ילדים עם בעיות קשב וריכוז

gils33

New member
ילדים עם בעיות קשב וריכוז

חוויתם,יודעים על מה מדובר? דרכי התמודדות,טיפולים,הומאופטיה או קונבציונלי כלומר כדורים? אותי עצם המילה רטלין מלחיצה,אומרים שזה עוזר,בכתבות בטלוויזיה הוכיחו מדעית שזה עוזר,קרובים שאני מכיר אומרים שזה עוזר אך עם תופעות לוואי,כמו התפרצויות בתום השפעת הכדור,רעב מטורף וכוליי...

hirshfe

New member
אני חי את זה מכיוון אחר

לי יש בעיות קשב וריכוז אך מעולם לא לקחתי דבר - אני מתחיל לתהות האם היום בגילי - אני צריך לקחת. עוד לא ראיתי איש מקצוע, כי קודם כל לפני ההתייעצות איתו אני צריך להיות שלם עם עצמי, האם אני רוצה את זה

elotan

Member
הפוך עופר

קודם תראה מה בכלל ממליצים לך (אם בכלל) לקחת ורק אחר כך תחשוב אם מתאים לך לקחת את זה או לא.

hirshfe

New member
אני חושב שבסופו של דבר זאת הסיבה שלא השלמתי

תואר ראשון ומסתדרים - אני לא מכיר אופציה אחרת

AlonPe

New member
הפרעות קשב

אחד המכשולים הראשונים - עם כל כמה שהעניין הזה שכיח, אין שום מסלול ציבורי (גם מבחינה פרוצדורלית וגם מבחינה כלכלית) לאיבחון ולטיפול! במהלך כיתה א', עלה 'חשד' לגבי הגדול שלנו (היום בכיתה ה') (ובעקבותיו גם לגבי....) וקודם כל היה נורא קשה להבין למי צריך לפנות, איך ולמה. וגם, רק איבחון, הוא תהליך שהעלויות שלו הן אלפי שקלים! בסופו של דבר הוא כנראה לא ADD, לא סיימנו את תהליך האבחון, יכול להיות שיש לו לקויות אחרות... היום הוא עושה חייל בלימודים |אייקון של אבא גאה| **************************** למרות שאני מ-'אלו' שתמיד 'מטיף' נגד שימוש בתרופות, ונקיטת גישות אלטרנטיביות, אני חושב שכל ההפחדות בשנים האחרונות סביב ריטלין, הן מופרכות לחלוטין! במקרים מובהקים של הפרעות קשב, ריטלין ונגזרותיו יכולים לשנות לבנאדם ת'חיים מקצה לקצה, וזה בדוק ומוסבר מדעית! וגם אז, הריטלין הוא רק חלק ממערך של התמודדות - שיחות, אימונים, טיפולים... ואם כבר הזכרת הומאופטיה - אז כן, בהחלט!.

peleggil1

New member
ברכות לאבות!

זה הדיון הכי שפוי ופלורליסטי שראיתי לגבי הנושא מזה הרבה זמן...שא-פו! אני בעד להתייחס לזה כמו כל 'בעייה' פוטנציאלית אחרת לגבי הילדים שלנו--הולכים לאנשי המקצוע הרלוונטים, בודקים טוב (כן, זה יכול להגיע לסכומים נכבדים אבל זה מסוג סעיפי התקציב שלא חוסכים בהם), יושבים בבית וחושבים מה לעשות עם העצות וחוות הדעת שקיבלנו, לקרוא חומר על זה (ולא רק באינטרנט--ואם כבר שם אז במאגרים עם מוניטין ולא בטוקבקים של כתבה בוואי-נט), לשאול חברים שיש להם קושי דומה, ולנסות מגוון של אפשרויות---לכל ילד יש את הדברים שעובדים בשבילו יותר טוב. עכשיו אפשר להכניס את המילה בעיית קשב וריכוז, עם כל הטעינות שיש בה פה בארצנו, ולנהוג כמו שהיינו נוהגים אם לילד שלנו היו כאבי בטן חוזרים ונשנים או שהוא לא מצליח לישון בלילה.

gils33

New member
ברוכים הבאים ותודה רבה

אני באמת רוצה להעלות פה את כל הנושאים שאנו בתור אבות וגם אמהות מתמודדים איתם ביום יום,על רבדיהם. הנושאים האלו חשובים היות ומדובר בילדים שלנו ומכאן שהם החלק החשוב בחיינו.

