ילדתי בת השנתיים וחצי

גליתא3

New member
ילדתי בת השנתיים וחצי

בתי יקירתי בת השנתיים וחצי לאחרונה לא נותנת לנו לטפל בה לאחרונה , צורחת במקלחת לא מאפשרת לסרק, לצחצח שיניים לגזור ציפורנייםוכיוצ"ב וכשחולה לא מעוניינת לקחת תרופות גם בכל מיני מניפולציות של עירבוב במשקאות וחלב ... פרט חשוב - יש לה אח קטן בן חמישה חודשים! אך חשוב לי לציין שהן אביה והן אני מרעיפים עליה מילות אהבה וחום רב זוכרים לציין עד כמה אנו אוהבים אותה ועד כמה היא יקרה לנו... איך גורמים לילדה לבצע בה פעולות שוטפות עפ"י רצונה ובלי להכריח אותה?
 
"יחסים האתגר"

שלום רב, שאלת מליון הדולר ביחסים. ראשית חוכמה להבין שלילדה יש רצונות משלה. ו... זכותה שיהיו לה כאלה. ההתנגשויות ביניכם הן - ניגודי הרצונות. ברכו, הכירו והעריכו את רצונה של בתכם. אפשרו לה בחירה. למשל, האם את רוצה להתקלח לפני או אחרי ארוחת הערב? אפשרו לה לעשות לבד את מה שהיא יכולה לעשות לבד. והעצימו אותה על כך. למשל, אולי להסתרק. הילדה צריכה להרגיש שהיא קובעת ויש לה מידה של שליטה על חייה( היא גדלה!) אני מציבה בפניכם נורת הזהרה: השתדלו לא להיכנס איתה למאבקי כוח. במאבקים אין מנצחים כולם מפסידים. לפעמים אחד הצדדים מנצח. זו אשליית הניצחון, אולי ניצחון בקרב אך הפסד במערכה. מערכת היחסים. וחבל! בברכה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.
 

גליתא3

New member
מה קורה בעיתות לחץ?

הכל טוב ויפה והתיאוריה ברורה אך בשיגרת היום יש מצבים שאין זמן לאפשר בחירה למשל : בשעות הבוקר המוקדמות כשצריך לצאת מהבית מהר ולא ניתן לתת לה להחליט וצריך לצחצח שיניים ולהתלבש. או כאשר הילדה חולה וצריכה ליטול תרופות? הייתי שמחה לקבל דרך להיתמודדות במצבי לחץ.
 

a222a

New member
כמה דברים.

דבר ראשון ענת צודקת, אסור להיכנס עם ילדים לעימות כי בסוף הם מנצחים. במקרה של המקלחות אפשר להפוך את המקלחות למשהו כפי ונחמד, יש המון צעצועים שאפשר לקנות לאמבטיות. לפי הבנתי יש עוד ילד קטן בבית, ייתכן וכל ההתנהגות היא על מנת למשוך כמה שיותר תשומת לב. תנסו להגיד לה שהיום יש משחק חדש ותציעו לה להצטרף.
 
ובמצבי לחץ...?

שלום רב גלית, במצבי לחץ אנחנו מוצאים את עצמנו מגיבים, מכבים שרפות- הורים "כבאים". שעות אלה אינן שעות מתאימות ויעילות לחינוך. עלינו לעסוק במניעה= להשקיע בהדרכה בשעה רגועה . על כול פעולה ניתן להתאמן בכל מיני צורות: עם בובות, במשחקי "כאילו..." , נגיד ש..." לתת לילד קרטון מחורר ושרוך , ללמד ולאמן אותו לשרוך ועוד ועוד כיד הדמיון , היצירתיות והסבלנות שלנו. מחשבה, יוזמה והשקעה הופכים אותנו להורים חושבים ויוזמים- "בנאים" בניית תשתית של יחסים, של הדרכה בזמן שקט תצמצם את החיכוכים במצבי לחץ. ילדים מסופקים, שמרגישים חשובים, יכולים, נחוצים ומועילים מוכנים לשתף פעולה מרצון ברגעי לחץ. בהצלחה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.
 
למעלה