ילדים - מעגל הרגשות שסובב את עולמנו

yaeli4

New member
ילדים - מעגל הרגשות שסובב את עולמנו

את עולמנו המורכב. שמתם לב שכל השרשורים שלנו, כמעט, עוסקים המון ברגשי האשמה שלנו כלפי ילדינו, ובדאגה לאושר שלהם. אני כותבת כאן בעיקר מחשבות ותהיות, אין לי שאלה מוגדרת, אני פשוט חושבת על האנרגיה העצומה שמושקעת בפאזל הזה שקוראים לו: "ילדים". הבאנו אותם לעולם מתוך אהבה גדולה. מתוך אמונה שהקשר שבו אנו מצויים ימשיך לנצח ויהיה טוב ומיטיב לכולנו. ופתאום, לאחר כמה שנים, מעטות או רבות, הגלגל מתהפך והנפשות הקטנות האלה, סובלות כל כך על לא עוול בכפן. האם אפשר למנוע את זה? לא. ברור שלא נישאר בקשר שגורם לנו צער וכאב. האם אפשר להקל? כן. האם אפשר לבטל את רגשות הכעס והכאב שלהם? ממש לא. ואני מוצאת את עצמי חושבת כל כך הרבה פעמים, איך הייתי מתמודדת עם משבר כזה, אם הוריי היו נפרדים. אם מי הייתי רוצה להישאר, עם אמא, או אם אבא? האם היו שואלים אותי בכלל? כמה כריות הייתי מרטיבה בלילות? מי היה מחבק, מלטף ומנשק את הכאבים שלי וחובש את הלב המדמם שלי. כמעט כל צעד, ביומיום שלי, מושפע מהרבה חשיבה על "האם אני פוגעת עכשיו בילדה הפגועה ממילא?", האם מה שקורה עכשיו, ישפיע על חייה בבחירת בן זוג, בבחירת חברים, ביחס לנשים, לגברים, לילדים. אולי אני מתעסקת בזה יותר מדי. הרי את הנעשה אין להשיב וגם לא הייתי רוצה להשיב לעולם, אבל המחשבות האלה, אולי הן מחשבות סרק, אולי החיים חזקים מכול ואולי אני מייחסת חשיבות רבה מדי לדברים שבעצם אין לי ולא תהייה לי שליטה עליהם. מה דעתכם?

blonda3

New member
מחשבות של אמא../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

נדמה לי, שאין יום שעובר שהמחשבות הללו לא חולפות בראשי-על כל אחד מילדיי. לדעתי-החיים חזקים מהכל ולכל אחד מאיתנו יש מסלול חיים שאולי נקבע לנו מראש ואולי בחלקו אנחנו מנתבים אותו. יש דברים שאין באפשרותינו למנוע, וגם את הבחירות שיעשו הילדים שלנו בעתיד לא נוכל למנוע.... לדעתי-אנחנו יכולים רק לנסות לעשות את מה שאנחנו יכולים ומסוגלים בכל זמן נתון ולא מעבר לכך-ועלינו ללמוד לקבל באהבה את עצמינו ואת המגבלות שלנו ואת מה שאנו לא מסוגלים לעשות למען ילדינו.... החיים קשים, מלאים בתהפוכות, אין לדעת מה ילד יום-ומה יקרה מחר. שום דבר לא ברור ולא בטוח.... השאלה ששאלת אם מה שקורה לילדתך עכשיו ישפיע על מהלך חייה בעתיד-או שכן או שלא, ואם כן אז אין לדעת איך...כי כל דבר שקורה משפיע באופן שונה על כל ילד, ומשהו שמעתי שאולי רק ירגיע אותך שבמחקר שעשו, לא זוכרת איפה, התברר שדווקא ילדים שבאו כביכול מבתים "הרוסים" או מבתים עם קשיים מכל מיני סוגים, גדלו והיו אנשים מוצלחים, הורים למופת, אנשים חזקים שיודעים להתמודד עם קשיים, מסתדרים בחברה ובמצבים קשים, לא מפונקים וכו'.... לעומת ילדים שגדלו כביכול בבתים "טובים" שקיבלו כביכול כל מה ש"צריך"-כשגדלו-לא ידעו איך להתמודד עם הקשיים של החיים,וכל קושי קטן הפיל אותם.... אז-צאי מזה.... חשבי חשיבה חיובית, תני לה/ם את אהבתך אין לך שליטה על מה שיהיה.

