ילדים זה כאן

lulyK

New member
בטח שאפשר

אני בטוחה שביום שהוא ייכנס לגן, יקרה לי בדיוק אותו הדבר. בבוקר הולכים לגינה ופוגשים שם את הילדים הקבועים. בצהריים ישנים שעה וחצי. בין שנת הצהריים לפעילות של אחר הצהריים יש בד"כ שעתיים של משחקים בבית, ספרים וטלויזיה. אחר הצהריים יש פעמיים בשבוע בייבי סיטר, ועוד שלוש פעמים שאנחנו פוגשים חברים או הולכים למשחקיה. ב-19:00 חוזרים הביתה לפגוש את אבא.

מנסיון שלי (ויש לי נסיון)

לא מחליפים הרכב מנצח. אם המשפחתון טוב לא הייתי מחליפה. לגן ולמסגרות גדולות הוא תמיד ילך. אם המטפלת במשפחתון טובה ויכולה להעניק להם חום אז שווה להשאיר אותו.

מוזר איך הגדרת המסגרת שונה בכל מקום

חלק מאיתנו מתייחסות למשפחתו כאל מסגרת מצומצמת של 4-5 ילדים ומעבר לזה המסגרת מוגדרת כגן, וחלק מתייחסות לגיל הילדים. מנסיוני, עד גיל שנתיים וקצת חשובים הצרכים הבסיסיים: אוכל, היגיינה, שינה. הילדים פחות עצמאיים ויש צורך ביותר אנשי צוות על פחות ילדים. מגיל שנתיים וחצי החלק הדידקטי תופס מקום משמעותי יותר, הילדים יותר עצמאיים ואפשר להסתדר עם פחות אנשי צוות, אבל כדאי שיהיו מקצועיים בתחום החינוך (וכאן אני מתייחסת לתחום השפתי שחלק העלו). את הגדולה שלחתי למשפחתון של 13 ילדים (4 אנשי צוות) בגיל 1:4, וכעבור שנה עברה לגן של 30 ילדים (3 אנשי צוות). לא נצפו קשיים מלבד מחלות חורף קשות בשנתיים הראשונות. האפרוחון (11 ח') התחיל לבקר בהדרגה באותו משפחתון לפני 4 שבועות, אבל רק פעמיים בשבוע. מתוך 9 פעמים שהיה אמור להיות שם החודש כבר החסיר 3 מפאת מחלות. בכל מסגרת יתרונות וחסרונות, השאלה על מה מתאים לכל אחת מאיתנו להתפשר.

וואו, בדיוק בזמן!

היום הלכתי לראות גן לשירי. היא נמצאת כרגע אצל מטפלת עם עוד חמישה ילדים (עוד שניים רק בימים מסוימים) ומקבלת יחס אישי יותר . יש לי כמה הסתייגויות ותלונות אבל כרגע שכחתי את כולן. אני פוחדת פחד מוות מהמעבר לגן. אני מדברת על מעבר מיידי! הסיבה היא שמצאנו גן מצוין שנמתא בעיר בה אני עובדת, לעומת המטפלת שנמצאת בעיר בה אני גרה. המרחק בין שני הערים הוא חצי שעה נסיעה לפחות ברכב פרטי. יצא שמיד בתום העבודה רצנו הביתה לקחת אותה מהמטפלת ולא חזרנו למרכז לשום סידורים. תמיד ריצה, תמיד מתוך לחץ , וביום שהיינו חייבים, רוני נסע לקחת את שירי ולהביאה למרכז. אני מניחה שהשינוי הזה יתן לנו גמישות בחיי היום יום , מה גם שהמטרה הסופית היא לעבור למרכז בכלל (כשהקבלן שלנו ישתגע ויחליט לתקן את הנזילה) . אני חוששת
מהמרחק והטלטלות שניקח את הילדה מדי יום
ממספר הילדים הגדול בגן (20) לעומת המטפלת
מהלוגיסטיקה המוטלת עלי שכן את הגן מסיימים ברבע לארבע ואילו אני מסיימת בחמש.
מה-לא נודע. היתרונות לעומת זאת מוזכרים מעלה ומדובר בגן מומלץ מאד וחם.

למעלה