ילדת שמיים (ואהבתה לאנה)

רותי ב.

New member
ילדת שמיים (ואהבתה לאנה)

הגיעה גם אלי. לא יודעת איך מתמודדים אם זה, ומה לכתוב. תחושה ראשונית שלי - לחסום אותה ולכתוב לה במסר את הנימוקים. זה נראה לי קיצוני מדי יש עוד הצעות פחות קיצוניות?

ה מוזה

New member
גם אני זכיתי לביקורה לא מזמן

לאחר שקיבלה ממני בעבר ( שרשור מזוויע שפתחה אצלי ) מסר שאם תמשיך תחסם עברה לה אליך וגם לפורום וידויים לדעתי , אולי תתעלמי .. כל תגובה שלך תגרור תגובה נגדית שלה והיא תנצל זאת להמשך הפרופגאנדה שלה אם השרשור יקבל נפח , תתחילי למחוק אותה אצלי היא נמחקה אחרי שהגזימה בהודעת טריגר איומה ואל תהססי לחסום - תהיי חזקה מולה . היא מפזרת את הרעל שלה בכל מקום שתוכל אצלי היא לא נמחקה בהודעה הראשונה אבל גם הבהרתי לה למה ושלא תעיז להמשיך בכיוון של פרואנה אצלי כי לא תהיה לזה במה . אוך אוף היא מרתיחה אותי

רותי ב.

New member
אוקיי, (די טריגר)

למרות שכבר היו תגובות וכו', מחקתי אותה. שלחתי לה מסר מאד תקיף, ומחקתי. מעט ממה שרשמתי לה במסר: "אני לא מעוניינת שהודעות שלך על אנה יופיעו בפורום סיפורים מן החיים, ולפיכך, כן, אני חוסמת אותך מהפורום. אני מבינה שבחרת באנה, אני מבינה שכאשר בוחרים באופציה הזו, זה מכניס לסחרור, שקשה בלי סוף להשתחרר ממנו, ואני מאחלת לך מכל ליבי, שיום אחד תביני את זה לפחות ברמה של לבקש עזרה מאלו שיודעים איך לשחרר מהתלות הזו, מהמתכון למוות הזה. הבחירה הזו שלך, הגם שבעיני היא שגויה, היא עניינך, אבל לא אסכים שתשתפי את כל קוראי הפורום, במתכון שאת בחרת בו להתאבדות איטית ומכאיבה והרסנית... ואם אשמע על שידול של מישהו/י מהפורום, כן, גם בערוצים פרטיים, אני אשתף בזה גם את כל מי שרק אפשר, על מנת שלא יאפשרו לך להמשיך במעלליך"

שרון123

New member
סליחה על ה../images/Emo163.gif

אבל הצלחתן לסקרן אותי. אני אשמח אם תכתבו על מה מדובר, מי זו אנה, ולמה כשבוחרים בה זה מכניס לסחרור? תודה

אנה=אנורקסיה מיה = בולימיה

היי שרון אנה זהו שמה המקוצר או הידוע להפרעת האכילה אנורקסיה .. אתרים שהם פרו אנה הם אתרים אשר מעודדים אנורקסיה , אחרי שדבר קיומם הגיע לציבור הרחב הוחלט למחוק את האתרים הללו (ואני לא מדברת על תפוז אלא על היי פארק כמדומני) ואף למנוע את היכולת למצוא אתרים כאלה במנועי החיפוש(כך טוענים ) אולם לצערנו הרב עדיים קיימים אתרי פרו אנה בהם בנות עושות תחרויות מי תחזיק יותר מעמד בלי לאכול וכיו"ב... עצוב ממש מיה אגב היא שם הקיצור להפרעת האכילה בולימיה ויש בנות הנוטות המוצתאות עצמן מתמודדות עם השתיים במקביל או לסירוגין ... המחלה היא מחשבתית מאוד , אנורקסית לא חייבת לשקול 30 קג .. השאלה איך היא רואה את עצמה את האכילה את כל מה שקשור לאוכל כמה היא אובססיבית כלפיו וכיו"ב... בתוכני שבפורום הפרעות אכילה תמצא מידע רב יותר ומדוייק יותר .. לילה טוב

שרון123

New member
תודה רבה על ההסבר../images/Emo39.gif

איזה פחד
לא מקנאת באמהות שלהן... וגם לא בהן.

