ילדי מפתח - דובר על זה רבות

gils33

New member
ילדי מפתח - דובר על זה רבות

היום זה משהו שבשיגרה. אני זוכר שבזמני היינו תולים את המפתח על הצוואר או במחזיק מפתחות גדול מברזל על הג'ינס הקצר מימי המנדט הבריטי. היום זה עניין של מה בכך,לכל ילד יש פלאפון,מפתחות בצרור,ארנק ומה בעצם לא?. האם הילדים של היום יותר מפותחים לדעתכם מאז(לפני עשרים שנה נגיד). לא רק שיכלית, אלא ריגשית? מה אתם אומרים?

לדעתי ילדים נשארים ילדים

ישנה התפתחות והילדים של היום חשופים ליותר מאשר ילדים לפני 20 שנה. זה יוצר מצב בו הם "כביכול" מפותחים יותר, אך זה לא בהכרח.. בעיניי ילד נשאר ילד וזה ממש לא משנה אם יש לו פלאפון ביד אחד וצרור מפתחות ביד שניה

gils33

New member
אני חושב קצת אחרת

הילדים של היום לטעמי הרבה יותר מפותחים מאז בכל המובנים - גם ריגשית,גם שיכלית. יש להם ידע וחשיפה כ"כ נרחבת שלנו לא היה אותה בכלל, לפני עשרים שנה לא היה פחד מפדופיל ברשת כי אף ילד לא היה ברשת.

Master Stav

New member
אחד מסלעי המחלוקת של עם גרושתי לעתיד

אני לא מוכן שילדי יהיו ילדי מפתח חשוב לי וניראה לי נכון יותר לקבלם מבית הספר להכין להם צהריים ולשבת איתם על השיעורים אני נוטה לומר שהילדים אינם שונים מבעבר אלא שכמות הידע שהם קולטים בגין אמצי המדיה השונים יכולה להיות אבן בוחן או נגף בהתפתחות שלהם .... [ אגב לא פחדו מפדופילים ברשת אבל בהחלט כן חששו מזרים ...

abbale2

New member
אך אל תשכח איש יקר

לא כולם יכולים להיות בבית בשעה 12-14 לקבל את הילדים להכין להם ארוחות ולשבת איתם על שיעורים יש הורים שמגיעים לבית רק ב-16-17 אז מה עושים בינתיים?

Master Stav

New member
כשאני אומר אני לא מוכן

אני מעיד רק על עצמי ...ברור לי שזה לא המצב בכללו ויש צורך אמיתי צהרונים ....לצערי בגין מקרה בו טיפלתח התוודאתי לעולם הזה מה שחזיק אצלי עוד יות ר את התחושה ש.....שאני שלעצמי צודק

מימזיס

New member
לדעתי

אתה צודק לגמרי! ילדי מפתח גדלים אולי להיות עצמאיים אבל יש להם חרדה בסיסית אם זה קורה בגיל מוקדם מדי מצד שני איך אפשר לסדר את זה? מה לגבי הקריירה שלך ושל גרושתך? מי יקבל אותם ויכין להם אוכל? גם אני בעד הורות חמה ודואגת, אבל קצת קשה היום, לא? מזסקרן אותי לשמוע איך אתה מתכנן לעשות את זה אני מתכננת להקים משפחה חדשה בקרוב והנושא מאוד מטריד אותי

motior

Member
כן ולא

מצד אחד הילדים היום הרבה יותר עצמאיים מצד שני אנחנו (ההורים) שומרים אותם "קצר" באמצעות ההמצאות החדשניות (בעיקר טלפון נייד...) לדעתי הילדים נשארו אותם ילדים אבל הסביבה השתנתה: יש הרבה יותר אמהות עובדות ממה שהיה כשאנחנו היינו ילדים ולכן הילדים מוצאים את עצמם יותר שעות ללא הורים מצד שני פלאי הטכנולוגיה מאפשרים להם להיות עצמאיים בגיל צעיר יותר - גם ילד קטן יכול לחמם אוכל במיקרוגל, לשחק באינטרנט, להתקשר להורים בטלפון נייד...

martali

New member
ילד מפתח לפי דעתי לא טוב,אבל אין ברירה

כי היום הורים צריכים לעבוד,אכי אידאלי שיש משהו שיקבל את הילדים אחרי בית ספר, לגים את סבתא, סבא, עם איו מועדון עם ארוחת צוהורים, בחוץ לארץ הייה אחרי בית ספר, מועדון אד שעה 6 בערב עם ארוחת צוהורים מזינה,אימה שלי עבדה אד 5 אחרי צוהוריים, אתם חושבים שזה טוב? לא הייתי מספיק עם אמא הייתה חסרה לי בתור ילדה. הילדים של היום יודעים יותר- מחשבים,אבל הרבה ילדים לא קוראים ,בגלל מחשבים, וזה חבל.

schlomitsmile

Member
מנהל
כמעט תמיד יש ברירה ../images/Emo13.gif זה בד"כ עניין של סדרי עדיפויות. אם מוכנים לרדת ברמת החיים, ואחד ההורים מוכן ורוצה להיות הורה במשרה מלאה, אז יש מי שיקבל את הילדים בצהריים בבית. כתבתי כמעט תמיד, כי המצב שונה אצל חד-הוריים, ואצל מי שמשכורת אחת ממש לא מספיקה לפרנסת המשפחה.

לפי דעתי הם הפוך ממפותחים ריגשית, כי

שאני הייתי ילד בן 9 רכבתי באופניים לוינגייט מהרצליה, רכבתי באופניים לטניס, רכבתי בתוך העיר כבר בכביש מגיל 6. הלכתי לגן חובה בכוחות עצמי הלוך וחזור. היום ההורים יותר פרנואידים, בגלל כל מה שאנחנו שומעים במדיה על פדופילים, כמות המכוניות רבה יותר וגו'. דעתי היא שילד עם פלאלפון זה ילד אומלל שיש לו אזיקים אלקטרוניים וגם אחריות לא לאבד את המכשיר ואני יודע שעומד להיות לי ויכוח גדול על כך עם אישתי שיגיע השעה.

gils33

New member
אני גם בדעה שלך בדיוק

אני גם הייתי נוסי באופניים לכל מקום. זה הגיע לרמה כזו שלא הייתי יוצא מהבית בלי אופניים

למעלה