ילדי בן ה-5

afek9

New member
ילדי בן ה-5

אני אם חד הורית לילד כבן 5 ילד נבון חכם ובדרך כלל מתנהג יפה, אך במצבים מסויימים כשישנם דברים שלא מוצאים חן בעיניו הוא מרשה לעצמו להתנהג בחוסר כבוד מוחלט ומקלל אותי מכה ומתחצף בצורה מוגזמת, אני עד היום לא נקטתי בעונשים מוגזמים אלא אך ורק בשיחות או בהרמת קול אך בזמן האחרון אני מרגישה שהדרך שלי היא לא הדרך הנכונה מכיוון שהיא לעיתים לא עוזרת חשוב לציין שההתנהגות שלו מחמירה כאשר אנחנו נמצאים בבית הוריי ששם הוא כנראה מרגיש ביטחון יתר. יש לי בן זוג שאין לו ילדים וכשהוא רואה את הההתנהגות מהצד הוא טוען שאני לא יודעת לחנך את הילד כמו שצריך ולכן הילד מתנהג אליי כך וכלל לא מכבד אותי, מס' פעמים הילד דיבר גם אליו בצורה לא מכובדת ואף קילל והניף יד לעברו הדרך שבה הוא נהג עם ילדי בזמן זה הוא כיבה לו את הטלויזיה ואמר לו שהוא גם ברוגז איתו ולא מוכן לדבר ולשחק איתו ודרך זו כנראה עזרה מכיוון שמאז הוא פשוט כבר לא מתנהג עימו כך. השאלה שלי היא האם הדרך של עונשים כמו לא לראות טלויזיה או לא להזמין חבר או פשוט לעשות עם הילד ברוגז היא הדרך הנכונה מפני שאני לא רוצה להגיע למצב שהילד יתמרמר ישנא או יפחד מאיתנו. אשמח לתשובה בהקדם תודה.

איך נכון להדגים ערכים לילד?

שלום רב, את בעצם שואלת איך נכון להדגים ערכים לילד? איך נוכל לעזור לו להיות בן תרבות: המתייחס לבני אדם בצורה מנומסת ואדיבה גם כאשר משהו לא מוצא חן בעיניו? אני חושבת שעליך להתחיל עם הגדרת המטרות שלך. ערכים אנו מתווכים לילדים דרך שיחות ודרך דוגמא אישית. נשאלת השאלה האם עונשים, איומים, החזרה באותה מטבע וכו' מדגימים לילד יחס של כבוד, נימוס והתחשבות בזולת. על פי השקפת עולמי הם מדגמנים את ההפך ועלולים כפי שאת מציינת להסלים את היחסים וחבל!! יחד עם זאת, ברור לכולנו שיש לכל אחד מאיתנו גבולות. למשל, אני לא מסכימה שילד יקלל אותי, אני לא ארשה שילד יכה אותי.אני לא מוכנה לשתף פעולה עם חוצפה וכו'. עלייך להחליט מהם הגבולות שלך. מה את מוכנה ומה אינך מוכנה שיקרה בשום אופן. כשהגבולות ברורים לנו כהורים אנו יכולים לשרטט ולתווך אותם לילד. איך? מאחר שלא נוכל לומר לו מה לעשות? כי הידיים והפה שלו ברשותו (כמו שאומרים ילדים צעירים) תחליטי מה את עושה כל פעם שהילד מתנהג באופן שאינו הולם. תודיעי לו מראש. ותפעלי בעקביות.למשל, כשילד מכה אותי, אני לא מוכנה לשתף עם זה פעולה. אני קמה והולכת. זו תוצאה שתלויה בי ובאחריותי. מה דעתך? שאלות נוספות יתקבלו בברכה, בהצלחה עינת גבע,יועצת משפחתית מכון אדלר.

מסר ושאלה

"מהות הפעולה החינוכית לעולם אינה אלא זו: הנחלת ערכי דור הולך לדור בא". (יחזקאל קויפמן) מה דעתכם? עינת גבע

למעלה