ילדי המחשבה

ילדי המחשבה

סוף סוף קראתי את הספר הרביעי בסדרת אנדר, ואני לא יודעת מה לחשוב. השלושה הראשונים ריתקו אותי לגמרי, למרות מגבלות שאנשים פה כתבו עליהן (סופים טובים מדי וכולי). ילדי המחשבה מציג רעיונות נפלאים, כמו השילוב בין מחשב וגוף אנושי, אבל קצת הופך להיות יותר מדי רומן רומנטי. וכמובן, הסוף הוא לא סתם הפי אנד אלא הפי אנד כפול שתיים. וחוץ מזה, גם בספר הזה וגם בצל ההגמון (שראיתי בחנות ספרים) אורסון סקוט קארד פתאום החליט לכתוב סוף דבר, עם הסברים לכל אלמנט בעלילה ומאיפה הוא שאב את ההשראה... קצת נסחף, לא? מעניין לדעת מה אתם חושבים.

דרגורן

New member
דעתי הצנועה:

אני נורא אהבתי איך אס"ק סגר את הקצווות! (הספר השלישי, XENOCIDE היה לי קצת מייגע...) אני לא חושב שהוא נסחף! כאשר התחלתי לקרוא את הצל של אנדר אמרתי לעצמי "מה הוא כבר יכול לחדש בלי לסתור את הספר הראשון?" ולאחר שגמרתי לקרוא את הספר (בשבוע שבוע אחד עם הפסקות רק לאוכל...) התחושה שמילאה אותי הייתה של סיפוק.... הוא אולי מתיימר לכוון גבוהה, אבל הוא גם פוגע!

ברנן

New member
אני לא בטוח

אחרי" המשחק של אנדר" המדהים די מתקיים הכלל כל המוסיף גורע הספרים הבאים בסדרה היו די חלשים ברובם קסנוסייד כבר היה ממש מייגע

Boojie

New member
עניין של טעם.

אני מאד מאד אהבתי את הספרים הבאים בסדרה. הם גם מרחיבים ומעמיקים את העולם והפוליטיקה שלו, וגם מעלים שאלות פילוסופיות ואתיות מאד מעניינות.

נראה לי שיש דפוס חוזר

באוהבי ההמשכים. אומרים שהפילוסופיה והפסיכולוגיה מתחזקים בספרים ההמשכיים. ככל הנראה, רק האנשים שמתעניינים בכך יחשבו את הספר למעניין.
נעץ

Dargo

New member
סדרת אנדר...

מישהו יכול לכתוב את סידרת ספרי אנדר בסדרם הנכון? תודה!

דרגורן

New member
פשוט וקל:

המשחק של אנדר - Ender´s game דובר עבור המתים - Speaker for the dead קסנוסיד - Xenocide ילדי המחשבה - Children of the mind הצל של אנדר - Ender´s shadow הצל של ההגמון - Hegemon´s shadow כאשר זה הסדר בו הם נכתבו. מבחינת הסיפור הצל של אנדר והמשחק של אנדר מתרחשים באותה תקופת זמן. כמו כן כתבתי פה את הסדר מזמן כך שיכולת לחפש זאת במנוע החיפוש של הפורום ולמצוא את ההודעה הישנה שלי...

למעלה