פרפרי אהבה
New member
ילדים שאינם אוהבים להתלכלך
אני יודעת שזה נשמע כמו חלום של כל הורה,אבל יש ילדים שלרוב יהיו בעלי ויסות חושי ייחודי ועל כן לא יהיו מסוגלים לגעת בדברים שעושים בלאגן ו/או לכלוך.
מהו ויסות חושי
ויסות חושי הוא הדרך של האדם לקלוט גירויים, לעבד אותם ולהגיב להם.
ילד עם בעיות בויסות החושי מתקשה להתמודד עם גירויים שונים והקושי לרוב מתבטא בתסכול, דחייה, כעס,צרחות ואי שקט.
אז מה עושים עם ילד שאינו אוהב להתלכלך ולהתנסות בחומרים שונים
דבר ראשון
אסור להכריח! כן להציע שוב ושוב אבל עם רווח סביר בין ההצעות, לא להציק לילד ולא לייחס לזה חשיבות מיוחדת כי זה ילחיץ את הילד.
דבר שני
לשמש דוגמא לילד, להראות לו שגם אתם נוגעים וכמה זה כיף ונעים.
דבר שלישי
להציע חומרים אלטרנטיבים- כל פעם להתקדם לאט לאט עם הילד. אם התחלתם במגע עם צבעי מים, בהמשך מומלץ לעבור לנסות עם צבעי ידיים/גואש. להתחיל עם ממש קצת-בהתחלה עם מכחול, אח"כ עם אצבע ובסוף עם כל הילד.
והכי חשוב- להקשיב לילד, לא ללחוץ עליו- כל אחד בזמנו.
אני בתור גננת למשל, אף פעם לא לוחצת על ילד.מציעה כמה פעמים במספר הזדמנויות ואם הילד לא רוצה- שמה את זה בצד. לפעמים כשיודעת עד כמה חשוב לילד כן לצאת עם עבודה- אני שואלת אותו אם ירצה שחבר יכין לו ומציינת בפני האמא שחבר של הילד הכין ואיזה כיף שיש לו חברים כאלה טובים. לפעמים זה גם גורם לילד להצטרף לחבר בתהליך היצירה.
אילו עוד דרכים מאפשרים עידוד של ילד שלא אוהב להתלכלך כן להתנסות בחומרים שונים
האם יצא לכם להכיר ילדים שאינם אוהבים להתלכלך
איך ההורים או אתם התמודדתם עם מצבים כאלה
אני יודעת שזה נשמע כמו חלום של כל הורה,אבל יש ילדים שלרוב יהיו בעלי ויסות חושי ייחודי ועל כן לא יהיו מסוגלים לגעת בדברים שעושים בלאגן ו/או לכלוך.
מהו ויסות חושי
ויסות חושי הוא הדרך של האדם לקלוט גירויים, לעבד אותם ולהגיב להם.
ילד עם בעיות בויסות החושי מתקשה להתמודד עם גירויים שונים והקושי לרוב מתבטא בתסכול, דחייה, כעס,צרחות ואי שקט.
אז מה עושים עם ילד שאינו אוהב להתלכלך ולהתנסות בחומרים שונים
דבר ראשון
דבר שני
דבר שלישי
והכי חשוב- להקשיב לילד, לא ללחוץ עליו- כל אחד בזמנו.
אני בתור גננת למשל, אף פעם לא לוחצת על ילד.מציעה כמה פעמים במספר הזדמנויות ואם הילד לא רוצה- שמה את זה בצד. לפעמים כשיודעת עד כמה חשוב לילד כן לצאת עם עבודה- אני שואלת אותו אם ירצה שחבר יכין לו ומציינת בפני האמא שחבר של הילד הכין ואיזה כיף שיש לו חברים כאלה טובים. לפעמים זה גם גורם לילד להצטרף לחבר בתהליך היצירה.
אילו עוד דרכים מאפשרים עידוד של ילד שלא אוהב להתלכלך כן להתנסות בחומרים שונים
האם יצא לכם להכיר ילדים שאינם אוהבים להתלכלך