Pure SilenCe

New member
ילדת שמיים...

היא נחסמה אצלנו לאחר שנתנו לה במה לביטוי מתוך כוונה לסייע לה לשנות גישה. היא ניצלה את במה הזו תוך שידול אחרים להתגייס למטרתה. לאחר חסימה היא שלחה מסר מבזה אלי. למסר הגבתי במשפט קצר מאוד. התגובה הופיעה רק לפני יומיים. והתגובה: אל תדאגי אם לא אצלך אז אני אלך לפורומים אחרים. אז.. לתשומת לבכן... אני לא מאמינה בחסימות וכן רוצה לתת במה למען ניסיון לשנות. אבל לא כשהבמה מנוצלת לרעה ולא כשיש אנשים שעלולים ליפול.

לא נמאס לכם מזה ?

היי לכן אני אחת משלוש הצלעות של פורום דיאטות והשמנה וגם אצלנו אותה בחורה ביקרה והודעתה נמחקה אבל אני לפעמים תוהה עד כמה אפשר ... כאילו בשלב מסויים לא נמאס לדחות את כל אותן בנות על הסף ? לא ברמה של "מפריע ומציק למחוק אותן" אלא ברמה של לשלוח אותן לדרכן , להכנס איתן למריבות האין סופיות מלאות המסרים הארסיים של "למה מחקת אותי - זכות הביטוי שלי וכיו"ב" לפעמים אני חושבת שיש מצבים שבהם עדיפה אי התגובה על התגובה - פשוט לחסום בלי הרבה הסברים בלי לענות למסרים בלי לתת תשובות ומצד שני אישית לא יכולה לשבת מהצד בחיבוק ידיים . פיור , בהתייחס למקופלת בת למשל שנכנסה לפורום שלנו ושלך ועשתה בלאגן בכל מקום - מודה שאני במקום מסויים דואגת לה , אם מישהי נכנסת לשם ושמה דומה לשל אותה בחורה אני מנסה להבין אם אכן מדובר בה - אבל היכולת הזו לתעתע בנו ף היכולת הזו להחליף פרצופים במקום מסויים שוברת את האמון שיש לי באנשים ף, גורמת לי להיות חשדנית יותר וחבל ... למה מכל הדברים הנפלאים שאפשר לעשות באינטרנט הן דווקא באות לעודד אנה ? ולמה לעזאזל התופעה רחבה כל כך ?

Pure SilenCe

New member
"נמאס לי ממנו"

לוקח לי המון זמן להודות בכך ולאגנר מישהו שבאמת עולה לי על העצבים. ובכלל, חסימה מהפורום אינה בהכרח חסימה מתיבת המסרים שלי בפרט, או של מנהל אחר בכלל. יש קושי עצום [לפחות אצלי] בהתעלמות ממישהו. גם הודעות הגורמות לי לכעס, יש בהן משום זעקה לעזרה. לא כולן אבל מספיק הודעה אחת כזו. אסור לפספס אותה. בעקרון, חסימה בפורום הינה מהלך הבא לשמור על הפורום ועל יושביו. אדם המגיע לכתוב, יש בו צורך לבטא את מצוקתו. בעצם מעשה המחיקה או החסימה לא פתרנו את הבעייה עצמה. לכן אני כן מנסה לדובב ולנהל שיחה במסרים. רעיון התמיכה מותנה באוזן קשבת גם כשיש דברים קשים לשמוע. נכון שלפעמים הכעס גואה אבל עדיין קיימת בעיה שמשכה את תשומת לבנו ואם נתעלם ממנה היא עלולה להחריף. לדוגמא, הודעותיה של ילדת שמיים בדבר תמיכתה בפרו-אנה, הן בהחלט נזק לכל פורום שהודעות אלו יופיעו שם. בין אם מדובר בפורום תמיכה כזה או אחר, ובן אם מדובר בפורום של קבוצות גיל או הובי. בכל מקום מצויים הגולשים, או אף קוראים פאסיביים, שהודעה אחת עלולה למשוך אותם ולהסב להם נזק, לעיתים מבלי יבחינו בו. אצלנו היא קיבלה במה לדבר על הנושא מתוך כוונה שנצליח לשנות את גישתה. נכון לרגע זה היא חסומה מאחר וביקשתי ממנה שלא לנסות לעשות שטיפת מוח. כשראיתי שהיא מסרבת להקשיב החלטתי להשאיר את השרשור אך לחסום אותה מכתיבה על-מנת שתוכל לקרוא את התגובות שקיבלה, אך לא להמשיך במסע הפרסום השלילי שלה. ובינתיים היא כותבת לי מסרים ואני יודעת שהיא קוראת בפורום ומקווה שבשלב כלשהו היא תשנה את גישתה. לעומת זאת, מקופלת הייתה מספר פעמים חברה בפורום ואף נחסמה 3 פעמים לאחר שניסתה לגרור אחריה בנות חלשות ממנה. בכל פעם ששוחחנו התבטלה החסימה והיא הוחזרה לאחר הפצרות והתחייבות להתנהג בהתאם לכללי הפורום. התחייבות סתמית שלא עמדה בה. החסימה האחרונה שלה לא הייתה בגין כל הודעה בפורום אלא לאחר שדווח כי אחת מבנות הפורום נגררה אחריה לתחרות צום. מקופלת מעולם לא הכחישה או התנצלה. החסימה שלה גרמה לה לגשת לפורום דיאטות ולנסות להכפיש שם אותי ואת הנהלת הפורומים שתמכו בחסימה. ועדיין, היא יודעת שדלתי פתוחה בפניה על אף החסימה. היא פונה אלי בשאלות ובקשות לעצה. היא יודעת שאחרי הכל עדיין אכפת וגם אם המגמה שלנו כמנהלים לשמור על הבית שלנו, חשוב לנו שלא לטרוק דלת בפניה במישורי התכתבות אישיים אלינו. כל מקרה הוא לגופו. בעקרון אני לא מאמינה בסגירת דלתות. מאוד קל לבצע מחיקה או חסימה, אך לי אישית קשה לעשות זאת במקרים כאלו, [להבדיל ממקרים של הודעות נאצה או הודעות פסולות שלא עלולות להתפרש בגדר "קריאה לעזרה"]. ועל הקושי הזה מתווסף הקושי של התעלמות ואי מתן הסברים או ניסיון להמשיך בעזרה מאחורי הקלעים של הפורום. להגיד "זהו, נמאס לי ממנו" זה לא משהו שאני סוגלת לעשות. יודעת שגם הבחורה הכי "אנית" היא עדיין ילדה תועה. במקרים שבהם אני מתעייפת, אפנה אל הנהלתה שיסייעו לי. ישנם מקרים שבהם אני מרגישה שאני אישית לא מספיק טובה בלעזור ואני מפנה אל מנהל תמיכה אחר שידוע לי שהוא בקיא יותר ממני בתחום המדובר. כך גם מצפה ממנהלים אחרים לעשות. לא לסחוב על גבם נטל שאין להם ניסיון בו והם עלולים לשגות ולהתעייף ו/או לתת מענה כשהם לא מבינים ובכך ליצור בעיה. בסה"כ אנחנו ברי מזל. ביום שבו הוכחלנו הגולשים החלו לראות בנו אנשים עם כוח נפשי יותר, עם חוסן וחוזק [גם אם לא כך באמת]. פונים אלינו עם הבעיות הכי אישיות ומצפים מאיתנו שנדע לומר את הדבר הנכון, לעשות את הצעד הנכון. ולנו יש אחד את השנייה כאן שנוכל לבקש סיוע ולעשות את הדבר הטוב ביותר עבורם ואפילו עבור עצמנו. להתכתב עם מישהו, גם אם הדין הוא לקבל הודעות פוגעות בתחילה ואז להגיע לנקודת התחלה חיובית, זה שווה בעיניי. כמובן, עד לרגע שבו כלו כל הקיצים והתעייפנו ואז להפנות למישהו שיסייע, ובלבד לא לטרוק את הדלת. וזה שווה בעיניי את כל המאמץ. ואגב, בכל זמני ברשת איגנרתי מספר אנשים מחיי. אבל הם באמת לא היו שווים את המאמץ. וטפי כמה כתבתי. אני נשמעת כמו שרת הברברת.

למעלה