yaeli4

New member
בלונדה, אני חושבת חשיבה חיובית

וזה נכון שאין שליטה על מה שיקרה. אני רק חושבת, איך ברבות הימים, הבת שלי תשב אצל הפסיכולוג שלה, כשכבר תהייה אישה בוגרת ותשפוך את כל חמתה וכשלונותיה, על ההורים שלה ועל אמא שלה. זה כואב לי. אני יודעת שיש נטייה להפיל את זה על ההורים, לפעמים בצדק ולפעמים לא. לי זה כואב. אני בטוחה שלא אצא וידיי נקיות מהדיונים שיהיו לה בינה לבין עצמה. את כל הטוב שנתתי לה, היא תשכח. את הלילות שישבתי לידה ואת החיבוקים והאהבה שהרעפתי עליה ואת הריצות לבית הספר כששכחה את הכריך על השולחן או מחברת כלשהי, את החוגים שרשמתי אותה אליהם ולקחתי אותה אליהם, הכול הכול, את הדברים הטובים הם תמיד נוטים לשים בצד ואת הקשיים הם מעלים למעלה ומאדירים ומעצימים הכול. זה כואב לי.

rolan

New member
זו הפעם השלישית שאני פותחת את

הודעתך, יעל, ואין לי מילים. כאילו גנבת לי את המילים מהפה, כאילו את מרגישה כמוני, וכנראה כמו עוד הורים אחרים. אני גרושה כבר למעלה מ 10 שנים. הבנות שלי חוו פרידה הוגנת, לא היו כיסוחים, צעקות, מריבות וכל מה שאנחנו לעיתים שומעים כאן ושם. בנותי בוגרות מספיק ועברו מספיק, אך עדיין, המצפון שלי לא רגוע, עדיין אני לא מספיק שלמה עם מהלך הגירושים מבחינת הפגיעה בהן. נראה לי סביר שזו תחושה שתלווה אותנו (ההורים הגרושים) כל חיינו. מה שכן... נדמה שבכל מקרה וכמו תמיד אנחנו אלה שנתמודד עם העניין, למען ילדנו, ונצטרך גם לכוחות כדי לחזק אותם. לא נורא, יעל יקרה, חייכי אל העולם - הוא יפה וטוב...

קורין1

New member
גמני כמוך רולן, מרגישה שאין....

מילים בפי, גמני מרגישה כמו יעלי, תמיד שואלת איך היה אם הייתי נשארת בקשר הנישואין היה יותר טוב בשביל ילדיי.

