ילדתי לפני 11 יום. כשלושה ימים לאחר

ילדתי לפני 11 יום. כשלושה ימים לאחר

החלו כאבי גב. קיבלתי זריקת וולטרן שלא עזרה. נבדקתי אצל אורטופד, גינקולוג וכירורג. לא ניתן לי שום טיפול ואני כרגע עם תינוקת בת 11 יום, מניקה ובקושי הולכת. האם יש לך הצעות מה אוכל לעשות מעבר ללחכות שיעבור? דרך אגב, אני מקבלת אנטיביוטיקה בגלל התפרים, כך שאם התפתחתה דלקת בגב בגלל האפידורל אולי זה ישפיע, אין לי מושג. הלידה הייתה רגילה.

../images/Emo49.gif

הכאבים יכולים באמת להמשך אך בינתיים מספר עצות במסגרת הבית: 1. עיסויים. אפשר גם להוסיף משחות "מחממות למיניהן" 2. חימום האיזור ע"י כרית חימום/בקבוק חם מספר פעמים ביום. 3. לא להיות גיבורה ואם ניתן לבקש עזרה בימים הראשונים מבני משפחה, חברות טובות או שכנים שיאפשרו לך גם רגעי מנוחה במהלך היום. 4.לבצע מספר תרגילים פשוטים כמו: לשכב על הגב עם ברכיים כפופות (כפות רגלים על הרצפה) ולסובב באיטיות ברכיים מצד לצד. בעמידת 4, לקמר ולקער את הגב התחתון באיטיות. 5. להקפיד בזמן החתלה לא להתכופף , לבצע את הדברים קרוב לגוף. במיוחד חשוב בזמן האמבטיה. להקפיד על תמיכה נכונה לידיים ולגב בזמן האכלה (לסדר כריות שיהיה נוח) 6.אם כל זה לא עוזר, לפנות לטיפול פיזיותרפיה.גם טיפול אחד יכול להקל משמעותית על המצב. מעבר לכאב המציק, חבל שהימים הראשונים ישארו בזיכרון כסיוט מתמשך. שיהיה המון בהצלחה

AMI-101

New member
Refered pain ?!

אם הלידה עצמה היתה טבעית, אז יש סיכויי שישנו כאב-מתח שרירים באזור האגן (pelvic floor) כאב משם יכול להיות (referred - projected) מורגש באזור הגב התחתון. העצמות הקטנות בסוף הסקראמ (coccyx and sacrum) יכולות להיות שהם או שרירים המחוברים אליהם נפגעו, הוזזו ממקומם, וכדומה האים יש לך שינויים בהרגלים של השימוש בחדר השירותים? בריחת שתן? הידעת שבממוצע נשים מחכות שבע שנים לפני שהם מבקשות עזרה בנושאים של אזור האגן? תפני לפיזיוטרפיסת/ית טוב באזור שלך לבנתיים לא יזיק לנסות תרגילי אגן = קייגל מזל טוב על התינוק עמי

למעלה