AlonPe

New member
אז יאללה!

כל מי שיש לו ידע וניסיון בנושא, מוזמן "לשפוך" אותו פה! על תהליכי האיבחון - איך, איפה, מתי (וגם כמה
) ועל דרכי התמודדות. וגיל, הנה לך אתגר ראשון כמנהל!
אולי תארגן לנו פה אירוח פורום לאיזה מומחה בתחום?

gils33

New member
רעיון לא רע

תן לבדוק את הנושא - בטוח שלא נמצא אף אחד בשבת

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo13.gif וברוח דומה- לדעתי כדאי לזכור, שלמרות שהרופאים קוראים לזה הפרעה, יש לזה גם צדדים חיוביים ביותר. ממליצה להציץ באתר המצורף. אנחנו אהבנו גם את הספר http://www.myadhd.co.il/

יש לי בת דודה עם ריטלין מגיל 14

השינוי היה מדהים, לא היו התפרצויות עם תום השפעת הכדור, עזר לה מאוד גם מבחינה לימודית וגם מבחינה חברתית.היא כבר בצבא ועדיין משתמשת בריטלין. לא יודעת מה לומר לך כי מעולם לא בדקתי את הנושא והפרטים מקרוב.

gils33

New member
מדהים

אצלי דווקא הקרובים דיווחו על התפרצויות זעם וגם על תאבון מוגבר לאחר השפעת הכדור,כאילו הילד כל היום כבוי אבל בפוקוס ומרגע השפעת הכדור הוא חוזר להיפר אקטיביות וצורך כמויות מטורפות של אוכל.

wild sands

New member
מכיר מקרוב - אני כזה בעצמי

דרכי ההתמודדות הן שונות ומגוונות וצריך להתיחס לאדם ולא להפרעה. מצד שני ההפרעה הזו באמת מפריעה. אני אומר את זה על סמך זכרונותי כילד, ואני אומר את זה על סמך קורותי כמבוגר. טיפול תרופתי עוזר. הוא מאפשר לילדים (וגם מבוגרים צריכים את זה) לקלוט טיפולים התנהגותיים ולהתמיד בשיפור העצמי. התמדה היא נקודת תורפה חזקה אצל המתמודדים עם הפרעת הקשב והריכוז. בלי תרופות, הסיכוי לשיפור ולהתקדמות הוא נמוך משמעותית, והרבה פעמים עד מתחת לסף הנדרש על מנת להשפיע. כלומר הרבה פעמים הנסיונות לטיפול בבעיות לא יצלחו ללא ליווי תרופתי. שיאצו, ארומתרפיה, הומאופתיה ורפלקסולוגיה (כמו גם רייקי, טארו ונומרולוגיה) לא עוזרים. אם תרצו חוות דעת של משפחות שעברו דרך שיטות אלה אפשר לשאול (עדיף קודם לקרוא את הטאגליינס) בפורום הפרעות קשב ADHD של תפוז. הסיבה העיקרית ששיטות אלה ממשיכות למשוך לקוחות (לדעתי) הינה הפחד הגדול מהריטלין. בקשר לריטלין. דעתי בקיצור (ניתן להאריך אם תרצו), הינה שזו תרופה טובה, אמינה ובטוחה כשהיא ניתנת ע"י רופא בעל ניסיון בטיפול ב-ADHD. זו תרופה, וכך יש להתייחס אליה. זה לא משחק, זה לא שעשוע, ואין צורך לדחוף אותה לאוזן כדי לראות מה קורה. היא אינה ממכרת (מצאתי אפילו רופאים שהאמינו בשמועה זו), והיא אינה מעלימה את הפרעת הקשב והריכוז, רק משככת את ההשפעה לזמן מוגבל. היא גם לא משנה את האדם, אלא מאפשרת לו לבחור פנים נוספות של אישיותו, מלבד זו הנכפית עליו בשל ההפרעה. אם תרצו לדעת עוד, אני אשמח לכתוב ולהפנות, פשוט לא רציתי שתצא מגילה גדולה מדי.

gils33

New member
תודה לך על המידע ועל השיתוף../images/Emo131.gif

החכמתי - אני באמת חושב שזהו אחד הנושאים המדוברים ביותר כיום,אחוזים מאד גדולים באוכלוסיה כלל לא מאובחנים ואלו שכן - אין מספיק מידע לאן לפנות. יש גם המון שרלטנים בתחום האבחון. מה שמקשה עוד יותר את הנושא.