*יערית

New member
יעלוש../images/Emo24.gif

כשקראתי אותך ישר עלתה לי תמונה שלי בתור ילדה קטנה,איך ילדה קטנה חושבת לעצמה מתי כבר הוריה יפסיקו לשבור דברים בבית? מתי יפסיקו לצעוק ולקלל?מתי יפסיקו להוציא חמתם עלינו? מתי אבא יצא מהבית?מתי הם יתגרשו? הכי טוב לי היה להעלם משניהם..שניהם ניכשלו כזוג וכהורים ויותר מזה כאנשים שלא היו מוכנים לשמוע לאף אחד פרט לעצמם! אז בגיל 12 וחצי באמצע של סערה בסלון הבית, אבא שלי שוב שבר שולחן סלון כי ככה הוציא זעמו, כולם עמדו סביב אמא ואבא וניסו להפריד סיטואציה קשה של חמישה ילדים בגילאים יחסית צעירים ובוגרים מנסים להיות מחיצה בין הוריהם בכדי שחס וחלילה לא יקרה הגרוע מכל.... ופתאום באה החוצפנית הזו..כן אני החוצפנית{יותר אוהבת להיקרא הילד מבגדי המלך החדשים שצעק המל הוא ערום}שפתאום צעקה :"אולי תתגרשו כבר"? והסטירה הדיעה ללחיים שלי שנייה אחר כך... וואו הכאב של הסטירה ככל לא הפריע כמו האטימות של הוריי להיות ביחד שוב למרות ההרס בבית, אז הדבר הטוב ביותר שביקשתי זה בבקשה תנו לי לחיות רחוק ממכם....למדתי בפנימייה,את האמת שהיה לי דיי קשה להתקבל מבחנים גבוהים וכו'..אבל כנראה שכוח הרצון שלי עמד ממול וצלחתי גם את זה..מאז אני הבנתי דבר חשוב מאוד עבורי לכל החיים, מה שלא הולך באהבה,מה שלא הולך בהבנה בפתיחות וברצון לשמוע את הכלל ולא רק את עצמך לא הולך בכלל! אז אף אחד מאיתנו לא רצה אותם יחד אבל אף אחד לא אמר זאת בקול רם, רק בגיל 15 הוא עזב ואני כ"כ שמחתי עבורו,עבור הנפש שלו. אמש חגגנו אצל אחותי אחוות משפחה ארוחה על האש וכולם היו חוץ מאחי החייל, פתאום אני מהצד רואה משפחה גדולה ב"ה מגובשת,אבא שלי אמא שלי וכל הנכדים....ותוהה...למה?למה הם לא יכלו לסיים את הקשר הזה עוד ממזמן ולגרום כמה שפחות כאב לב לכל הסביבה ולעצמם? אני בתור אמא גרושה משתדלת משתדלת לצמק ולמזער את כל הנזקים כתוצאה מניפוץ העולם שלהם,מנסה לנגוס שפתיים והעיקר שהילדים יראו לפחות..אמא מאושרת..אבא מאושר ואמא ואבא לחוד אך עם יכולת לתקשר בצורה בריאה כמה שיותר, לא תמיד זה הולך אבל זה לרוב.... בסה"כ עדיף לי המצב הקיים מהמצב שבו הבן שהיה בן שלוש כועס על אביו ומנסה להוציא אותו מהבית כי הוא צועק על אמא שלו כאילו היה שיפחה בבית! המסר שלי לילדיי,האושר נמצא בכפות ידינו כמו פלסטלינה, אנחנו יוצרים אותו,האהבה לא באה רק מרגשות ביולוגים, אלא גם מאלו שטורחים להיות שם עבורם יומם ולילה ולא להיקרא אמא ואבא אלא רק הבן זוג של..או הבת זוג של... אז יעלי יקרה,לא רק חשיבה חיובית מחייבת כאן, אלא גם לצאת לילדייך מתוך אמונה פנימית שלך, תאמיני שמה שעשית עבור ילדתך היה הטוב ביותר, היא תקלוט זאת עם הזמן ותעריך אותך מאוד
מצטערת על ההשתפכות האישית שלי בתוך הסיפור, זה אותי תמיד מחזיר לילדותי.

yaeli4

New member
יערית, התאהבתי בך סופית../images/Emo99.gif

מהודעה להודעה את מדהימה אותי בדברים שלך. קודם כל, אני כל כך מעריכה את הסיפור האישי שלך ואת החשיפה. לא כל אחד יכול ומסוגל ואת עשית את זה נפלא ומרגש. מעניין אותי אם יש לך כעס עליהם היום. אם נקטת עמדה לטובת צד מסוים, אם שינית את דעתיך עליהם עם השנים. את יודעת, דווקא אני, גדלתי בבית של שני הורים שחיו יחד כל חייהם בהרמונייה זוגית. אף על פי כן, הקשר שלי עם אבא שלי הוא אדיר בעוצמתו וכל החיים העדפתי אותו על פני אמא שלי. (אלוהים, רק שהיא לא תקרא את זה פה, במקרה....) זה כך עד היום. ולא מזמן, דיברתי עם אחותי על אמא שלי. דיברנו כל אחת על הילדות שלה ולמאזין מהצד, זה בטח היה נשמע כאילו גדלנו לשתי אימהות שונות. היא זוכרת את אמא שלי אחרת לגמרי מאשר אמא שלי נמצאת בזכרונות שלי. זה לא ייאמן. ולכן, אני מאמינה שכל אחד לוקח לעצמו דברים אחרים בעוצמתם מן הילדות שלו. ואני גם מאמינה שכל הורה מתייחס אחרת לכל אחד מילדיו ולא בגלל שהוא אוהב יותר או פחות, אלא בגלל שכל ילד שונה בתפיסה שלו, באופי שלו, בדרך התנהלותו בחיים וברגישות שלו לדברים ולכן, באמת קשה לצפות מה יהיה בעתיד. אני רק מקווה שלא יהיה רע לתפארת, כמאמר השיר... הילדים שלי הם כל חיי. האהבה שלי אליהם עוברת גבולות וחוצה ימים. רק שיהיה להם טוב. רק שיהיה לכולנו טוב, אמן,

