ילדים זה כאן

yaelia

New member
משפחתון או גן??

אמרו לי שלא מוקדם להתחיל להתלבט כבר עכשיו. הלל אוטוטו בן 15 חודשים, כרגע הוא במשפחתון מתוק מאוד עם עוד ארבעה פצפונים. מטפלת מקסימה. כיף להם ונעים להם והוא מאושר. בספטמבר הבא הוא יהיה בן שנה ועשרה חודשים ואני תוהה אם כדאי לחפש לו גן כבר עכשיו לשנה הבאה. הנה ההתלבטויות:
אני לא יודעת אם המטפלת רוצה להמשיך איתם עוד שנה, אבל נדמה לי שכן (היא אמרה שעוד מוקדם לחשוב על זה).
אמרו לי שבסביבות גיל שלוש יהיה לו קשה הרבה יותר להשתלב בקבוצה קיימת בגן כלשהו, ושאולי בכלל לא יהיה מקום בגנים שאני ארצה אז (אם הקבוצה מתחילה מגיל שנתיים).
ככל שהוא יגדל הוא יצטרך גם תכנים וגירויים רבים יותר ממה שהוא מקבל כרגע. העברית של המטפלת שלו לא מדהימה ואני תוהה אם מה שיש לו כרגע יספיק לו לעוד שנה.
הוא לא נורא-נורא קטן עדיין להשתלב בגן 'של גדולים'? אולי הוא "ילך לאיבוד" בתוך קבוצה הרבה יותר גדולה ולא פרטנית וחמימה כמו זאת שבה הוא עכשיו.
למה לשנות משהו שהוא טוב כמו שהוא, יהיה לו מספיק זמן לחוות את העולם האמיתי (בגן). ואולי בכלל אני מטרידה את ראשי במחשבות מוקדם מדי וללא צורך? אשמח מאוד להערות ולהארות.

משוש30

New member
בדיוק באותה התלבטות תודה על

הניסוח אולי למישהו יהיו תובנות

צהלולים

New member
עדיין לא הגעתי לדילמה הזו,אבל לדעתי

זה מאד תלוי בילד. ילד שצריך עוד חיזוק לבטחון העצמי, כדאי להשאיר אותו במשפחתון בו הוא יהיה "הגדול". ילד שמשתלב בחברה מצויין, כדאי להכניס אותו כבר בגיל הזה למסגרת קבועה בה הוא יהיה לפחות שנתיים, וגם אם הוא יהיה מהקטנים בגן - יהיה לו הרבה ממי ללמוד ולהתפתח.

dorlim

New member
גם אני מצטרפת להתלבטות....

אצלי הבעיה טיפל'ה קיצונית יותר - מצד אחד שני ילדה מאד מפותחת ומאד חברותית ומסתדרת נפלא עם ילדים אחרים בני גילה וגם גדולים יותר. היא מאלו שעומדות על שלהן שדורשות וכו' (בבית אני מתמודדת עם זה כל יום
) מצד שני עד עכשיו הנסיכה זכתה ליחס של 1 ל-3 כששלושה מבוגרים קירקרו סביבה כל יום
בספטמבר הבא היא תהיה שנה ותשע ומצד אחד קבוצה של 10-13 ילדים עלולה להיות גדולה מידי ומצד שני קבוצה של 4 עלולה להיות קטנה לה מידי
ליעלי באופן ספציפי : יש שתי נקודות שאני אישית היתי שמה עליהן יותר דגש האחת נושא העברית של המטפלת והשניה התכנים שהיא מעבירה לילדים. כי כמו שאת אומרת ככל שהם גדלים הצרכים שלהם מתפתחים ואם כאן המטפלת לא מספקת את צורכי הילד עלולה להיות בעיה. ועוד הערה כללית - קבוצה גדולה לא חייבת להיות לא חמימה. בהתלבטות שלי נמצא גן עם 12 ילדים שהחברה שלי שהבת שלה בגן מגדירה אותו כחם מאד, עד כדי כך שהילדה שלהם קוראת לאמא של המטפלת סבתא ולפחות פעם בשבוע יש להם סצינה שהילדה רוצה להישאר בגן ולא לחזור הביתה (בת שנה וחצי
)

yaelia

New member
אני לא יודעת אם 'לא מספקת'

באופן גורף או שבקטנות זה לא יספיק לו. כל מי שפוגש את הלל אומר אוטומטית שהוא ילד מאוד עדין. יחד עם זה, אני לא רואה שיש לו איזשהן בעיות להתחבר או ליצור קשר באופו כללי. להפך (הוא פלרטטן ברפלקס). הוא גם קטנצ'יק פיזית. אולי אני סתם חרדה לו ללא סיבה. בכל אופן, יש גן אחד שבו אני רוצה להתעניין (שילדים של כמה חברות שלי שם), ואם הוא יתאים אני אחשוב עליו בחום. נורא קשה לי פתאום.

