ילדים כמו בזוגיות

אתי ארד1

New member
ילדים כמו בזוגיות

שלום לכולכן, אני אמא לשלושה ילדים מקסימים וסליחה על ההפרעה.. ואולי אתן רגילות. אז מה זה ילדים בשבילי, זה כמו זוגיות. אפשר כמובן בלי בן זוג, אז אתה אדון לעצמך, לא צריך להתאים את עצמך לאף אחד, בשום שלב בשום רגע, לא צריך להתחייב,וכו' תוסיפו את כל הדברים שאתן אומרות לעצמכן כסיבות למה לא להביא ילדים לעולם, מלבד הלידה כמובן. עם ילדים,כמו בזוגיות, ואם אני מבינה נכון אף אחד כאו לא נגד זוגיות. העולם מרגיש אחרת ביחד מאשר לבד.בזוגיות טובה, הביחד נותן ערך מוסף גדול יותר לכל מה שעושים בחיים, למרות הכל. חיבוק ונשיקה של בן זוג זה מרגש, זה מנחם זה ממכר וזה לא כמו נשיקה של אף אחד אחר,הכי קרוב שיהיה. וחיבוק ונשיקה מהילד שלך זה לא כמו שום דבר אחר בעולם. ללכת יד ביד עם בן זוג שאוהבים צובע את כל מה שרואים ואת כל מי שפוגשים באור אחר, שלם יותר. ללכת יד ביד עם הילד שלך הופך אותך ואת כל מה שרואים ביחד למשהו שלם יותר, מלא יותר. מרגש יותר. אפשר לשבת לאכול לבד, בבית או במסעדה, אבל ארוחה עם בן זוג היא דבר הרבה יותר נעים מאשר ארוחה לבד, והיא אחרת לגמרי מאשר עם ההורים. ארוחה משפחתית היא חוויה מאוד שלמה,ומהנה רק שצריך לטרוח הרבה יותר קשה על מנת שתהיה נעימה.וגם הרבה סבלנות, זה לא קורה ביום אחד. עם ילדים כמו בזוגיות זה קשה בהתחלה להתנהל בחיים עצמם, אבל משתבח עם הזמן. לומדים למצוא את האיזון בין כל הדברים - בין עצמי לבין הנתינה, איזון בין הביחד לבין הלחוד. לומדים מה כל אחד צריך כדי שהכל יתנהל יותר לטוב, כמו בזוגיות. כמו בזוגיות, זו התחיבות עם כוונה לכל החיים . אולי זה מבהיל, אבל מעט אנשים לא מתחתנים בגלל זה. כמו שאף אחד מכם לא יתחתן כי זה מקובל וצריך בשידוך,אני מקווה שלא תביאו לעולם ילדים כי משהו אמר לכם שהגיע הזמן וזה תפקידכם בחיים. אני מאחלת לכם שתביאו ילדים כי תרצו להרגיש את העולם בצורה שלמה יותר, מרגשת יותר. יש חוויה זוגית לא טובה ומהנה, כך יש גם חוויה הורית לא טובה. בזוגיות יש משברים, גם בהורות. זו לא סיבה לא לנסות. בהחלט אפשר גם בלי, אבל הייתן מוותרות על הזוגיות שלכן בגלל החסרונות? ותחשבו על זה!

inbal76

New member
לא הבנתי משהו

"יש חוויה זוגית לא טובה ומהנה, כך יש גם חוויה הורית לא טובה. בזוגיות יש משברים, גם בהורות. זו לא סיבה לא לנסות." מה זאת אומרת לנסות ? יש תקופת ניסיון? ואם אני אנסה ואגלה שזה לא בשבילי, אני אוכל להחזיר את הילד? זוגיות אפשר לסיים אם לא טוב. ההשוואה לא נכונה. אך אנא שימי לב, אתי: זהו אינו (!) פורום לשכנועים בעד או נגד הבאת ילדים. יש תשובות במאמרים ובקישורים לכל דברייך (בדבר "האושר שאין דומה לו" וכולי). הם אינם מחדשים לנו. אנו שומעות אותן חדשות לבקרים. תודה ושנה טובה!

יופי, שכנעת את עצמך?

סבבה. סילחי לי שקראתי רק שליש מדברייך אבל התעייפתי מעוצמת השיכנוע העצמי שם - בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה עם עצמך וחייך .

לא ממש הבנתי למה את מטיפה בדיוק

לקשר עם בן זוג או לגידול ילדים,רוב המילים ששפכת היו על הבן זוג עצמו כך שמשתמע שאת מאמינה שאנחנו לא יכולות לנהל קשר זוגי ארוך טווח אם נתנגד ל'הקמת משפחה'. אם זה אכן כך חבל לי עלייך,שהדימוי העצמי שלך חבוי כ"כ עמוק באדמה.

