ילדתי

ילדתי ../images/Emo6.gif

מתוך שבח והודאה להשם יתברך שהחיינו וקיימנו והגיענו לזמן אני, אני שמחה לבשר על הולדת בתי המקסימה והמשגעת והמתוקה כל כך! ילדתי ביום שני, זאת חנוכה, אחרי כשלושים שעות מתישות מהרגע שהגעתי לבית החולים ועד הלידה. הלכתי לבית חולים לבדיקה של מעקב הריון עודף והרופא וגם המיילדת שלי, מינדי הציעו לי להשאר. בדיעבד אני שמחה שנשארתי שם, כי אם הייתי הולכת הביתה והיה מתפתח מה שהתפתח, לא בטוח שהייתי יולדת רגיל, אלא קיסרי. את סיפור הלידה אכתוב מאוחר יותר, רק אומר שמינדי היתה איתי כל הזמן ושהצירים היו כואבים בטרוף עד שכבר ראיתי שבלי אפידורל לא אוכל לישון ולצבור כוחות. האפידורל עזר קצת, אך לא הרבה, כי את צירי הלחץ שנמשכו מארבע בבוקר ועד הלידה, אחת בצהרים הרגשתי ממש חזק. בכל אופן החוויה של הלידה היתה קשה מאוד מאוד מאוד, טראומתית ממש וקשה לי להבין איך שרדתי את כל זה. עד שהתינוקת יצאה כבר צרחתי שאני רוצה קיסרי ולא אכפת לי כלום, רק שהתינוק יצא כבר משם בדרך זו או אחרת. מנהלת המחלקה, ד"ר זוהר (ילדתי בצפת) צעקה עלי "רצית לידה טבעית! את לא הולכת לקיסרי עם פתיחה 10!!" צרחתי עליה בחזרה, לא זוכרת מה. בסוף הגיע עוד איזה בריון רוסי (רופא בכיר דווקא, אבל באותו רגע הוא נראה לי בריון) שדחף לי את הבטן חזק כדי שהקטנה תצא כבר, צרחתי גם עליו כי הוא הכאיב לי, אבל אחרי כמה דקות הנס קרה והיא היתה בחוץ. זה היה סיוט לא קטן... אה וחוץ מזה שחתכו אותי למרות בקשותיי ויש לי כאבי תופת מהתפרים ואני מסתובבת וכואבת כל הזמן. מהמחלקה ברחתי אחרי יומיים, רצו להשאיר אותי עוד, אבל זהו. עכשיו אני בבית. ולסיכום קטן - יש לי תינוקת משגעת ואני מאוהבת בטרוף! מאחלת לכולן לידה קלה באמת ובטח לא כמו שלי... הסיפור יגיע בהמשך... נשיקות ותודה על הכל!

אשכר ש

New member
מזל טוב חמודה!

נשמע ממש לא קל, אבל באמת שהעיקר שזה מאחורייך, ויש לך בת מקסימה בידיים. אם יוצא לך, תוסיפי תמונה. מחכה בסבלנות לסיפור הלידה
. המון מזל טוב, בריאות ואושר לכולכם! אגב, איך עם ההנקה?

גם עם ההנקה די קשה

אני ממש משתדלת להניק, אבל גם נותנת תוספת. הכל כואב נורא ואני מנסה לטפל עם משחות. היתה לי קצת הדרכה בבית חולים, אבל לא משהו, אחר כך באה חברה לעזור לי ואני חושבת שעכשיו זה בסדר, פחות או יותר. קשה לי לשבת כי יש לי תפרים וכאבים ואולי זה מה שמונע ממני לשבת בתנוחה נכונה להנקה, אבל מקווה שזה ישתפר עם הזמן. אוסיף תמונה בהזדמנות. נשיקות!

רגע רגע, עדיין כואב לך

גם אחרי ביקור החברה? אם כואבות לך הפטמות או שיש לך פצעים, זה אומר שהתינוקת לא תופסת טוב את השד. משחות לא יעזרו לך. אם את נותנת גם תמ"ל השדיים שלך לא מקבלים גרוי מספק לייצר חלב - במקרים כאלה בכל פעם שהבייבי מקבלת את התמ"ל את צריכה לשאוב במשאבה חזקה וטובה. אם את עדיין כאובה וממשיכה להשתמש בבקבוקים, אני מציעה לך בחום רב לגשת לביקור אצל יועצת הנקה מוסמכת IBCLC. צריכה המלצות?

