ילדים מחוננים

A v i g d o r

New member
ילדים מחוננים

שלום רב ! אני מבקש להעלות את רמת המודעות לילדים המחוננים, כולם מדברים על חינוך מיוחד בהקשר השלילי - ז"א עזרה לחלשים. אף אחד לא מדבר על אוכלוסיית הילדים המחוננים שאם נטפח אותם הם יגדלו להיות אנשי מפתח ופורצי הדרך לרבים אחרים . אני מבקש ממשתתפי הפורום הזה להעלות את הנושא גם פה וגם בפורומים או מקומות אחרים כי א. זה חשוב לעתידנו האישי והלאומי. ב. החינוך לילדים המחוננים סובל מבעיות תקציב חמורות. אז בבקשה מכם משתתפי פורום החינוך המיוחד. בברכת שנה טובה אביגדור בר-יוסף אב לילד מחונן

naomi76

New member
תגובה

אביגדור שלום, הרשה לי להסכים איתך.נושא הילדים המחוננים אינו ברמת מודעות גבוהה, ואינו זוכה לטיפול הראוי לו. גם ילדים מחוננים נמצאים תחת המטריה של החינוך המיוחד.ויחד עם זאת לא מטופלים ומטופחים כראוי (כמו במדינות אחרות, למשל יפן). יחד עם זאת הרשה לי לחלוק על קביעתך שכשמדברים על חינוך מיוחד בהקשר שלילי. כמובן, שאני מדברת פה בשם עצמי ולא בשם כולם. כעוסקת בחינוך המיוחד אני לא מסתכלת דווקא על אלו בעלי הקשיים בקונוטציה שלילית או כעל חלשים. זה מעמיד אותי במעמד של פטרונית ולא במעמד של מתווכת. "חנוך הנער על פי דרכו"- בעולם אידאלי, ע"פ משפט זה לכל אחד מגיע חינוך "מיוחד" לי, לך, לילד המחונן, לילד הממוצע, ולילד בעל נכות התפתחותית-קוגנטיבית. אבל אנו לא חיים בעולם כזה... ולכן צריך לעשות, כפי שאתה עשית, ולהעלות למודעות את הנושאים החשובים הללו. הרשה לי לסיים בציטוט מתוך הספר: "הדרמה של הילד המחונן" מאת אליס מילר "אבן שהושלכה למים בידי שוטה, מאה חכמים לא ימשוה, מספר לנו הפתגם. כאן נפרש לפנינו ייאושה של התבונה לנוכח הטיפשות. אבל ילד שעודנו חושב באמצעות דימויים עשוי להקשות ולשאול: חכמים אלו, מדוע עליהם לטרוח כל-כך כדי למשות אבן יחידה זו מהמים, שהרי העולם מלא באבנים? מדוע אין הם מביטים סביבם? ייתכן כי אז הם יגלו אוצרות חדשים החומקים מעיניהם שעה שלשווא הם טורחים לחפש בתוך המים." שנה טובה לך, נעמי

שרון123

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo24.gif

תודה רבה נעמי יקרה על התשובה שלך. גם לי מאד צרם המשפט עם ההקשר השלילי.

Diana M

New member
נושא מחוננים אינו שייך

לאגף לחינוך מיוחד. על פניו אתה צודק אביגדור, לכאורה החינוך המיוחד אמור לטפל באולכוסיות המיוחדות ומחוננים אף הם אוכלוסיה מיוחדת. אך בפועל הנושא אינו שייך לאגף לחינוך מיוחד , אגף זה עוסק בתלמידים בעלי צרכים מיוחדים לא בהקשר השלילי אלא בהקשר של לא מסוגלים להשתלב בחינוך הרגיל. הגדרה זו אינה חלה על תלמדים מחוננים, או על רובם לפחות אשר בהחלט לומדים בחינוך הרגיל אם כי לא תמיד באים ליידי מיצוי מלא. מצרפת לך קישור של המחלקה למחוננים. נעמי, אהבתי מאוד מאוד את תשובתך החכמה, תודה
דיאנה

naomi76

New member
נכון לא שייך אבל...

את צודקת דיאנה נושא המחוננים אינו שייך לאגף לחינוך מיוחד. יחד עם זאת אחת ההגדרות בספרות המקצועית כוללת בחינוך המיוחד גם את המחוננים. כמובן, שכולנו יודעים שיש שוני רב בין מה שכתוב בספרות, למה שקורה בפועל (לחיוב ולשלילה). דיאנה שולחת לך
וגם..
(הכי קרוב לחמניה הפרח האהוב עליי)

ואם כבר חריגת מחוננים, האם כאן

היא הכתובת לשאלות או התייעצויות בענין ילדי האינדיגו או ילדי הקריסטל? תודה מראש אמא של

למעלה