בלינקה

New member
לי לא היתה התלבטות

שחר היתה בגן רב גילאי החל מגיל שמונה וחצי חודשים. בגילאים האלו הקבוצות קטנות, ובקבוצה של עד שנה וחצי הם היו שמונה ואח"כ שבעה על שתי מטפלות. קבוצת הגיל הבאה היתה קצת יותר גדולה (13, נדמה לי). הגן מאפשר הרבה יותר גירויים, עשיר יותר (יותר משחקים, יותר הפעלות) ולפחות בגן שבו שחר היתה היתה גם אינטראקציה (מאד מוגבלת, אבל קיימת) בין הגילאים השונים. לא ראיתי הבדל גדול מבחינת תשומת הלב בין ארבעה ילדים עם מטפלת אחת לבין שמונה ילדים עם שתי מטפלות, וחשבתי (ואני עדיין חושבת) שיתרונות הגן עולים על חסרונותיו. היום, כשאני עם שחר בבית, אני מרגישה ומשוכנעת, שמה שהיא קיבלה בגן עלה על מה שהיא מקבלת ממני, אחת על אחת בבית, ואני מרגישה שהיא ממש זקוקה, אפילו בגילה הפעוט, ליותר אתגר ממה שיש לבית להציע לה. ומבחינת חום, צריך למצוא את הגן הנכון, עם הצוות הנכון. אם תמצאו, תגלו אולי שהללי לא רוצה בכלל לחזור איתכם הביתה כשאתם באים לקחת אותו מהגן. לא יצאתי קוהרנטית במיוחד

yaelia

New member
זה ברור

אחרי שהללי 'יצא' מהבית, נראה לי שאם אין לי תוכנית מאוד ברורה ליומיום איתו, אם הוא היה אתי ימים שלמים לא הייתי יודעת מה לעשות אתו בחורף הירושלמי (שבו אי אפשר לצאת לגינה לשחק שעות) ובלי רכב. מאוד טוב לו איפה שהוא, השאלה היא האם הוא צריך עוד.

זה מאוד מאוד תלוי בהלל

אני בסביבות הגיל הזה (שנה ושמונה חודשים) השארתי את לוטן במשפחתון מכמה סיבות: היא רק התחילה ללכת בגיל שנה וחצי ועוד לא ראיתי איך היא מסתדרת בחודשים הקרובים עם מתקנים בחצר של גן. היא עוד לא ממש דיברה. מאחר ואנחנו מדברים איתה בשתי שפות, יש לה עיכוב ברור בדיבור ורק עכשיו (שנתיים) היא מבטאת את עצמה בצורה מובנת. לכן היא נשארה במשפחתון, אך בקבוצה שבה כולם (חוץ מאחת) בסביבות הגיל שלה, כך שיש לה שלושה ילדים נוספים לשחק איתם. המטפלת שלה נהדרת ומספקת המון גירויים שמתאימים לקבוצת הפעוטות שיש אצלה. אבל, אם היא היתה מתפתחת מהר ומוקדם, אני חושבת שהייתי שוקלת להכניס אותה לגן. המשפחתון נראה, פיזית, קצת קטן עליה. ושיקולים אחרונים - לוטן נכנסה למשפחתון בגיל יחסית מאוחר (כמעט שנה) ורגילה ליחס מאוד אישי. אני לא בטוחה שיש את זה בגן, אבל מודה שעוד לא בדקתי. אני הייתי שקטה יותר עם משפחתון או מסגרת קטנה והרבה תשומת לב. והשיקול האחרון - בריאותי: ככל שהמסגרת קטנה יותר, כך יש פחות ממי להדבק. גם חול הוא גורם שמעביר מחלות וכינים. אם הלל כבר עבר את גל המחלות המאפיין כניסה למסגרות, אז אפשר לשקול מעבר למסגרת גדולה יותר. ואם הוא ב"מתחילים", אני הייתי משאירה במסגרת קטנה.

אני חושבת שמשפחתון

אישית, מגיל שנה וחצי עד שלוש או שלוש וחצי (גן עיריה) שמתי את הילדים במשפחתון של גג 10 ילדים עם שתי מטפלות. אני חושבת שיחס אישי (לפחות יחסית) הוא מהותי בגיל הזה. בטח ובטח שהשיקול של השתלבות בגן בגיל 3 לא צריך להיות במוקד כרגע. מה עם שאר הקבוצה? הם נשארים? זה כן עשוי להיות שיקול. כמה ילדים יש בגן של ה"גדולים"? על כמה מטפלות? אני כן חושבת שסביב גיל שנתיים וחצי הצד ה"חינוכי" או "דידקטי" מתחיל להיות יותר משמעותי ואם אין למטפלת הנוכחית את הצד הזה זה עלול להתגלות כחיסרון. ובכל זאת, העדיפות היא ליחס האישי והביתי. ההרשמה לגנים הטובים נסגרת בחודש הקרוב, אז בכל זאת בקשי מן המטפלת אינדיקציה (או, אם דמי ההרשמה לא מאוד גבוהים, שרייני לו מקום בגן ומאוחר יותר השנה תעשי הערכת מצב, בין היתר לפי דברים שאחרות ציינו לפניך, כמו האופי של הללי). בשורה תחתונה: אם מאוד טוב ואם החבורה נשארת, הייתי משאירה ולא מחליפה הרכב מנצח. שנתיים רצוף במקום אחד טוב מעניקות הרבה בטחון.

