ברוכה הבאה לפורום - ומאוד תלוי
כרגע התחלתי קבוצה להורים עם ילדים עם הפרעות קשב ויש לי קצת inside information בשבילך.
אז ככה - הכל תלוי במערכת החינוך בה תגורו ובבית הספר אליו בנך ילך וגם במורים.
המערכת מספקת תמיכה, אבל בסופו של יום הילדים צריכים להתיישר בהתאם לתוכנית.
אני חושבת שכדאי להביא הערכות מפסיכולוג/פסיכיאטר - אם יש.
 
את צריכה להבין שבין מדינה למדינה הכללים שונים, בין אזור לאזור בתוך המדינה דברים מתנהלים אחרת.
לכן! אתם צריכים לעשות מחקר מקיף כדי לבדוק איפה יוכלו לתת את המענה הנכון לילדך.
חייבת לציין שממה ששמעתי הרבה פעמים בתי ספר פרטיים נותנים הרבה פחות תמיכה מקצועית מאשר בתי ספר ציבוריים, כי הם מנסים לשמר רף של ממוצע ציונים וגם יש להם פחות מקורות מקצועיים לתת את התמיכה - אולי אני טועה אבל זה מה שהבנתי עד היום.
 
לגבי האנגלית - יש תמיכה אינדיבידואלית של ESL שזה בעצם מורים שעוזרים לילדים שהאנגלית שלהם היא שפה שניה לשפר את רמת האנגלית - ארה"ב היא מדינת מהגרים ולכן עם או בלי קשר הם ישבו עם כל אחד! מילדייך בהתאם לרמתו ויעזרו עם שיעורי בית ועבודות בכתה - אבל זה מהמקום של התמיכה בשפה לא ממקום של הפרעות קשב. חברה שלי גם סיפרה לי שיש מקומות שהם ירכזו קבוצה של ילדים ביחד לכתה בחלק מהיום.
לגבי המערכת הציבורית:
 
תנסו לבדוק אפשרויות ציבוריות שיכולות לתת מענה לא סטנדרטי. הכוונה שלי היא שלפעמים יש בתי ספר ששייכים למערכת הציבורית אבל יש להם כיתות לילדים שצריכים יותר עזרה, או שיש בתי ספר שמתקבלים אליהם בהגרלה - ועדיין בחינם ומותאמים לילדים שזקוקים לתמיכה שמתאימה לצרכים שלהם. בדרך כלל אלו יהיו charter schools - ההבדל ביניהם לבין general education שב- GE בית הספר חייב להתנהל לפי מה שמחלקת החינוך באותה מדינה קובעת ומכתיבה להם אין תזוזה ימינה או שמאלה, לעומת זאת charter school הוא בהנהלה פרטית - אבל עדיין ללא תשלום ויושב תחת מחלקת החינוך של המדינה/האיזור, אבל שוב, יש להם עצמאות להחליט על דרך ההתנהלות ושיטת הלימוד.
אם אני יכולה להציע לבדוק בית ספר פרטי או אם יש charter שהם בשיטת מונטסורי - בשיטה הזו, מתקדמים עם הילדים לפי רמת הילד ותחומי העניין שלו - לרוב אלו בתי ספר פרטיים ולא זולים -אבל בשנה הראשונה מכירים את האזור ואז לומדים מה יש יותר לעומק. סכום של בית ספר פרטי יכול לנוע בין 20,000 ל- 40,000 לשנה ואחר כך כשתכירו את האזור והורים אחרים תוכלו להעביר אותו למערכת אחרת.
כמובן שיש אפשרות שהוא גם יעשה home schooling - יש הרבה הורים שבוחרים להשאיר את הילדים בבית וגם נפגשים עם הילדים בבבקרים, כך שהילדים לא בודדים, הם פשוט לומדים לבד, ואני מכירה שתי נשים שהיו מורות עזבו את מערכת החינוך ולימוד לבד את ילדיהם שיש להם ADHD.
דבר אחרון שאני רוצה לציין - לא כתבת את הגיל של הילד. אם הוא בגיל חטיבת ביניים יש 4 עד 5 מקצועות שחייבים ללמוד: מתמטיקה, אנגלית, social studies ושפה נוספת ואולי חינוך גופני ומדעים. יתר המקצועות הם מקצועות בחירה (אפילו בחינוך גופני - פשוט בוחרים סוג של ספורט או ריקוד...). זה די מזכיר לימוד תואר כללי באוניברסיטה. הילד מגיע לחטיבה מקבל רשימה של electives - מקצועות ובוחר מה ללמוד. אותו סגנון ממשיך לתיכון. כך שזו הזדמנות עבור הילד לבחור את מה שמעניין אותו. אם זה אומנות, דרמה, מדעים. זה עוזר לילד שלפחות 50 אחוז מהיום שלו יהיה סביב מקצועות שהוא אוהב ללמוד....
שווה להציץ באתר הזה:
http://www.chadd.org/
 
שוב הכל הכל הכל תלוי בבית הספר ובעיקר המורים - יש מקומות שישבו עם ההורים ויבנו תוכנית ויש מקומות שממש לא יהיה שיתוף פעולה.
 
המון בהצלחה ונשמח אם תשתפי לאחר/תוך כדי מעשה מה למדת.