ילדי הפלא לטוב ולמוטב

ילדי הפלא לטוב ולמוטב

בואו ננסה לרשום כאן את ילדי הפלא שליוו אותנו בשנים האחרונות. 1. בראש ובראשונה עודד קריטי. התאפיין בקול צלול ונוגע ללב. 2. דוד שטרייכר, מתיקות קולית כובשת. 3. עמית ליסטוונד, בעיקר ביטחון עצמי- לא הרבה מעבר לזה. 4. גדי הלר, שר בקלטות ישנות, ביניהם של ספינקא. קול עצוב וכובש. 5. שרוליק הרשטיק, שמורה לו זכות הבכורה בייחצון של המושג. 6. אלישמע אריכא, נסיון נפל בעיקר מצד פריד להרים את הבחור אבל חוסר מעלות מיוחדות גרמו לו להיתקע. זה בינתיים. תמשיכו אתם את השאר.

דווקא...

אלישמע אריכא היה טוב מאוד לעניות דעתי, אך כנראה שלא "דחפו" אותו מספיק. לא הזכרת את אבי שרון שהקליט שיר אחד סולו בפרוייקט של קול חי ועוד כמה שירים עם זמרים בדואט, ולדעתי היה בעל פוטנציאל שלא מומש. אחד נוסף שאהבתי מאוד הוא יהודה מעטוף. ויש כמובן את ה"כוכב" הנוכחי דודי הרץ. ואזכיר כמה נוספים בלי ציון מעלות או חסרונות: רפי ביטון, ידידי-ה זווין, מתן דגן ואילון גלזר. שמותיהם של אלה עלו כעת בזכרוני. ויש כמובן עוד טובים פחות וטובים יותר.

כמה תגובות

אריכא- לא היה מה לדחוף כי היה לו קול מדי דק ולא משובח. שרון- זה סתם היה גימיק של אביו. הוא עצמו לא ציפה ממנו להרבה אלא רק רצה לגרוף כמה לירות. מעטוף- צודק, שכחתי. קול מלבב שמתחברים אליו משמיעה ראשונה. הרץ- תמיד זלזלתי בו, רק בשיר להתענג של מונה 4 התחלתי לראות משהו עוצמתי. שאר השמות שהזכרת לא מכיר. זה קשור למוסיקה החסידית?

יהודה מעטוף...

באמת קול יפה ועוצמתי וחבל שבגלל שלא היה לו יחסי ציבור טובים אז הוא נפל.

למה נפל?

פשוט סיים את תפקידו, אולי מוקדם מן הרגיל. יש כאלה שעד היום שומעים את הקסטה שלו שומר ישראל.

בוודאי שקשורים למוסיקה חסידית

או איך שקוראים לזה. כל אחד מהם הוציא איזה סינגל-שניים וחלק השתתפו בהקלטות של זמרים אחרים בדואטים.

נו נו נו . . .

שאלץ על ילדי פלא שליוו אותנו בשנים האחרונות. לא ציינת מה זה שנים אחרונות ולכן חלק מהשמות שהוזכרו בשירשור בוודאי שאינם שייכים לדעתי לקטגורי-ה של "שנים אחרונות". אברה'מלה (למשל) הי-ה ילד פלא בשנים האחרונות? בוודאי שלא. זה הי-ה די מזמן. לעומת זאת השמות שהזכרתי ליוו אותנו בשנים האחרונות. מי ליווה יותר ומי פחות. אבל הם ליווי אותנו. ויש אחד נוסף ששכחתי : רן שבח, הבן של אורי שבח.

תיקון טעות

שאלץ = שאלת . ואם יש שגיאות כתיב נוספות עמכם ה

יש גם...

את מוטי זינגבוים שהיה ילד פלא בצעירותו והיום הפלא נעלם, ויש כמובן את דודי הרץ שמאוד מזכיר את עמית ליסטוונד בביטחון העצמי שלו, וכמובן פריד עצמו היה ילד פלא והוא השתתף בניגוני חב"ד(בדיסק ניגוני הבעש"ט יש את השיר "וניקיתי" ששם שומעים את פריד גם בילדותו וגם בבגרותו.)

תיקון

השיר וניקיתי לא נמצא בניגון הבעשט אלא ב"קץ לגלות". אתה מתכוון ל"האפ קאזאק" שם יש את כן בקודש חזיתיך מתוך ערב עם חבד שהתקיים במיניאפוליס.

וסתם הערה בקשר לילדי פלא

מי שעשה הרבה רעש בקטנותו, נמחק מהתודעה. על הגדולים באמת לא שמעו בתור ילדים מי יודע מה למרות שבמקומות הבודדים בהם הוקלטו ניתן לזהות כבר ניצני גדלות כמו פריד כמובן.

כמובן

איך שכחתי את מוטי. ואם הזכרת את מוטי אז איתו בתחילת הדרך בפרחי צברים היה איתי הכהן בעל הקול האדיר וגם את . . . יואב דיליאון שכיום הוא סמנכ"ל קול חי.

שוב קול חי?

אולי די כבר עם זה? כל דבר מוביל בסוף לקול חי ושדרניו שכל קשר בינם למוסיקה מקרי בהחלט.

אלה העובדות ידידי

אני לא יודע מי מבין או לא מבין במוסיקה ולמען האמת זה גם לא מעניין אותי כל כך. רק ציינתי עובדה שיואב דיליאון היה ילד פלא (ודווקא שר יפה) וכיום זה הג'וב שלו. לא יודע בעד מי אתה או נגד מי. אני נייטראלי לחלוטין בקטע הזה. שומע מה שבא לי , מתי שבא לי. לפי מצב הרוח ועוד אי אילו נתונים ברגע נתון...

קול חי...

הקשר בינם למוזיקה החסידית הוא הכי קרוב שיכול להיות, יש לך חברה שם שמבינים מאוד טוב במוזיקה החסידית כמו יוסי גיל ורונן גרוס ועוד ועוד אנשים מוכשרים.

למעלה