"ילדים חורגים"

איליין

New member
"ילדים חורגים"

לחבר שלי יש 2 בנות ולי יש שני ילדים והם נפגשים פעם בשבועיים אצלנו בבית לסוף שבוע ומדי פעם בחופשים. חברי טוען כאשר הם רבים לא להתערב אבל אני חושבת שכן צריך לתת להם הכוונה.. מה לעשות?

מיכל לב

New member
היי אילין וברוכה הבאה.

אני חושבת שכדאי להזמין לכאן את גרא הפסיכולוג. אכתוב לו לפורום ונראה מהי דעתו בעניין.

איליין

New member
"ילדים חורגים"

מיכל, תודה רבה עבור תשומת הלב. אני באמת ישמח אם אוכל לקבל תשובה מאדם שמבין דבר. בכלל הנושא הזה של ילדים "חורגים" קשה לי.

פלג^ר

New member
מצטרפת לברכות נחיתה רכה בפורום

וברוכה הבאה.בקשר לנושא שלך נדבר מחר בהרחבה.מוניק

גרא.

New member
יש ארבע קטגוריות של חורגים,לכן זה

קשה לעיכול,ולהתמודדות.אז ככה: שני הילדים של חברך,הם אחים (או יהיו באם תתחתנו),חורגים לילדים של,ואת תהיי,מן הסתם,אימן החורגת.ומהעבר השני, לילדייך,גם הם יש אחים חורגים ,ואבא חורג...ומשום כך,מרוב חריגות,אני מציע פשוט לשכוח מהמושג הזה.ילדיו של חברך,וילדייך את, הם ילדים שותפים למשפחה חדשה,ההולכת ומוקמת.לא התייחסת לגילאי הילדים,וזה חשוב למדי בקביעת מערכת יחסים רב תקשורתית במשפחה החדשה.יתכן שלכל הילדים,שלך ושלו, ישנה התנגדות סמוייה,ואולי גם גלוייה (ולכן הם רבים),לחיבור הזה ביניכם. גם משום שפירושו,קץ התקווה להחזיר את ההורה הנוטש לחיק המשפחה.יתר על כן, שימי לב,אתם ההורים,כנראה אוהבים וזקוקים זה לזו,ועלכן קל לכם יותר להתחבר.אבל ילדיכם,מה מחבר אותם יחד??? מה עושים?? תמיד אפשר לחשוב על שיחה משפחתית,בהשתתפות כולם (שוב אינני יודע מה גיל הילדים),לשוחח על החיים המשותפים,לברר צפיות,לחפש חיבור ועניין משותף.אם זה תהליך קשה,אפשר חד פעמית להעזר באיש מקצוע,פסיכולוג או עו"ס..חשוב לבלות מה שיותר יחד,ולבסוף,התערבות במערכת היחסים שנוצרת בין הילדים אינה רצוייה. זה עלול להפוך עד מהרה לבעייה מהסוג של " הילדים שלך,הרביצו לילדים שלי!!!..."עלול ליצור מתחים מיותרים בין שניכם ההורים, לקראת פצוץ,ופרידה. גם במקרה הזה,במידה וילדיכם,אינם גדולים,אלא בגילאי גן++++ ניתן להשתמש בספרותרפיה,כגורם מרגיע ומלכד.הכוונה להשתמש בספורים מתאימים לסיטואציה..ויש כאלה.נסי למשל לחפש בספריו של פרופ´ אדיר כהן. במיוחד בספריו "להפליג עם כוכב".מעבר לחומר הספרותי הרב שם,יש בו רשימה ארוכה למדי של ספורים/שירים וספרים בכל התחומים.

איליין

New member
ילדים

גרא תודה קיבלתי את התשובה שלך אז ככה: לחבר שלי יש שתי בנות בנות 7 ו 11 ולי יש בת בת 7 ובן בן 4 . כשאני אומרת שהם רבים אז זה לא כל הזמן אבל יש קטעים בהם הבת הגדולה שלו מגינה על הטקנה בצורה אובססיבית וזה די מעצבן. חוץ מזה יש לחבר שלי נטייה מידי פעם להשוות את ההתנהגות הטובה של הילדים שלו לעומת שלי... שהוא פוגש אותם רק פעם בשבועיים.בקיצור המצב די מסובך וזה כן גורם לנו לריבים לפעמים (ביני לבין החבר שלי). אנחנו אמורים לנסוע ביום ראשון לחופש כולם יחד והאמת היא שאני די חוששת ממה שיהיה.

גרא.

New member
אפשר להבין את חששותייך,אבל באיזה

שהוא מקום,זוהי בחירה שלך.ואת חייבת לעצמך ולילדייך שלך לנסות להתמודד עם מכלול הבעיות שתארת.טוב יהיה אם תוכלו שניכם,את וחברך,תחילה לשוחח גלויות על מה שקורה,ועל החששות,ולאחר מכן בפגישה מורחבת של כולם,כדאי לספר בהרחבה על החוויה הנהדרת שאתם עומדים לחוות יחד,אבל יש לכם בקשה, וכאן המקום להציב גבולות להתנהגות שתהיה בחופש.איליין,יקרה מה שיקרה, את חייבת לגלות סבלנות,אורך רוח,יכולת להתאפק..גם אם החבל,מ´זה נמתח. את כל מה שאת צוברת,השאירי אחרי החופש.לחשוב,להסיק מסקנות,לשוחח ואולי גם לקבל החלטה.בכל מקרה,חופש נעים..

2tomi

New member
ילדים חורגים

זה נכון שקשה לחבר בין "הילדים שלי" ל"ילדים שלך" והופך להיות קשה כפליים כשלחגיגה בזו מצרפים את "הילדים שלנו", אך לא ציינת עובדת יסוד חשובה:מה משדרת גרושתו של חברך לילדים שלה האם היא עוזרת או מסיתה כנגדך ומה משדר הגרוש שלך לילדייך ?? כי כל טיפול זוגי או משפחתי נידון לכישלון אם הרעל וההסתה ימשיכו לטפטף במקביל. ומנסיוני האישי אני יודע שעוד נכונו לכם ימים קשים. בהצלחה

למעלה