זה מאוד מאוד תלוי בהלל
אני בסביבות הגיל הזה (שנה ושמונה חודשים) השארתי את לוטן במשפחתון מכמה סיבות: היא רק התחילה ללכת בגיל שנה וחצי ועוד לא ראיתי איך היא מסתדרת בחודשים הקרובים עם מתקנים בחצר של גן. היא עוד לא ממש דיברה. מאחר ואנחנו מדברים איתה בשתי שפות, יש לה עיכוב ברור בדיבור ורק עכשיו (שנתיים) היא מבטאת את עצמה בצורה מובנת. לכן היא נשארה במשפחתון, אך בקבוצה שבה כולם (חוץ מאחת) בסביבות הגיל שלה, כך שיש לה שלושה ילדים נוספים לשחק איתם. המטפלת שלה נהדרת ומספקת המון גירויים שמתאימים לקבוצת הפעוטות שיש אצלה. אבל, אם היא היתה מתפתחת מהר ומוקדם, אני חושבת שהייתי שוקלת להכניס אותה לגן. המשפחתון נראה, פיזית, קצת קטן עליה. ושיקולים אחרונים - לוטן נכנסה למשפחתון בגיל יחסית מאוחר (כמעט שנה) ורגילה ליחס מאוד אישי. אני לא בטוחה שיש את זה בגן, אבל מודה שעוד לא בדקתי. אני הייתי שקטה יותר עם משפחתון או מסגרת קטנה והרבה תשומת לב. והשיקול האחרון - בריאותי: ככל שהמסגרת קטנה יותר, כך יש פחות ממי להדבק. גם חול הוא גורם שמעביר מחלות וכינים. אם הלל כבר עבר את גל המחלות המאפיין כניסה למסגרות, אז אפשר לשקול מעבר למסגרת גדולה יותר. ואם הוא ב"מתחילים", אני הייתי משאירה במסגרת קטנה.