*יערית

New member
תודה יעלי..../images/Emo140.gif

אין לי בעיה עם העבר שלי,לא ממש גאה בו ובדרך שבה התנהלו חיי הזוגיות של הוריי, ולצל מה גדלתי...אך לדבר עליו במידה וזה משתייך לנושא מסויים אני מרגישה צורך לכתוב....עוד משהו קטן לפני ההמשך.. רק מי שהיה שם במקום הכי נמוך שהנפש יכולה להכיר ולגעת יכול להעריך את הדרך והצמיחה שהוא עשה למעלה ברבות השנים
אז לעולם לא נקטתי עמדה ,פעם שנאתי את דרך החשיבה וההתנהגות של אמא ופעם את של אבא,הוא היה מאוד מושפע מהלחץ שהיא היתה מפנה כלפיו וגם כפלי כולם,ומשם הדרך להנחית על הילדים את הזעם היתה קלה....{מרוקאים נידלקים כמו גפרור}. למרות הכל,שנים על גבי שנים סחבתי אנטי גדול כלפי שניהם, הם היו חשובים לי ובמידה מסויימת אף היתה לי הנטייה לנסות לרצות אותם כמה שיותר,חיפשתי את החיזוקים שהיו חסרים לי בתור ילדה, רק בשנה וחצי האחרונות אני ואמא שלי מיישרות קו, לא מתנגחות אחת בשנייה מיד,יש לה כבוד גדול עבור הבן זוג שלי וכנראה שהיא רואה אותי בעין שונה.."סוף סוף הבת שלי מאושרת אז נרד על החיים שלה כמה שפחות". ההורים שלי לעולם לא היו על תקן של הורים מחנכים או הורים שהקנו לי ערכים בחיים,גם לא כחברים גם לא כאוזן קשבת,גם לא כמודל לחיקוי, הוריי הביאוני עד הלום..הוריי העניקו לי רק מתנה אחת גדולה את החיים האלואומנם אמא שלי ואבא עבדו קשה בכדי להעניק לי את הצרכים היויומיים ,ודאגו לשלם לי את הספרים ודמי הלימוד על גיל 18, דאגו לי שיהייה לי מה ללבוש,וקורת גג שבה לנתי אחרי הצבא, ובחופשות שהיו לי מהפנימייה,מהקיבוץ,מהנח"ל..ועד שהכרתי את האקס עברנו לגור יחד. אין בי כעס כלפם,לא שוכחת דבר,באמת שלא שוכחת זה תמיד יעמוד מולי בכדי ש.... לעולם לא אהייה כמותם לעולם לא הנהג כמותם לעולם לא אדחה את ילדיי מפניי לעולם לא אחסוך באהבה,הבנה,רגישות,ונתינה לילדיי, לא רוצה להשאיר צלקות נפשיות לילדיי. אז אני לא מאשימה אותם,חוסר התאמה,אהבה ראשונה של כל אחד מהם, בלי שמץ של מושג מהי הורות ומהי זוגיות ומהי אהבה, בעצם אבא שלי עוד יש לו מושג קטן על מהי זוגיות ואהבה, אני בקשר טוב עם אמא שלי ועומדת לצידה בכל רגע נתון שרק היא מבקשת, עם אבא שלי אני פחות בקשר אך עדיין יש ביננו קשר והוא מקבל ממני את החום שמגיע לכל אבא נשיקות חיבוקים והכרה בתור סבא מילדיי. אני נוטה לסלוח דיי מהר בחיי,נוטה לא לנטור אך שוב לא שוכחת...ואלוהים זוכר את הבכי שלי מגיל צעיר ביותר ועד גיל ההתבגרות.... ביקשתי ממנו דבר אחד חשוב.. אל תתן לי לטעות כמו הוריי. אז אחרי שלוש וחצי שנות נשואים אמרתי די! וכשילדיי יתבגרו אני אספר להם למה ומדוע בשפה של מבוגרים, אני אסביר להם שלמרות שקרענו להם את העולם שלהם בפירוק המישפחה אמא הצילה את השפיות שלה,הרוויחה בחזרה את חדוות החיים ושמחת החיים שהיתה בה ולא נעלמה לעולם{אף אחד לא יקח ממני אותה !} וכל מה שעשיתי היה קודם עבורי..בכדי שאוכל להיות טובה יותר עבורם. ואם קראתם עד כאן..שוב מודה...כנראה שזו תקופת ההשתפכות שלי
לגבייך עם אחותך,אולי אמא התנהגה שונה מאחת לשנייה, אולי האינטרקצייה בין כל אחת ממכן היתה שונה איתה, אל תשכחי שאתן שונות וכך גם מערכות היחסים שלנו עם ההורים. מיותר לשמור כעס וזעם וטינה עבור הורינו, ביזבוז אנרגייה,צריך ללמוד שיש דרך אחרת בחיים לנהוג כלפי ילדינו לא כמו שהורינו היו... ובסוד בסוד...אין פלא שכל אישה מבוגרת יחסית בגיל אימי שתפתח איתי חברות מינימלית ביותר אני נקשרת אליה כמו דבורה לדבש... כי דמות האם תמיד חסרה לי.
אמן אמן שיהיה לכולנו טוב ושנצליח לתת להם את הטוב ביותר שאנו יכולים.

