ילדת הסנדוויץ

אדלר10

New member
ילדת הסנדוויץ

שלום ענת! ראשית אני מאוד נהנית לקרא את עצותייך, ויוצא לי הרבה ליישם אותם. תודה. שנית, אני מעונינת להתייעץ איתך. אני אמא לשלוש בנות בגילאי 3 וחצי , 2 וחצי ושנה וחצי ב"ה. בנות מקסימות ואהובות. הבת האמצעית -מיכל ילדה מתוקה ומפונקת, מקבלת המון תשומת לב מההורים ומהסבא והסבתא וכו' משחקת יפה עם אחיותיה אך מדי פעם מכה את אחיותיה ובעיקר את הקטנה שאינה יכולה להתנגד. נושכת ,דוחפת , מפילה על הראש וכו. בעלי ואני הסברנו לה שזה כואב, שזה לא נעים , שמנו אותה בלול, נתנו יחס רק לתינוקת שקיבלה מכה. לא התיחסנו למיכל וכו' ושום דבר לא עוזר מה עושים? תודה מראש דנה.

לעזור למיכל להוציא את המלאך שבה - את השוקולד

דנה שלום רב, הבנות שלך הן כמעט שלישייה. מומלץ לאפשר לילדים לפתח את היחסים ביניהם. הורים רואים תמיד רק חלק מהתמונה . לילדים יש היסטוריה של יחסים. אתם מגיבים למה שאתם רואים. יש סבירות להניח שגם לאחרות יש חלק בדינאמיקה. בצורות שונות יכולות הבנות להכניס את מיכל לריב (להקניט אותה, לקחת ממנה משהו שעה שלא ראית). מיכל מגיבה בהתנהגות אקטיבית. אותה רואים, לה מעירים. ילדים עושים בריתות( באופן לא מודע) במטרה להכניס אותנו לתמונה ולזכות למשל, בתווית של הילד הטוב על חשבון הילד"הרע". תפקידך ללמד את שלושתן ברגע שקט איך פותרים קונפליקטים? איך מגיבים בשעת כעס ותסכול? בינתיים מיכל מצליחה לקבל תשומת לב על התנהגות לא נאותה. מסבירים לה, מאשימים אותה מענישים אותה. היא חווה כאב נפשי שמזמין את הפעם הבאה. מיכל, מחפשת את מקומה הבטוח במשפחה. היא זקוקה לעידוד, לחיזוק, להעצמה, להראות לה את הטוב שבה כדי להוציא מתוכה את המלאך. עינת גבע, מכון אדלר.

האם הרעיונות מדברים אלייך?

שלום דנה, האם הרעיונות מדברים אלייך? אשמח לשמוע גם בהמשך על תהליך בריא שהולך ונרקם. סומכת עלייך, עינת גבע, מכון אדלר.

אדלר10

New member
בהחלט!

|עינת היקרה! בהתאם לרעיונותייך יזמנו יחס אישי למיכל. בעלי יזם אפיית עוגה עם מיכל ומיכל חילקה לאחיותיה את העוגה שהיא ואבא אפו... מיכל ואני יצאנו לגינה וקטפנו פרחים לכ' שבת וכו'.... נתנו תיווך במקרים של חיכוכים בין הבנות. יצא לנ לראות מס' מקרים בהם מיכל שלנו רצתה חפץ מסוים כמו של הקטנה וההפך. ופשוט לימדנו אותם להתחלק תור תור... או פשוט לבקש: מיכל תבקשי: "שירה, תביאי לי בבקשה את הבובה" וכוו. ומיכל חזרה אחרינו .. (במקום לבכות או להכות) יוצא הרבה שוקולד
תודה!

סוד ההצלחה התמדה

שלום רב דנה, תודה על השיתוף. שמחת ורגשת אותי. בהזדמנות זו מעודדת אותך להתמיד. ילדים לא צריכים יחס אחיד הם זקוקים ליחס ייחודי. ילדים כמו בני אדם זקוקים להרגיש חלק מ... ונפרדים מ... לכן, חשוב להקדיש "זמן טוב"= התייחסות אישית לכל אחת מהילדות בנפרד. המשיכי לעדכן ולשמח, בברכת עצמאות עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה