ילדים.תפסיקו למות

אניהו

New member
ילדים.תפסיקו למות

בעוד שנה הם היו אמורים להתגייס. בעוד 4 הם היו אמורים להשתחרר. לעשות את הטיול של החיים שלהם. להתאהב. בעוד 8 אולי היו מסיימים איזה תואר במשהו. בעוד 10 היו יכולים להתחתן. בעוד 15 היו יכולים להושיב את הילד הקטן שלהם על הברכיים. בעוד 30 שנה היו אמורים ללמד את הילדים שלהם שכששותים לא נוהגים. במקום זה הם מתו אין להם יותר חלומות. אין להם יותר שאיפות. הם לא יתגייסו ולא יטיילו יותר ובטוח שלא יאהבו. לעולם. כי הם היו מספיק לא בוגרים כדי לשתות וודקה ולעלות על ההגה בארבע לפנות בוקר. כי הם חשבו שהם לא ילדים יותר כי מישהו חתם להם על מסמך שכתוב עליו ´רשיון נהיגה´. פאק!! רשיון נהיגה זה לא רשיון להרוג, ראבאק מתי תבינו את זה? 5 לוויות במקום 5 ימי הולדת. קרשים שמתחברים לארון מתים של ילד בן 17. מילים שנוגעות. דמעות עד נצח. וכל זה בגלל טפשות. אתם נוער עם כל כך הרבה פוטנציאל אבל במקום זה אתם שמים את ישראל במקומות הראשונים בעולם באלימות של בני נוער ובתאונות דרכים. תפתחו כבר את העיניים ילדים. אתם לא כל יכולים. גם אנחנו חיינו את הגיל הזה, עם כל ההורמונים והתשוקה והרגשת הנצח והכוח. חחינו. לא מתנו!! תפסיקו. פשוט תחדירו לעצמכם לראש החלול שלכם שאתם לא יכולים לנהוג ולשתות ולא אמורים ללכת לבית ספר עם אולר בכיס. תפתחו את העיניים. 377 הרוגים מתחילת השנה בתאונות. עידן

tairon

New member
אתה מכיר את המשפט השחוק

לי זה לא יקרה...? ובכן התאונות המחרידות האלו שגובות מחיר יקר בגלל רגע של אי תשומת לב בגלל החשיבה הזו של "לי זה לא יקרה.." אז כן זה קורה.. ועם נוסיף לזה אלכוהול +עיפות+חוסר נסיון זה קורהההה... והנה יש עוד כמה משפחות שלא יזכו לראות את יקירהם..

בל בל

New member
ההתלהבות

פעם הייתי חושבת מאיפה זה בא? איך קורות כל התאונות האלה דווקא לצעירים מניסיון שלי זה גם אלה שהחברה מחשיבים אותם נהגים טובים וכשזה קורה הם לא מבינים למה, הרי הם היו כאלה נהגים טובים. זאת ההתלהבות. ההתלהבות שהורגת את הצעירים. אני נוסעת עם חברים שלי בכביש צר במרכז העיר חיפה, הוא נוסע 120 קמ"ש, כולם מאחורה אומרים בהתפעלות איזה נהג מצוין הוא, איך הוא שולט בסיבובים, איזה מהירות, ורק אני "פלצנית" קטנה אומרת " תאט , אני מפחדת". מה זה מפחדת? מה את ילדה קטנה ? את לא בוטחת בי? אין לך מה לדאוג עברתי טסט ראשון אני נהג סוף הדרך,שום דבר לא יקרה. ושוב אמרתי , אחרי שכולם מאחור ירדו עלי שאני פחדנית, תאט בבקשה זה לא מצחיק אני באמת מפחדת. הצחוק מאחור התגבר, וממנו הפעם לא קבלתי תגובה. רציתי לרדת מהאוטו, פחדתי להמשיך איתם אבל היה מוקדם בבוקר ולא היה נפש חיה בחוץ ולי לא נשאר כסף אז הייתי חייבת להשאר על האוטו. היינו כבר קרובים לבית שלי, שמחתי שתכף זה נגמר, מאחורה עדיין צחקו עלי הם אמרו לו שבוא נבהיל אותה קצת , תראה לה איך אתה שובר הגה ימינה בכיכר שתלמד להעריך נהג טוב שכמותך, "לא!" אמרתי. כאילו סיפרתי בדיחה. הדוושה של הגז לחוצה על הסוף , האוטו צובר מהירות עצומה בירידה מתקרבים לכיכר הוא מתכונן לביצוע האדיר ומה לעשות לא הלך לו, שניה אחר כך העפנו את התמרור בכיכר והאוטו תקוע באמצע הכיכר אחרי ברקס רציני. המגניבים מאחור שכמובן לא היו חגורים חטפו את המכות הרציניות וגם הנהג שגם הוא לא היה חגור , אני יצאתי רק עם כאב גב עצבני. אחרי התאונה חשבתי שהם למדו את הלקח הנכון, שלא לנהוג כל כך מהר ושזה שמשהו עבר טסט ראשון זה לא אומר שהוא הנהג הכי טוב שקיים. אבל במקום זה הם למדו את הלקח הבא: לא לקחת את ענבל, כי ענבל פחדנית וענבל לא סומכת עלינו. אני לא מבינה למה הם מחכים, שמשהו מהם ימות ? ההתלהבות הורגת!!! ענבל

§Apocalypse§

New member
אף פעם לא לומדים....