yaeli4

New member
יערית

נהדר מה שאת כותבת. שלחתי לך מסר. אין לי מה להגיד מעבר למשפט המסכם בהודעה שלך: אמן אמן שיהיה לכולנו טוב ושנצליח לתת להם את הטוב ביותר שאנו יכולים.

oehhe

New member
בנות, להרגע

ההורים עושים לילדים כל מיני דברים, אותם דברים נראים אחרת הן להורים והן לילדים (גם לסביבה בכלל ולאקסים אם יש, בפרט) בכל זמן נתון. לכן: האם להתגרש או לא להתגרש חשוב או משפיע יותר על עתידו של הילד מאשר לשבור שולחן בסלון או לא? להקדיש לילד שעה בפארק או לא? לתת לו מורה פרטית לשיעורי בית או לא? לתת לו חופש לחורר לו את השפה והגבה או לא? לתת לו חופש בבחירת תוכניות הטלויזיה שהוא רואה או לא? לאלץ אותו לעבוד עבור רשיון נהיגה (למרות שתזרים המזומנים בבית חיובי) או לא? אני בן להורים שחיו יחדיו, אז מה? זה עושה אותי טוב יותר? (מה? אני לא?) בקיצור. תעשו מה שנכון לדעתכם כרגע, אתם אנשים אינטיליגנטים (אני מאוד מקווה) חישבו, התיעצו, תכננו, אלתרו, אהבו, כעסו, ואם צריך גם תתגרשו (לא חובה). oehhe אני תוקע סוגריים עבור כל חיבוק ופרח שאתן תוקעות