dorlim

New member
שאלה לאמהות שהילדים שלהן במשפחתונים

מה עושים כשהמטפלת צריכה לשירותים? הרי בגיל הזה (שנה וחצי-שנתיים) הם כבר יכולים להזיק לעצמם ו/או לילדים האחרים בגן כשאין עליהם השגחה צמודה?

אם יש מטפלת אחת

משמע שהמשפחתון קטן מאוד, גג חמישה ילדים. אם הוא בנוי כמו שצריך, הוא אמור להיות מוגן ובלי חפצים שעלולים להזיק. מה עושה אמא שצריכה רגע לשרותים? או רצה עושה או לוקחת את הגוזל איתה. כשהבת שלי הייתה במשפחתון קטן, הם היו 4 ילדים, והיא הייתה הכי קטנה (אז, שנה וחצי, האחרים היו שנתיים וחצי) אז המטפלת לקחה אותה איתה או השאירה דלת פתוחה ו"שמרה על קשר". יחד עם זה, אני יודעת שהיא השתדלה ללכת לשרותים כשאחד הההורים בסביבה ומכיוון שרוב הילדים אצלה הלכו בצהרים הבייתה היו לה רק 3 שעות פער מהגעת האחרון עד שהראשון הלך. במשפחתון השני הם כבר היו 8-10 ילדים על 2 מטפלות, אז לא הייתה בעיה. אבל את צודקת, זה מטריד (אותי יותר הטריד מה יקרה אם יהיה מצב חירום בגן, כמו ילד שיש לפנות לבית חולים ואין עוד מבוגר. במקרה שלנו, הייתה שכנה שזמינה כמעט תמיד) וזו אחת הסיבות שבפעם השניה העדפתי משפחתון עם 2 מטפלות.

yaelia

New member
הם מנמנמים בצהריים

שעה וחצי או שעתיים, זה נותן מספיק זמן למטפלת לעשות PP. בטח היא יכולה לעשות עם ארבעה מתגודדים מחוץ לביצ'ימוש תוך כדי שירת לשפן יש בית. אם זה מצליח לי, אין סיבה שזה לא יצליח לה

yaelia

New member
אחותי אמרה לי בדיוק אותו דבר../images/Emo45.gif

אני אברר עם ההורים האחרים מה התוכניות שלהם לשנה הבאה ולפי זה נראה. פתאום קלטתי שאולי אני רצה מהר מדי ושבאמת מה שהכי חשוב לו להיות אהוב ומחובק עוד שנה אצל אישה שאני סומכת עליה במיליון אחוז. את כישורי השפה/הספרות והמתמטיקה למתקדמים הוא כבר יקבל בבית. תודה.

לא קראתי הכול אבל על זה אוסיף -

את כישורי השפה/הספרות והמתמטיקה למתקדמים הוא כבר יקבל בבית - ועוד איך!!

lulyK

New member
בהתלבטות דומה.

יותם ייכנס לגן בגיל שנתיים ו-3, אחרי שבילה איתי את כל הזמן הזה. אני עדיין לא בטוחה אם להחליט על גן ממש או על מסגרת קטנטנה. כרגע אני נוטה לתת לו לנסות להתמודד ולצמוח במגרת של גן "רגיל" עם אלף ילדים (אבל רק עד הצהריים).

מאז

New member
לוליק, אפשר לשאול אותך משהו?

מה את עושה עם יותם כל היום? איך נראה סדר יום שלכם? (פשוט, מאז שהכנסתי את הפשוש למעון, קשה לי לדמיין מה ייתי עושה איתו יום שלם, לפעמים אנחנו מטפסים על הקירות רק באחר הצהרים..)

lulyK

New member
בטח שאפשר

אני בטוחה שביום שהוא ייכנס לגן, יקרה לי בדיוק אותו הדבר. בבוקר הולכים לגינה ופוגשים שם את הילדים הקבועים. בצהריים ישנים שעה וחצי. בין שנת הצהריים לפעילות של אחר הצהריים יש בד"כ שעתיים של משחקים בבית, ספרים וטלויזיה. אחר הצהריים יש פעמיים בשבוע בייבי סיטר, ועוד שלוש פעמים שאנחנו פוגשים חברים או הולכים למשחקיה. ב-19:00 חוזרים הביתה לפגוש את אבא.

למעלה