נדמה לי שמה שאתי ארד מנסה להגיד זה

שילדים ממלאים אצלה צורך דומה לצורך בבן זוג. אולי מכאן היא מסיקה שלמי שיש צורך בבן זוג, נובע מכך שיהיה לו גם צורך בילדים. מסתבר שלא תמיד זה עובד ככה.

habubnik

New member
בפעם האחרונה שבדקתי

בן הזוג שלי לא היה תלוי בי ב-100%. אז מאיפה ההשוואה הזאת בכלל? בחיים לא אמרתי שילד לא מביא איתו גם דברים טובים, אבל בשם הדברים הטובים האלה אני לא רוצה לסבול את הדברים הרעים. וכן, בזוגיות זה כן מתאים לי. זה לא אותו הדבר.

QueenOfMagic

New member
../images/Emo45.gif ובפעם האחרונה שאני בדקתי

אני הייתי חופשיה להגיד "קישט" לחבר שלי.. חוצמזה אני מניקה את החבר שלי ומטפלת בו כמו תינוק... אז בעצם...היא צודקת..אני לא צריכה ילדים...יש לי תינוק משל עצמי לגדל...וזה החבר שלי... ואוו ואני חשבתי שאין לי ילדים...חחח

Kalla

New member
ילדים זה ממש לא כמו בן זוג.

אין קשר (בטח שלא הכרחי או הגיוני) בין לרצות בן זוג לבין לרצות ילדים. ואת זה אני אומרת מניסיון כאמא ל-4.

מצתערת, אבל גם אני חייבת להגיב

הכל נחמד מאד, באמת, ואני בהחלט מסכימה איתך שיותר כיף ביחד מאשר לבד. לכן תמיד אמרתי שלהביא ילדים לעולם זה אגואיסטי - אדם עושה זאת עבור עצמו, ולא עבור הילד שהוא מביא לעולם. אני לא רוצה להביא ילדים לעולם משום שאני כן חושבת על אותם ילדים (ולא על עצמי). אני לא רוצה שהם יעברו את כל סבלות העולם הזה. בקשר לבן-זוג - הוא כבר נולד, ולא באשמתי, אז אם אפשר להפוך את החיים האלה לקצת יותר נסבלים עבורי ועבורו - אז זו ממש מצווה! אין ספק - משפחה וילדים הם דבר חיובי ורצוי (לפחות בשבילי), ומעולם לא אמרתי שאני לא רוצה לגדל ילדים. אני רק לא רוצה להביא אותם לעולם (יש פה כבר יותר מדי גם ככה).

דנה_כהן

New member
כל מילה שלך נכונה מעל לכל ספק.

נורא חבל (לטעמי),לוותר על חוויה כה מהממת.

חוויה מהממת - נסי ותראי ../images/Emo91.gif

באמת נורא חבל לוותר על חוויות מהממות בחיים. אני ממש, אבל ממש ממליצה לך לנסות נסיעה ב-170קמ"ש על אופנוע כבד. באמת. גם אם אין לך רישיון, ואת לא ממש בקטע, אבל באמת זו חוויה ממש מהממת! נורא חבל (לטעמי) לוותר עליה רק בגלל כמה סיבות שוליות וחסרות חשיבות. באמת! אני מדברת מנסיון! תאמיני לי - את לא יודעת מה את מפסידה! תנסי פעם אחת ולא תרצי להפסיק! אני מכירה הרבה אנשים שפחדו, והיום הם לא יכולים בלי זה! ממש ממש מומלץ לך ולכל האמהות הגאות האחרות. שנה טובה לכולם.

waterfly

New member
גם את לא ממש בכיוון ....

לא ניתן להשוות חוויה סוליסטית כמו שיוף רגליות לחוויה משותפת של גידול ילד - או לחלופין חתול.

QueenOfMagic

New member
אבל למה להטיף למה??

הרי פה לא מעוניינים בילדים... פה מעוניינים בחוסר ילדים!! מדוע להטיף שילדים הם נפלאים ובלה בלה בלה (או שמא אני צריכה לכתוב בלעע בלעע בלעעע) במקום שבו לא רוצים אותם. אז מה אם חווית חוויה נהדרת...מדוע אנחנו צריכים לשמוע את זה מפיך? הרי את מילותייך אנחנו שומעים כל יום...מכל אחד שדואג ושומר עלינו.. עיזבי אותנו במנוחה...אין לך פה מקום

TheCrazyCatLady

New member
אז אני מבינה שבגילם הרך,הילדים שלך

מביאים משכורת חודשית הביתה, ומשלמים איתה גז+מים+חשמל+ארנונה+משכנתא כמו בן זוג לחיים? הנה, בלי הרבה עבודה התחרבנה לך התיאורה.

למעלה