ילדים מאושפזים...

ילדים מאושפזים...../images/Emo26.gif

[מקווה שזה המקום לשאלה...] כשילדים/נערים נכנסים לאשפוז ממושך - מה הפתרון מבחינת בית-ספר? מה בדרך-כלל קורה? חברים מהכיתה מביאים צילומי מחברות? יש הרבה תלמידים כאלה?... זו בעיה מהותית בכלל?... תודה מראש...

ומנסיון שלי... ../images/Emo39.gif

כאחות לילדה שהחסירה ימי לימוד רבים, עקב אישפוזים חוזרים באונקולוגית-ילדים, אני מכירה מספר אופציות. אחת השאלות הראשונות היא: לכמה זמן הילד יעדר? שבוע? חודש? חצי שנה לפרקים? אם זו תקופה של עד חודש (מקסימום...) יש אופציה לצלם מחברות. כמובן שאופציה זו תלויה בגיבוש סביב הילד (עד כמה החברים באמת יבואו לקראתו ..). מה שהוריי עשו בזמנו היה שילוב של מורים פרטיים (יש עמותות שמסייעות, כגון: "זכרון מנחם") ושל צילום מחברות. בכל מקרה - צריך לעשות משהו כדי שא"כ הילד לא יפגר ולא יאבד את פרקטיקת הלימוד.

אני מהצד של הפיתרון...../images/Emo26.gif

אני לא בא מהצד של הבעיה - אלא יותר מהצד של הפיתרון...
השאלה שלי היא: כמה אתר אינטרנט עם סוגים מגוונים של חומר לימוד יסייע לאותם ילדים?... הזכרתם צילום חומר - אז באתר יהיו לדוגמה צילומי מחברות במקצועות שונים... פורום שבו יוכלו לשאול שאלות (ומורה-תורן יענה)... וכו' וכו'... כל תלמיד שנתקל בבעיה או בחומר שחסר לו, יפנה למנהל האתר - והוא ישתדל לדאוג להשלים את החסר... ככל שיעבור הזמן יצבר באתר עוד ועוד חומר, והוא יענה באופן מלא יותר לצרכי-התלמידים. יש בבית-חולים תשתית לאינטרנט? יש במחלקות הילדים מחשבים?... כמה זה נשמע לכם תורם/אפשרי/מוצלח?...

ברוך הבא ../images/Emo140.gif אוריארד

כבר מזמן לא ראיתי מה קורה באשפוז ילדים בבתי חולים, שווה בדיקה. בעניין שאלות ותשובות יש פורומים מעולים - 1. פורום של מורים, המיועד לחומרים לימודיים, כמה שראיתי הם שמחים לענות גם לתלמידים. 2. פורום של לימודים ושיעורי בית, שם נמצאים הרבה מאד (באמת הרבה) תלמידים שעוזרים אחד לשני - יש שמוכשרים בתחומים שונים וכך עוזרים, ויש שתורמים מנסיונם. בכל מקרה הפורומים הללו מאד אדיבים, ונראה לי שאפשר שם להיעזר מאד. בבקשה, אם תדע אינפורמציה נוספת, אשמח לשמוע על כך. ובענייני אסטרטגיות - אנחנו כאן

בחלק מבתי החולים יש השכרת מחשבים.

ברגע שיש פורום באתר, הוא מתכוון לכיוונים הנכונים. אם תרצה לעסות סקר קטן וראשוני לברור המצב, אני ממליץ לך לתשאל משפחות בבית החולים הקרוב לביתך. עדיף שתתחיל בדיון קצר עם מישהו מנהנלת בית החולים כדי שהסגל לא יתיחס אליך כאל טפיל. אישית אני חושב שהלמידה הטובה ביותר נעשת באמצעים מגוונים. אני הייתי מנסה למכור לילד מאושפז ספרים, כרטיסייות, חוברות עבודה, שיעורי אינטרנט, קלטות שמע וכו' וכו'. יש לזכור גם שלא לכל המאושפזים יש אותן יכולות.

zivadina

New member
קראתי על שרות הוראה פרטנית

שניתן על ידי משרד החינוך לילד באשפוז ממושך. כדאי לחפש באתר של משרד החינוך.

דליה.ד

New member
עמותת "תללים"

מטעם משרד החינוך אמורה לספק שירותי הוראה לכל ילד המרותק למיטתו מעל 3 שבועות. בדרך כלל בבתי החולים מאותרים הילדים ומקבלים שירותי הוראה מרחוק או על ידי מורה שמגיעה. לגבי ילדים חולים שמרותקים לבית מעל לשלושה שבועות בית הספר צריך להודיע לעמותה והם אמטורים לספק לו מחשב ללמידה מרחוק ומורה שאמורה להגיע אליו מספר פעמים בשבוע.

מצטרף לבקשה...../images/Emo26.gif

דליה -
תודה על המידע! עדי - אשמח לשמוע מה העמותה נותנת (בעיקר בהיבט של למידה מרחוק ומתן חומר לימוד לילדים החולים). [אגב - הנסיון שלך מדבר על ילד/ה באיזה גיל?...] תודה רבה מראש...

אההה...../images/Emo13.gif../images/Emo26.gif

לא שמתי-לב לגיל - אני מניח שהנסיון הוא אישי... אז אשמח לשמוע מה באמת הם סיפקו, איך זה עזר וכו'... (כמובן - כמו שציינו - אם זו לא חדירה מוגזמת מידי לפרטיות שלך...)

עדימ

New member
אני בת 17 וחצי ואני עם תללים כ10

שנים. עברתי בחיי 9 ניתוחי. 7 בהפרש של שנה ביניהם. השמני השנה האחרונה,לאחר הפסקה של 3 שנים. והתשיעי לאחר שבוע נוסף בגלל שהפלטה יצאה ממקומה. בפעם הראשונה היתה לי מורה מקסימה בשם אתי. שלימדה אותי מקצועות הומניים למיניהם. ובפעמים הבאות עד היום קיבלתי ואני מקבלת מורה מקסימה לא פחות ואף יותר בשם ימימה. ועוד 2-3 סטודנטים לפי הצורך. מורים כמו ימימה עובדים עד ה10 ביוני לפי זיכרוני וסטודנטים עד לסיום מילוי שעות החובה שמוקצבות להם מתורמים חיצוניים או משהו כזה. יש להם מורים לכל דבר ולכול גיל הם מלמדים עד כיתה יג'. לא ידוע לי על לימוד מרחוק מכיון שלא ניזקקתי לכך. וגם לא למחשב כי יש לי משלי.

דליה.ד

New member
תללים מתאימים עצמם לצרכים

או מורה שמגיעה לבית התלמיד ועומדת בקשר עם המחנכת, או חיבור הילד באמצעות מחשב ומצלמה לכיתת האם...

למעלה