blonda3

New member
יערית../images/Emo20.gif

גם אותי את מרגשת בכתיבה ובסיפורים שלך ואפשר ללמוד ממך הרבה.... כתבתי היום משהו ליעלי והמחשב נתקע לי אז... בקיצור-כתבו כבר במקומי, פחות או יותר, אני פתחתי לילדים שלי חשבון חסכון לפסיכולוג כשהם נולדו...למה???ככה...כי ככה הרגשתי אז. מה הם יעשו עם הכסף הזה?היום אני בטוחה שלא ילכו איתו לפסיכולוג!!! אני חושבת שיש דברים רעים שקרו להם והם יזכרו אבל ישנם גם דברים טובים-וגם אותם הם יזכרו לנו. כל עוד אנחנו נהיה בתהליך של צמיחה ובכיוון חיובי לגביהם-אז יש תקנה, אבל אם נמשיך לעשות איתם את הטעויות של פעם...אז...הם לא יסלחו. לי היום יש דברים שקשה לי לסלוח להורי, ומצד שני יש דברים שבלעדיהם לא הייתי חיה היום. ואיך אני אהיה בעתיד עם ילדיי? לא יודעת, מאחלת לעצמי להיות סבתא נהדרת...ואולי "לפצות" אותם על דברים מן העבר, ומקווה שבעתיד יהיה לנו קשר זורם ופתוח, ושנוכל יום אחד לשבת כמבוגרים ולדבר על כל מה שקרה להם בילדות, על כל מה שהם עברו, וגם על הסבל הרב שהם סבלו.הבת שלי מדברת על הסבל שלה, והבן שלי לא מדבר. אז או שהוא לא סובל היום, או ש?אבל את הזמנים של הילדות המוקדמת שלו/הם שאז תגרשנו-אני זוכרת, וזה היה גיהנום..... אני זוכרת שאז הייתי מתעוררת כל בוקר ומקווה שזה חלום.... ושואלת -למה, למה זה קורה לי???? (לא פלא שהלכתי קצת לכיוון עולם המיסטיקה....)

סול11

New member
מסכים עם אוהי.

בוקר טוב. חושבני שאוהי מיצה את הנושא.ולא נותר להוסיף דבר. דישדוש רב בנושא לא הועיל מעולם,ובדרך כלל הפריע. נעשה כמיטב הבנתנו על מנת להקל. שיהייה לכולנו יום נהדר.

yaeli4

New member
סול, שום נושא הוא לא "דשדוש בנושא"

אם מישהו מעלה נושא ויש משהו שמעיק עליו, זה מספיק חשוב בשבילו ולא צריך לזלזל בענייני הרגש והלב. ראית איך אנשים כאן התחברו לכל מיני דברים שהנושא העלה להם. לזכרונות של הילדות שלהם, למחשבות על איך הדברים העלה מועברים מאב לבן וכן הלאה. לכן, שום נושא אינו "מפריע" מעצם הדיון בו, ושום דיון בשום נושא, אינו יכול להיקרא "דישדוש". יש כאן אנשים שכתבו בשרשור הזה מדם ליבם וזה מעליב כשמתייחסים כך למה שחשוב לזולת. סליחה אם אני ישירה מדי, אבל זה העליב אותי בשבילי ובשביל אנשים אחרים כאן שהביעו את הרגשות שלהם.

סול11

New member
הכוונה

מתנצל מעומק הלב אם פגעתי או העלבתי מישהו. הכוונה "דישדוש"לא היתה לדיון בפורום,או אם הנושא אינו חשוב. פשוט לדעתי, מוטב להעסיק עצמנו בהווה,כיצד להפוך את החיים ליפים יותר על מנת לנקות משקעי עבר.ולא לעסוק בשאלה "מי קדם למי".מה שענו מעניקים לילדינו ברוח, משפיעה בצורה מסוימת על עתידם. יעלי האם ירדת לדעתי? אשמח.

