ילדים מתחילים!

ילדים מתחילים!

האם אתם חושבים שלילדים מתחילים שנה-שנתיים צריל לתת דורבנות? אם כן באיזה גודל? האם זה נכון לתת להם דורבנות? תוך כמה זמן אתם חושבים שצריך לתת לילדים להתחיל להתחרות? האם זה נכון לתת להם להתחרות?

buttermilk

New member
צ'ובה שלי

קודם כל-הי (חיחיחי
) אני חושבת שאולי צריך לתת למתחילים דורבנות רק אם הילד באמת לא מצליח עם הסוסים, אבל בעיקרון אני חושבת שלא... ובקשר לתחרויות-אני חושבת שזה בסדר לתת לילדים להתחרות בכל גיל ובכל רמה וזה גם די תלוי במדריך...

netpetra

New member
ממש לא

אני חושבת שאפשר לתת להם רק אם הם גבוהים במיוחד ויש להם רגלים ממש ארוכות, ואז אין מצב שהם יגעו בסוס בלי כוונה.

RMXXX

New member
הכל תלוי ברמה של הרוכב...

יש רוכבים שגם אחרי 10 שנים לא יכולים להתחרות, ואני מכיר כמה כאלו... ולגבי דורבנות, שוב אם הילד מספיק מנוסה בשביל לדעת איך להשתמש בדורבנות כמו שצריך ולא סתם להכאיב לסוס אז למה לא... אני אישית חושב שדורבנות זה בכלל דבר מיותר, אני רוכב הרבה מאוד זמן ובחיים לא היו לי דורבנות על הרגל ואני מסתדר טוב מאוד עם כל סוס גם עם עקשנים במיוחד (כדוגמת טורביידים מטורפים), סוס שמתרגל שרוכבים עליו עם דורבנות אחר כך לא יגיב כמו שצריך לרגל בלי דורבן, לדעתי ממש מיותר, זאת פשוט דרך לחסוך מאמץ מהרוכב על חשבון הסוס.

אני לא מרשה עם דורבנות לכל הקבוצה

הם בני 4 - 9 ואני לא רוצה שיתרגלי להשתמש בזה אם הילד לא מספיק חזר אז נותנים לא סוס רגיש יותר... ואם אין או שזה לא הולך אז מישתמשים בקול ... אם זה עדיין לא הולך אז נותנים לילד שוט אני גדלתי ללא שוטים ואני משטלתת מעולה על סוסים עקשנים לא על עצלנים כי אני שונאת כאלה על הסוסה שלי רכבו עם דורבנות ולא מתחילים כך שעכשיו אני רק נזיזה את הרגל היא כבר משתגעת אז יש לי לפעמים שמיבמ ענקים אז היא לא נרגישה כל כך את הרגליים שלי וחוץ מזה היא מקשיבה טוב מאוד מה שאומרים לה לא רק על הילדים צריך לחשוב אלא גם על הסוס

אני לא מרשה עם דורבנות לכל הקבוצה

הם בני 4 - 9 ואני לא רוצה שיתרגלי להשתמש בזה אם הילד לא מספיק חזר אז נותנים לא סוס רגיש יותר... ואם אין או שזה לא הולך אז מישתמשים בקול ... אם זה עדיין לא הולך אז נותנים לילד שוט אני גדלתי ללא שוטים ואני משטלתת מעולה על סוסים עקשנים לא על עצלנים כי אני שונאת כאלה על הסוסה שלי רכבו עם דורבנות ולא מתחילים כך שעכשיו אני רק נזיזה את הרגל היא כבר משתגעת אז יש לי לפעמים שמיכה ענקית אז היא לא נרגישה כל כך את הרגליים שלי וחוץ מזה היא מקשיבה טוב מאוד מה שאומרים לה לא רק על הילדים צריך לחשוב אלא גם על הסוס מצטערת על הטעויות אין לי עברית על נמקלדת

טוי בוי

New member
תלוי ברמת הרכיבה שלהם...

יש מיקרים מיוחדים שתוך שנה כבר הילדים רוכבתי ממש טוב אז עם הם צריכים אפשר תת להם דורבנות. הגודל גם תלוי. תלוי גם הרמה של התחרויות והשאלה אם לתת להתחרות זה הכול תלוי ברמת הילד.

צדק8

New member
אממממ...

לפי דעתי צריך לתת דורבנות לילד ששולט טוב מעוד ברגלים שלו ואיך הם נוגעות בסוס, בלי שום קשר לגיל. אותו הדבר לגבי התחרויות- אם הילד יכול, רוצה ומוכן לזה אז למה לא ?

למה בכלל צריך דורבנות???

מי שלא מסתדר עם סוסים אז שלא ירכב... לדעתי גם השוט מיותר אבל סוס מאבד את האינצקטינטים שלט אם נותנים יותר מדי רגליים אבל חבל להרגיל סוס לשוט מהתחלה

צדק8

New member
מי החליט

שמי שלא מצליח לרכב בלי דורבנות או שוט לא יכול לרכב ? חוץ מזה שרוב סוסי הבצפר לא מגיבים לרוב לרגלים אז התלמידים חייבים להשתמש בשוט\ דורבנות.

RMXXX

New member
לא קשור

כל רוכב יכול ללמוד לרכב בלי דורבנות או שוט, אפשר לרכב גם בלי כלום על הסוס אבל זה כבר סיפור אחר(סיפור לא קל תאמינו לי). העניין הוא שדורבנות הפכו בגלל העצלנות של מדריכים למשהו שהו כאילו חובה לכל רוכב ואי אפשר להסתדר בלעדיו, וזה בא על חשבון הסוס,לרוכב זה מקל על העבודה אבל הסוס סובל, ואפשר ללמוד לרכב גם בלי זה וזה גם עוזר בעתיד לשלוט על הסוס יותר טוב. לגבי שוט, נכון שזה אפשרי להסתדר גם בלעדיו, אבל אני מאמין שהו דווקא כן אכרחי, מכיוון שהוא אמצעי הענשה והרבה פעמים זה דרוש ואף טוב להמשך האימון של הסוס, אבל גם את זה כשנותנים לכל ילד שלא יודע מה הוא עושה עם זה בכלל וסתם מכה זה גם פשוט טמטום של המדריך לדעתי... ועל כל סוס גם על הסוס ביהס הכי לא מגיב שיש(למרות שזה בדרך כלל בדיוק ההפך) אפשר לרכב בלי דורבנות, לא מזיזים סוס רק על ידי דרבון בלבד, ואת זה מדריכים רבים פשוט מתעצלים ללמד...

אסף 1989

New member
נכון...

ברור שאפשר בקבוצה שאני רוכב בה, כולם כבר עם דורבנות והמדריך שלי שאל אותי אם אני רוצה ואמרתי לו שלא כי אני לא זקוק לזה , גם לפי דעתי דורבות זה עניין של עצלות, אני רוכב על הסוסים הכי עצלנים בחווה בלי דורבנות.

צדק8

New member
ממממ..

"מי שלא מסתדר עם סוסים אז שלא ירכב..." ברור שאפשר ! אבל מי קבע שמי שלא עושה את זה לא יכול לרכב ?? חוץ מזה שגם אני חושבת שכל רוכב יכול. אני למשל לא רוכבת עם דורבנות. אני רוכבת עם שוט אבל זה בגלל שכרגע אני נמצאת בנקודה שבה אני צריכה להשקיעה את כל המאמצים שלי בישיבה ולא בקצב של הסוס
בקיצור, אני מסכימה איתך אבל זה לא אומר שמי שלא עושה את זה לא יכול לרכב. הוא פשוט יכול לעשות הרבה יותר מזה.

RMXXX

New member
התלונה היא לא על הרוכבים...

אלה על המדריכים שחוסכים לעצמם את השלב שללמד את הרוכב להכיר את הסוס ואת הדרך הטובה ביותר לגרום לו להגיב ומעלים אותם ישר על דורבנות, ושוב זה בא על חשבון הסוס.

Sweet SuGaR

New member
אני רוכבת כבר 7 שנים בלי דורבנות

עכשיו אני רוצה להתחיל.. אבל עם הכי עדינות שאפשר... צריך ללכת לרוכב=\

טוי בוי

New member
אני רוכבת 6 שנים בלי דורבנת ואני

מסתדרת ממש טוב רכבתי קצת עם לא יותר מידי אבל אני לא ממש צריכה ואני גם מלחיצה את הסוס כי אני לא יודעת כל כך איך להשתמש בהן וגם יש לי רגלים די חזקות...

יש סיבה שהם לא מגיבים לרגליים...

זה כי נותנים להם יותר מידי ולפעמים כשאין צורך

אחת הסיבות העיקריות שסוסים לא

מגיבים לרגליים זה בגלל שנותנים אותם לידלדים קטנים והם כל הזמן מרימים את הרגליים גבוהה באווייר ונחיתים אותם על ההסוס. וזה לא כואב לו בכלל אז הוא יודע שכל פעם שמישהו מרים את הרגל גבוהה באויר אז זה כבר לא חזק. אז הוא לא מגיב לאף בעיטה ללא דורבנה. בגלל זה חצי מהסוסי בצפר שאני מכירה לא מגיבים לרגליים. בדרךכלל שמישהו מרים גבוהה באויר את הרגלי או מוציא את הרגל יותר ממה שצריך אז הסוס אמור לפחד. כי הוא יודע שזה אמור להיות חזק. אבל אז שהילדים הקטנים רוכבים עליהם...אז הם כבר לא פוחדים מהבעיטה הזאתי.

אסף 1989

New member
זה מכהה לו את התחושה

אם כל הזמן מכניסים לו עם דורבנות בלי סוף אחרי כמה זמן זה כבר לא מזיז לסוס והוא הופך להיות עצלן. מצד שני, מי שיודע ממש טוב להשתמש עם דורבנות זה לא פוגע בסוס

למעלה