תודה לך רוני

לפני כמה ימים היתה אצלי מיילדת שגרה בסמוך אלי, חברה שלחה אותה אלי, כי היא גם מבינה בהנקות (יש לה כמה ילדים). היא באה אלי ממש מיד, תוך כדי שהנקתי את הילדה והמליצה לי פשוט לשכב להניק אותה ולא לשבת. זה היה רעיון נפלא, כי באמת יכולתי גם לנוח תוך כדי והיא גם אמרה לי שהילדה תופסת לי יופי את השד ולא רק את הפטמה כפי שחששתי. כך שמאותו רגע הלך לי יופי עם ההנקה. הבעיה היא שאני עוד לא ממש נרפאתי מהכאבים בפטמות והיום ואתמול שוב חזרתי לתת לה מטרנה במקום הנקה. אבל לרוב אני מניקה אותה. כנראה שבימים הקרובים אלך לטיפת חלב כדי לבדוק אם היא אוכלת מספיק, זה יתן לי אינדיקציה אם יש לי מספיק חלב או לא. כעקרון עוד לא ממש התחלתי לחזור למחשב, רוב הזמן אני עם הילדה, או מניקה או ישנה ואני רוצה להתחיל ללמוד על הנקה. אשמח לשמוע על יועצות הנקה באזור הצפון, למרות שנדמה לי שמינדי כבר אמרה לי על כמה, אני כל כך מטושטשת שאני כבר לא זוכרת כלום.

את מוזמנת לפורום הנקה ../images/Emo13.gif

גם פורום התמיכה וגם פורום הייעוץ, שניהם מעולים. תשאלי במסר גם את "והלאה וכאן" היא מדריכת הנקה באיזורך, ומקסימה (ושמעתי תגובות עליה שהתפעלו ממקצועיות ומסירות). ממש שווה להשקיע.

מצטרפת להמלצה על "והלאה וכאן"

היא מדריכה מאד ותיקה ומנוסה, ומהיכרותי איתה ועם תגובותיה בפורומים במשך מס' שנים אני יודעת שהיא יודעת מאוד מאוד על מה היא מדברת ומה שהיא עושה

mise

New member
המון מזל טוב והתאוששות מהירה!

וחוזרת על המלצתה של רוני - קחי יועצת הנקה!! זה שווה זהב.

../images/Emo24.gif מזל טוב יקירה!!!

אכן נשמעת חוויה קשה וכאובה. טוב שאתם בבית! אם יש לך שאלות בנוגע להנקה - רק תגידי!

vashti72

New member
מזל טוב../images/Emo65.gif../images/Emo95.gif../images/Emo65.gif

נשמע לא קל, מאחלת לך המשך נפלא עם האוצר החדש

debby12

New member
מנהל
שיהיה בשעה טובה

מזל טוב להולדת הבת, מאחלת לכם המון נחת איתה. אני מרגישה המון אמפטיה לתיאור שלך של הלידה כחוויה טראומטית. קחי לך את הזמן שלך להתאושש
לגבי הכאבים מהתפרים נדמה לי שאומרים שקור עוזר לכאבים (לא מנסיון אישי). את יכולה לקחת פד להרטיב קצת ולשים בפריזר ואז אחרי שמצטנן-קופא להדביק על התחתונים.

c 2 4

New member
../images/Emo65.gifהרבה מזל טוב והמלצה חמה ממני

לעשות מה שדבי אמרה עם הפדים- זה כ"כ מקל

טלימה

New member
../images/Emo39.gif בשעה טובה ../images/Emo39.gif

מזל טוב
מאחלת הנאה רבה מהבת והחלמה שלמה ומלאה מהתפרים הכואבים.

swann

New member
מזל טוב ../images/Emo65.gif והתאוששות מהירה

מחכה לשמוע את שאר הפרטים. בינתיים שולחת איחולים
והסתגלות נעימה. בענייני הנקה, חוץ מרוני שלנו - את יכולה לקבל אחלה תמיכה בפורום הנקה (317).

למעלה