ילדת חינוך מיוחד

ילדת חינוך מיוחד

בבניין שלי גרה ילדה שיש לה בעיה מסויימת שאיני יודעת מה היא. לפי מה שהבנתי היא לומדת בבית ספר לחינוך מיוחד ויש לה הפרעה כל שהיא. מרבית האנשים בבניין מתרחקים ממנה וחלקם אפילו מגרשים אותה בגלל התנהגותה המוזרה ולרוב המעייפת ואמה כל הזמן צורחת עליה (לפחות מהחלון) וקוראת לה טפשה ומפגרת (לא חכם מצדה של אמא לקרוא כך לילדהּ). אותה ילדה כל הזמן מנסה להתחבר אלי ואני לא יכולה לדחות אותה מצד אחד אבל מצד שני אני לא יודעת איך אפשר לעזור לה. בסופו של דבר אני לא יודעת מה אכן הבעיה שאובחנה אצלה. רציתי לדבר עם ההורים שלה אבל לפי היחס שלהם אליה אני בכלל לא בטוחה שהם מודעים לבעיה ובכל מקרה אמא שלי אסרה עלי להתקרב אליהם כי היא פוחדת שאני אסכסך בינה לבין השכנים. אני רוצה לנסות ולעזור איך שהוא לאותה ילדה. יש להם דרך כל שהיא? בעיה נוספת היא שגם לי לא תמיד יש סבלנות להתנהגותה היותר מדי נודניקית.

תשומת הלב שלך ממש מרגשת! ../images/Emo24.gif

הרי מדובר בילדה שאינה קשורה אלייך, ואפילו מעט דוחה ונודניקית כפי שתארת. אני מציעה בכל זאת, למרות הסביבה, שתנסי להתייחס אליה יפה ולהתקרב אליה, מדי פעם (כשיש לך סבלנות כמובן) ולהראות לה שאכפת לך ממנה. ילדים כאלו מאד סובלים כשהסביבה דוחה ומרחיקה אותם! כל הכבוד לך על רגישותך!

זהבה נ

New member
מאוד מעריכה את הכנות שלך והרצון

לעזור לילדה של השכנים. לכי עם תחושותייך ותנסי להתקרב אליה מעט בתחילה וללא חשש, אני בטוחה שתפיקי מהקשר הזה המון סיפוק, זה שאת עושה משהוא עבור מישהו ותורמת ולו במעט בכדי שיחייך זה סיפוק מאוד גדול עבורך ולעתים עבור אותה ילדה זה יכול להיות עולם ומלואו. שוחחי על רצונך לעזור לה עם אמך ואולי תזמיני אותה אליכם, תנסי גם לשוחח עם האמא של אותה ילדה, ותסבירי לה שאת רואה שהיא מבודדת ואת מרגישה צורך להזמין אותה בכדי שתהיה לה חברה. אינך יכולה לדעת מה תהייה התגובה עד שתנסי ואולי תופתעי... בהצלחה,

מאד יפה מצידך רצונה לעזור לאותה

ילדה ומאד עצוב לשמוע שאמא שלה צורחת עליה כל הזמן וקוראת לה טפשה ומפגרת. כואב לי הלב.

למעלה