schlomitsmile

Member
מנהל
מותר שאלה? האם בעיניך ה ADHD הוא אך ורק הפרעה, או שהוא מוסיף לחייך גם משהו חיובי?

wild sands

New member
קשה לומר

ההפרעה שיחקה תפקיד ראשי בעיצוב האישיות שלי. אבל בסופו של תהליך אני מאוד מרוצה מהתוצר (כלומר אני מעריך את עצמי), כך שניתן לומר שיש תוצאה חיובית. אגב, שמעתי גם מאחרים המתמודדים עם ההפרעה שעצם ההתמודדות (וההצלחה שלהם) גורמת להם סיפוק ומעלה את ההערכה שהם רוחשים לעצמם (במיוחד אלה שגילו את ההפרעה בגיל מאוחר). מצד שני, כמו שאמרתי, ההפרעה הזו מאוד מפריעה בכל תחומי החיים. במישור האישי, שלי עם עצמי, שלי עם בת זוגי, שלי עם סובבים אותי, שלי עם מערכות חברתיות, ועוד הרבה. זה מעצבן, והרבה פעמים זה מביא לחרדה, פחד, תסכול, ולפעמים ייאוש. האפשרות להקל מעט מהתסמינים ו"לקחת חופש" מההפרעה בעזרת תרופות זו מתנה. לאישתי יש דיסלקציה קלה (כמו גם לחלק גדול משאר משפחתה). כששאלתי אותה אם היא היתה משתמשת בתרופה ש"מכבה" את הדיסלקציה שלה לזמן מוגבל, ומאפשרת לה לקרוא ולכתוב בקלות ובהנאה, קיבלתי מבט מתפלא. "מה זאת אומרת - כמובן". כך גם אני מרגיש. קשה לעשות הכללה לקבוצה גדולה ומגוונת כל כך של נשים וגברים, אבל ככלל יש מספר דברים שניתן לתייג כחיוביים בהקשר לתסמונת הקשב והריכוז. מחשבה מגוונת ונמנעת מתיעול זה דבר אחד. זה מביא למקוריות, יצירתיות ויכולת ניתוח ייחודית ומועילה. דמיון מפותח זה עוד סממן שנקשר להפרעה. אני לפחות רואה אותו כחיובי. יש עוד.

schlomitsmile

Member
מנהל
לפעמים אני חושבת מה היה אילו רוב האנושות היתה AD(H)D ../images/Emo13.gif אילו המערכת החברתית היתה בנויה בהתאם לראש ההק"רי. נדמה לי, שאולי אז היא לא היתה מוגדרת כהפרעה. מה שמביא למחשבה, שההפרעתיות שבה, אינה מאפיין שלה יותר מאשר של החברה שהופכת אותה להפרעה... ועם כל זאת, ברור לי, שיש תחומים ומצבים בהם היא באמת מקשה. מה שנכון אגב גם להרבה מהויות אנושיות אחרות, כגון נשיות, הומוסקסואליות ועוד. בתרבות המערבית קל=טוב, קשה =לא טוב. אני לא חושבת שזה נכון. ומה שסיפרת, על דרך החתחתים שעיצבה אותך למה שהינך, ואתה מרוצה מהתוצאה, מדגים זאת היטב ../images/Emo13.gif

POOH*

New member
אני רואה בזה כל מיני דברים חיוביים...

בעיקר מאז שאני אמא. אבל גם לפני זה כשעבדתי עם ילדים - זה ממש עוזר. היכולת להקשיב לשתיים - שלוש שיחות בו זמנית ובאותו זמן לשיב לב מה עושה ילד בצד השני של החדר. היכולת להבין את טווח הריכוז שלהם [שלי די דומה אז זה קל] היכולת לעבור מדבר לדבר בקלות מצד אחד ומצד שני להיתפס לדברים מסויימים לזמן ארוך והקושי להתנתק. ויש עוד.. ומעולם לא לקחתי תרופות. ניסיתי תקופה קצרה בתואר הראשון וזה עשה לי רע אז לא ניסיתי שוב. כן חושבת שזה שלי יש ואני כבר יודעת מה זה עוזר לי לראות בילדיי סימנים [נראה לי שהם עוד קצת צעירים לאבחון ממש] ולעזור להם למצוא דרכים להתגבר על מה שכן מפריע. POOH

למעלה