד דברים - שיהנה. אצלינו בבוקר, הילדים רואים 15-20 דקות (רק אחרי שהם מאורגנים לגן) ועוד איזו שעה אחרי הצהרים. בשבת בבוקר - כמה שהם רוצים, כל עוד הם לא מפריעים לנו לישון. שני הילדים שלי מסוגלים להעסיק את עצמם שעות בלי טלויזיה - בין אם זה אצל חברים, משחקים, ציורים בגינה וכו'.

Master Stav

New member
יש לנו טלוויזות למעשה 2

אחת בסלון ואחת בקומה העליונה בלובי הילדים .... אינלא רואה נזק גדול בתוכניות אותן רואים ילדודס ובעיקר שאני די שמגיח שלא יעברו לטלנובלות טיפשיות ויתרכזו בתכנים המאתימים לגילאים שלם + שנה שנתיים .... הקטנה בת השמונה כבר מתחילה לקשקש באנגלית ורואה תכנים מומלצים דגאך העיתו אצבעוני ( כן כן זה העתיק ) הקטןנצ'יק קורא כבר קצת את הדובון ( שוב עיתון שאני מאד מחבב ) ורואה את התכנים המומלצים שלו הפיצי ...עדיין בעניינים של פינוקי טלטביס וכדומה ....כך ש ... וואלה לא באמת מפריע כי יש להם זמן מחשב וזמן משחקים בריכה חברים חוגים ...והכל במידה ...

גרי רשף

New member
יש אך לו יכולתי- הייתי מעיף אותה..../images/Emo13.gif

אני נמנע מלצפות, ואעודד את ביתי לנהוג כמוני. יתכן וראוי היה לחנך אותה לצפייה סלקטיווית ומוגבלת.

smailie

New member
דווקא אתה נמנע מצפייה בטלוויזיה?

אגיד לך מדוע אני שואל כך: עבורנו, המבוגרים, הטלוויזיה איננה נקשרת רק בהתמכרות או בתכנים וולגריים, אלא גם באינפורמציה ובהעשרת ידע. חלק מהנושאים שאני מתמצא בהם ומתחומי הידע שאני משתדל לפתח כל הזמן, הם גם בזכות תוכניות שונות שראיתי בטלוויזיה. איך אתה יודע כל - כך הרבה על מוסיקה ותרבות (ואנחנו הרי מכירים היטב מפורום אחר)? אתה רוצה לומר לי שכל זה בלי טלוויזיה? תקליטים מספיקים בשביל לרכוש את כל המומחיוּת הסבירה? אבל כמו שאמרת בעצמך: ע"י צפייה סלקטיבית אפשר להוציא גם את החיובי מהמדיום.

ronnm

New member
יש לנו טלויזיה אחת אבל אין כבלים

ככה שהדברים היחידים שהוא רואה זה קלטות DVD ספציפיות שאנחנו שמים לו משתדלים שזה לא יהפוך להתמכרות, כי כל פעם שהוא רואה טלויזיה דלוקה הוא מתהפנט אצלנו באופן כללי הטלויזיה סגורה במשך כמעט כל היום לנו זה נורא מפריע כשאנחנו מגיעים לבתים אחרים והטלויזיה כל הזמן דלוקה ברקע כמו תמונת קיר, או לחילופין שאי אפשר לדבר על כלום כי כולם דבוקים למסך הבעיה שלי היא שאני מכור טלויזיה קשה, הפתרון שלי לעצמי הוא שאני לא עושה כבלים, ומוריד רק את הסדרות שמעניינות אותי ורואה אותן לפני השינה בנוסף לזה אנחנו ממש נגד טלויזיות בחדרי שינה אנחנו רואים הרבה חברים שנרדמים ככה, ומרדימים ככה את הילדים - זאת זוועה בעיננו יש מושג שלמדנו לפני הרבה שנים שנקרא "היגיינת שינה", הרעיון אומר שחדר שינה נועד לשינה, לא לטלויזיה, מוסיקה, משחקים. זה פותר הרבה בעיות שינה, כי נוצרת התנייה שנכנסים למיטה כדי לישון. אלו הפילוסופיות שלנו

מחשבות

New member
../images/Emo45.gif

גם אצלנו אין כבלים, לא שורצים מול הטלויזיה, אבל כן מול המחשב. אין טלויזיה בחדרים וכשאני יכול, אני מכבה משום שזה ממש מטריד.

hag70

New member
אצלנו יש הגבלה על ה"מה" ולא על ה"כמה"

וזה אומר שאפשר לראות טלויזיה הרבה הרבה הרבה שעות. ראינו שזה עניין של תקופות ותמיד זה הוכיח את עצמו שמדובר בתקופה חולפת. והאמת שיש לילדה ימים מאד מאד עמוסים (חוזרים מבית ספר ב 4. ב 3 ימים בשבוע היא מגיעה הביתה רק ב 7 בערב בגלל חוגים ופעילויות מאד אקטיביות. כל יום ו' שני היא חוזרת הביתה ב 3 וכו'
), ונראה לי מאד לא הגיוני לצפות ממנה להפעיל את עצמה בשעות שהיא כן בבית אחרי העומס שיש לה במהלך השבוע. היא מאד אוהבת לשחק עם חברים ומאד פעילה, אבל מאד צריכה את הזמן עם עצמה, מול המחשב או מול הטלויזיה. אנחנו לא רואים עם זה בעיה. זה כנראה גם טיפוס של בנאדם. וכאמור יש הגבלה על הערוצים והתוכניות ועל הגלישה במחשב כך שבנושא הזה אנחנו ממש לא מתרגשים.

avi182

New member
טלויזיה = שקט שתי טלויזיות גן עדן

בזמן שהם צופים החיים יפים כמובן שיש הגבלה לערוצים ועד אתמול שהיו כבלים הם ראו ערוצי הופ ילדים ולוגי (בעיקר) ומעכשיו נעבור לDVD אצלנו אין הגבלה על הטלויזיה הילדים בוחרים לעשות מה שבא להם ועכשיו שהפוסט עלה ויצא לחשוב על זה הם מחלקים לעצמם את הזמן דיי סבבה בין משחקים בחצר ,בבית מעץ,פינת ציור, ספרים, משחקים עם השכנה ,כמובן טלויזיה ומשחקים על המחשב כך שנראה לי שבמקרה שלנו זה עובד לא רע והם מעסקים את עצמם בצורה מגוונת כך שלנו אין מה להתערב עוד בכלל נראה לי שמה שחשוב הוא אך אנחנו מתנהגים בזמננו החופשי כי זו חלק מהדוגמא שהם מקבלים ואם אנחנו כהורים מראים גיוון אז זה גם מועבר אליהם . אני לא יודע כמה זה נכון לנסות למנוע צפיה ואם בעתיד זה לא יהפוך לצורך בשל חסך

למעלה