ילדים "חולי" צליאק

אמאעדי33

New member
ילדים "חולי" צליאק

יש לי 2 ילדים חולי צליאק. השאלה הראשונה שלי לגבי הילד, בן ה-4 שמאובחן כחולה צליאק מגיל שנתיים. יש לו אחות גדולה עם צליאק ועד גיל שנה הוא לא אכל גלוטן. מספר חודשים אחרי שחשפנו אותו הוא עשה בדיקות ואז התברר שגם לו יש צליאק. בתקופה הזאת הוא היה משלשל המון (כמות ותדירות). מאז שהוא שומר על דיאטה נטולת גלוטן יש לו יציאה אחת ביום אבל בחיים לא קרה מצב שהיציאה תהיה מוצקה. למה זה קורה ? זה אומנם כבר לא שלשול אבל זה עדיין מאוד רך. האם יש בעיה עם הילד ? דרך אגב הבדיקות דם מראות שהוא לא צורך גלוטן ואני יכולה בבטחון להגיד שהילד שומר בשיא הרצינות ! שאלה נוספת: יש לי תינוק בן 9 חודשים שלא אוכל גלוטן. מתי כדאי להכניס גלוטן לתזונתו ? מה הם הסיכוים שלו להיות חולה צליאק בידיעה שיש לו 2 אחים "צליאקיסטים" ? תודה מראש על התשובות !

ילדים חולי צליאק

לגבי הילד בן הארבע-במידה ויש הקפדה על הדאיטה ללא גלוטן וכן ירידה מקבילה בסרולוגיה לצליאק ,בנוסף לגדילה תקינה ועליה במשקל - לא הייתי מוטרד מהיציאה הרכה .לגבי התינוק בן ה9 חודשים- מומלץ לחשוף אותו לגלוטן בגיל שנה . במידה ויופיעו לאחר חשיפה סימנים מחשידים לצליאק כמו שילשול עצירה בגדילה או אנמיה מחוסר ברזל יש לבצע בדיקת נוגדנים לצליאק .במידה ולאחר חשיפה אין סימנים נתן לבצע את בדיקת הנוגדנים בגיל שנה וחצי לשנתיים -ובהתאם לתוצאה להחליט האם יש להתקדם בביופסיה . כמובן שהסיכוי של התינוק להיות חולה צליאק הינו גבה יותר מתינוק שנולד למשפחה ללא צליאק. אך הסיכון אינו 100%.

אמאעדי33

New member
תודה ד''ר על התשובה המהירה

ברצוני לשאול שאלה נוספת: האם ילדים חולי צליאק יותר רגישים בכל מה שקשור למערכת העיכול ? שאלתי אנשים שילדיהם חולי צליאק וכולם עם אותה ההרגשה, שהילדים מתלוננים לעיתים קרובות יותר על כאבי בטן, יותר מילדים אחרים. מה דעתך ?

צליאק

עקרונית לאחר שמירה על דאיטה והבראה של מערכת העיכול לא צריכה להיות סיבה של רגישות יתר אצל חולי הצליאק.לילד צליאק יכולה להיות גם רגישות ללקטוז או מעי רגיז כמו לכל ילד אחר .

למעלה