yaeli4

New member
בסדר סול, עכשיו הבנתי יותר

וטוב שהבהרת כדי שגם האחרים לא ייעלבו. עכשיו הכול ברור. יום נפלא לך,

מורכב

New member
את אמא נהדרת

את זה כבר הספקנו לראות ולהוכח, ברור שהבאנו את הילדים מתוך אהבה ותמיד נמשיך לאהוב אותם. הורי גם לא נפרדו מעולם, אז מה אני לא התגרשתי. אני חושב שאם נשים על מאזנים משני צידיו את כל הטוב והרע אני בטוח שהתוצאה תהיה בדיוק כפי שהחלטנו ואולי גם קצת קודם. אני מבטיח לך דבר אחד בטוח שאם הית נשארת בגלל הילדים היו נפגעים פי מאה ואולי יותר. רואים שאת אמא נהדרת וילדייך לא יעשו איתך חשכון נפש. יעלי אם היית שומעת שהילדה שלך סובלת מאוד בזוגיות שלה תגידי לי יעלי מה היית מיעצת לה נו אל תשמרי תשובה זאת השתפי אותי בבקשה ביי אמא נהדרת מורכב

yaeli4

New member
מורכב יקר, תודה על כל מה שכתבת

המון תודה. לגבי מה ששאלת, אין ספק שאם הבת שלי הייתה סובלת בזוגיות שלה, הייתי תומכת בה בעזיבת הזוגיות הזו. אין ספק. אני אתמוך בה עד הסוף. רק שיהיה לה טוב. תודה על החיזוקים,

rolan

New member
זו ילדותי השניה

מכירים את השיר? זו ילדותי השניה מה שתתני לי אקח זו ילדותי השניה - איתך... המשורר (מתי כספי) שר לבתו, המחזירה אותו שנים אחורה לילדותו, דרך חינוכה וגידולה... כל פעם כשאני שומעת אותו אני בוכה (אם מצליחה - רק בתוך הלב). אתמול כשהעלית את נושא הילדים שלנו, והנושא התפחת ושינה פנים גם לילדותנו, עלה בי הצורך לכתוב עלי ולספר מעט מסיפורי, זה עלה וירד לי בבטן כל היום וגם בערב. סיפרתי כאן מעט על נקיפות המצפון שלי, כלפי בנותי, עם פרידתי מאביהן. איך סבלתי מעצם הרעיון שפירקתי להן את התא המשפחתי השלו והבטוח שלהן (כביכול...). שנים הסתובבו לי בבטן כעסים עמוקים ובלתי פתורים לגבי אופן חינוכי על ידי הורי. הכעס הלך והעמיק וככל שהתבגרתי יותר, כך גבר... היתה לי המון ביקורת, חשבתי שהורי לא השקיעו בי מספיק, לא תמכו, לא נתנו חום, שבעצם "התחנכתי" בעצמי ללא הורים. עד היום, אני כמהה לחיבוק של אמא, חיבוק כזה שאוסף אותך אליו ונותן לך את הביטחון הזה שרק אמא יכולה לתת. אולי בשל כך, אני מחבקת ומנשקת את בנותי כל כך הרבה. חיפשתי ורציתי אמא כמו שדימיינתי, אמא שלא יכלה להתקיים במציאות שלי. לפני מספר שנים עם סיום תהליך הגירושין, החלטתי להתחיל בבדק בית עמוק ורציני עם עצמי. התהליך היה קשה וכואב מאוד, בדרך למדתי הרבה מאוד דברים חדשים, על מערכות יחסים ואנשים. למדתי גם להשלים עם הורי – עשיתי עם עצמי את הבירור הנוקב: האם אני יכולה לבוא אליהם בטענות? האם ארצה שבנותי ביום מן הימים, תבואנה בחשבון איתי? שהרי אנחנו יודעים מה זה להיות הורים.... אנחנו יולדים את ילדינו מתוך אהבה, רוצים בטובתם, משקיעים בהם, מחנכים אותם ומה לא?... מה אומר לבנותי לכשיתבגרו, אם יוכיחו אותי על אופן גידולן וחינוכן? יש לי תשובה מוכנה מראה – התשובה שנתתי לעצמי במקום הורי: עשיתי את הכי טוב שאני יודעת לעשות, נתתי הכי טוב שיש לי לתת... בהזדמנויות שונות אמרתי להן זאת, שאני כאימן דאגתי לתת להן ולחנך אותן הכי טוב שאני יודעת. אני לא יודעת אם לזה התכוונת בשאלתך, אני רק יודעת שעצם הכתיבה כאן "רוקנה" אותי מחלק מהמועקה.

למעלה