ילדי סנדוויץ'

לקשמי

New member
ילדי סנדוויץ' ../images/Emo21.gif

קודם כל שלום לכולם, אני חדשה בפורום הזה. למעשה נכנסתי לכאן כי עלתה לי שאלה שמסקרנת אותי: בתור ילדת סנדווץ' אף פעם לא הבנתי למה אומרים על ילדי סנדוויץ' (כלומר ילד אמצעי בין שלושה אחים) שהם הכי מקופחים, הכי צריכים להרגיש רע וכו'. זה לא שלא היו לי עימותים ובעיות במשפחה אבל אף פעם לא קישרתי אותם לעובדה שאני ילדת סנדוויץ'. אם יש כאן עוד ילדי סנדוויץ', איך אתם מרגישים עם המיקום שלכם באמת?

ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif- שאלה יפה שאלת ../images/Emo13.gif

זוהי הכללה וכמו כל הכללה- יש מקרים יוצאי דופן. אני חושבת שהכוונה בהכללה הזאת היא שמצד אחד יש את הילד הבכור שנולד והשקיעו בו מן הסתם הרבה כי הוא ילד ראשון, ואז יש את האמצעי שפחות אולי משקיעים במידה מסוימת, והילד השלישי הוא הכי צעיר וכילד קטן שיש לו אחים גדולים אפשר להשקיע בו יותר בהתאם לאופי וצרכים שלו ויוצא ככה במקרים מסוימים שהילד האמצעי מקופח במידה מסוימת. האם את הרגשת פגיעה כלשהי בעקבות היותך ילדת סנדביצ'?

לקשמי

New member
לא

אמנם אחותי הגדולה היא הבת המועדפת אבל אני לא מרגישה פגיעה כלשהי שקשורה לעובדה שאני האמצעית. אולי בגלל שלאחותי הקטנה (ש"בזכותה" אני ילדת סנדוויץ') אני מאוד קשורה ואנחנו חברות הכי טובות.

maiky17

New member
ברוכה הבאה../images/Emo13.gif

גם אני סוג של ילדת סנדוויץ' (כל אחד מגדיר את זה אחרת...
) - יש לי שני אחים תאומים, אחד גדול ממני בחמש דקות והשני צעיר ממני בעשר דקות. אני מניחה שזה לא נחשב, כי אף אחד לא ממש מתייחס אליי כאל ילדת סנדוויץ' - חוץ משני האחים. האח הגדול יותר כל הזמן מזכיר לי (בויכוחים, בעיקר) שהוא יותר גדול ממני, והאח הקטן - שהוא יותר קטן ממני.

העצלנית

New member
אבל זה כמו שאומרים

שאחים גדולים הכי נדפקים כי בעצם הם גרסת הניסוי. אצלנו דווקא האמצעי יצא הילד "המושלם" אבל מצד שני אני הבת היחידה (והבכורה) והקטן,טוב הוא הקטן אז כולם מכוסים ומיוחדים.

yamkachol

New member
יופי של שאלה,

גם אני תמהתי על אימרה זו. ההסבר שקבלתי, שהגדולה , הבכורה, מקבלת יותר כי היא הגדולה. הקטנה, מקבלת יותר - כי היא הקטנה, החלשה. אז מי נשאר??? נראה לי שהוריך "עשו עבודה טובה מאוד" והצליחו לתת לך גבולות ושאר דברים, בצורה מוצלחת, כך שאת לא יודעת בכלל שאת אמצעית.... מקוה שהבהרתי. כל טוב.

לקשמי

New member
תודה על ההסבר

גם אני הבנתי את זה ככה אבל לא הרגשתי ככה על עצמי. יחד עם זאת ממש אי אפשר לומר שהוריי עשו עבודה טובה כהורים, אבל זה כבר סיפור אחר שלא קשור למיקום שלי במשפחה.

למעלה