גם כשחברים שלהם מתים על הכביש הם לא לומדים... את יודעת מה?! אפילו כשחברים שלהם מתים על הכביש בגללם הם לא לומדים!!
+

תותי-בת

New member
עידני... אתה מזכיר לי תקופה של לפני יותר מחצי שנה - מתי שעדיין למדתי נהיגה ובכלל כשהתחלתי ללמוד ממש פחדתי לנהוג.... עם כל אלו שנוהגים כמו מטורפים... אז סיימתי ללמוד נהיגה ועברתי טסט ראשון ואני חושבת שאני נהגת "בסדר" לא "מעולה" כי מי אנחנו שנחלק ציונים לעצמנו?... חברה שלי - החברה הכי טוב שלי ליתר דיוק - אמרה לי לפני כמה ימים "ליאת את נוהגת מהר" - ואני נוהגת בדיוק לפי הכללים, עד 50 קמ"ש בעיר, 80 בנתיב אחד, 90 כשיש יותר מאחד, 100 באיילון (עדיין לא יצא לי לנהוג בחוצה ישראל...) רק שלפעמים אני ממשיכה ללחוץ על הגז ולא שמה לב עם החלון פתוח והמוזיקה בקולי קולות... לפני חודש בערך נהרג בחור מבית הספר שלי שהיה נוהג על 100 ברחובות הראשיים של יהוד, היה עושה תחרויות עם אני לא יודעת כבר מי, ששמעתי על זה אמרתי אוקיי, הוא לא נזהר, הוא שילם על זה בחיים! שומעים את הפרסומות ברדיו, רואים את האמהות בוכות ואת האנשים על כסאות הגלגלים בטלויזיה... אבל כשאתה ברכב אתה לא נזכר בכמעט אף אחד מהם וגם כשאתה שומע באמצע הנהיגה את הפרסומות זה לא ממש מזיז לך... ולמה אני כותבת את כל זה? כיוון שביום שבת חזרתי עם הרכב שלי וחברים של ההורים שלי שהתארחו אצלנו גם נסעו את אותה הדרך - ולמחרת כשהתעוררנו כולנו, אותו חבר של ההורים שלי אמר לי שהוא רוצה להגיד לי משהו, הוא אמר לי "ליאת את נוסעת מהר מדיי!" וזה לא שההורים שלי ושאחותי ושמיליון אנשים לא נסעו איתי כבר.... כי דווקא כן... אבל הוא היה זה שאמר לי את זה בנימה כזו שכאב לי ופתאום התחילו לרוץ לי סרטים בראש, שלא כדאי שאני אעלה אותם על הכתב כי אז שוב יעלו לי דמעות... הוא ביקש ממני להבטיח לו שאני אסע יותר לאט, הרבה יותר לאט... והבטחתי, מנסה לעמוד בהבטחה, בינתיים עומדת, לא אומרת "לי זה לא יקרה"... מקווה לא לגמור את החיים שלי בכביש, לא רוצה שההורים שלי יאבדו אותי אחרי 18 שנה שהעניקו לי וטיפחו אותי ל-א ר-ו-צ-ה-!-! אני אוהבת לשתות, אבל אני לא מאלו ששותים בלי סוף, אני לא מאלו ששותים ונוהגים, מאז שהוצאתי את הרשיון שתיתי רק פעמיים וגם זה היה אחרי שידעתי טוב מאוד שאני לא עולה על ההגה, בקטע של הנהיגה חשובה לא רק שתייה, חשובה גם הפוזה, בינתיים למזלי חלקה ירדה, רוצה ומנסה שחלקה האחר גם ירד. שיהיה לנו המשך שבוע טוב, ליאת.

joe balak

New member
יפה. אבל לא יעזור כי....

כשאתה על ההגה אתה חושב שאתה נזהר. אבל קשה להימנע מלנהוג מהר. זה משחרר כל כך והרוח עם המוסיקה וכאלה... כולם ככה. אני בטוח שגם אתה נוהג לעיתים מהר אבל... אתה צודק בקשר ללשתות ולא לנהוג. וזה לא יעזור כי הם לא בגיל שמקשיבים ולומדים לקחים ואני מסכים עם אחוזת אמוק שכולנן איפהשהו מהדור הזה. צ´או "האהבה היא משהו--לפעמים היא עוד טעות" ועל המלחמה אני לא רוצה לדבר

נער פלא

New member
חכם או צודק

מכירים את המשפט... בכביש אל תהיה צודק.. תהייה חכם ? ובכן ... מצאו להם ממי לבקש להתחכם .. מהישראלי המצוי. מזה שהחוכמה שלו היא התחכמות . לדעתי. אילו בכביש . ובכלל בחיים כולנו היינו צודקים (קשה אבל ...) לדעתי . התאונות היו רק מקרה של תקלה מיכנית . אבל מפני שהחוק אצלנו לא מוגדר כהלכה. מבקשים ממך הנהג להיות חכם על הכביש.. אילו כל ציבור הנהגים היו נוהגים נכון לא הייתה לאף נהג את הסיבה להיות חכם . ואז כולנו הרווחנו .. כי כולנו היינו צודקים . אבל לא תמיד החוק מוגדר כהלכה , או לא מאוכף כהלכה ,,,לכן . שולחים אותך אל הכביש.. בתקווה שתהיה חכם ... רוב רובם של התאונות ,,,, הן טעויות אנוש !!!!!!!!!!!!!!! ותחשבו על זה ..

למעלה