ילד אלים

anni1234

New member
ילד אלים

שלום עינת ! אני אם חד הורית ל-4 ילדים . הבן ה3 מאוד אלים לאחיו וגם אלי הוא בן 8.5 האלימות הזאת מאוד קיצונית אנחנו סובלים מאוד מה לעשות בעיניין? תודה

שאלות הבהברה ...

שלום רב אני, מתי בן ה-8 גילה את האלימות כדרך לפתרון בעיות / לתקשורת/ או לבטא את התסכול שלו? האם ארע אירוע מיוחד במשפחה סביב התקופה בה הוא התחיל לגלות ביטויי אלימות? בהנחה שהתנהגות ילדים היא שפה. ילדים בהתנהגותם מנסים להעביר לנו מסר. מה לדעתך אומר בנך בהתנהגותו? איזה צורך הוא מבטא? איך את מגיבה כאשר הוא מבטא כלפייך אלימות? נסי לתאר לי אירוע אחד מתחילתו ועד סופו. תשובות לשאלות יוכלו אולי לעזור לי להבין יותר את התמונה בכללותה ולנסות לעזור לך. בברכה, גבע יועצת משפחתית ומדריכה במכון אדלר.

anni1234

New member
ילד אלים

הבן שלי התחיל בהתנהגות האלימה לפני שנתיים וזה הולך ומחמיר חשוב לציין שמחוץ לבית הוא ילד אחר לגמרי. קשה לי לאמר את זה אבל הוא מתנהג כמו גברים אלימים שמכים את נשותיהם.הוא לא מקבל משהו אז הוא נכנס להתקף זעם ומתחיל להרביץ לזרוק חפצים ולהרוס כול דבר שעומד בדרכו.אני מנסה להרגיע אותו בעיקר על ידי חיבוק של הידיים והרגליים לא תמיד זה עוזר . לאחר שהוא נרגע הוא מתנהג כאילו כלום לא קרה ומסרב לדבר על הנזקים שהוא עושה. לדעתי הצורך הכי גדול של הבן שלי הוא שליטה וכוח. חשוב לאמר שבעבר היו משברים במשפחה אך הם חלפו .מקווה שעניתי על השאלות שלך. בברכה אני♥

יש אור בקצה המנהרה

שלום רב אני, בתשובתך סיפקת לי /לך סיבה טובה להיות אופטימית. התקווה נטועה בדברייך ואני מצטטת : " חשוב לציין שמחוץ לבית הוא ילד אחר לגמרי." משמעות הדבר :א.הילד יודע ויכול להתנהג גם אחרת. ב. ההתנהגות שלו מכוונת אלייך וקשורה ליחסים שלו איתך. ג. הילד אומר בהתנהגותו אני רוצה לקבוע ולהחליט. החיים בבית מזמנים מצבים בהם נוצר פער בין הרצוי לו למצוי . ברגעים כאלה הילד מתוסכל, מאוכזב ומבטא את הכעס שלו בדרך אלימה. צריך לעזור לו ללמוד לווסת את רגשותיו ולבטא את צרכיו ורגשותיו אחרת. מה תוכלי לעשות? אני חושבת שסדרת שיחות קצרות עם איש מקצוע יוכלו לעזור לך להבין לעומק את התנהגותו ולעזור לו. בינתיים, אתן לך (בכותרות) מספר דרכים בהן תוכלי לאפשר לו שליטה וכוח. מתן התייחסות בונה, ומענה לצורך שלו יחד עם העלאת הערך העצמי שלו יספקו לו את הצרכים ופועל יוצא מכך הוא יוכל לוותר על האלימות. נסי לחשוב על הזדמנויות בהם תוכלי לתת לו מידה של שליטה. יתייעצי איתו הרבה, דברי איתו בשפה של בחירה, זמני לו הזדמנויות להיות מועיל ותורם, הכירי והעריכי את העזרה שלו, העצימי אותו- גלי לו את היכולות והכוחות שלו. למשל, "הרעיון שלך מוצלח",הילד זקוק לעידוד . הוא צריך להרגיש בעל חשיבות וערך . חשוב שתלמדי לעזור לו לתעל את הכוחות שיש לו לאפיקים חיוביים. כך הוא יאמין בעצמו וביחסים איתך ויוכל להתחיל לצמצם את התביעה שלו למידות של כוח בדרך הרסנית. מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

anni1234

New member
אור בקצה המנהרה

תודה על התשובה לא חשבתי על האפשרויות שהעלית .אני אנסה לתת לו אפשרויות להוביל.לגבי איש מקצוע לאן לפנות לעזרה בלי להיפגע ? בעבר פניתי לטיפול (אלימות במשפחה) ובמקום לעזור קבעו שהוא ילד בסיכון וזה הכל ללא שום הדרכה או כוון .האם תוכלי להמליץ על מקום טיפולי שיעזור? בברכה אני.

ועוד אור...

שלום רב אני, ראשית אני מברכת אותך על הפתיחות ועל הנכונות להיכנס לתהליך. אני חושבת שזה המפתח לעזור לו/לכם לפתור את הקושי. אני מאמינה שהורה שמוכן לקחת אחריות ומחויבות לשינוי הוא הורה אכפתי ומבין. איש מאיתנו לא נולד הורה ולצערנו הילדים לא מגיעים עם הוראות הפעלה ברורות. ברצוני לזרוק עוד שתי נקודות אור: הבן שלך רך בשנים, הוא מנסה התנהגויות .הוא עוד לא התקבע. לכן, הכול יכול עוד להיות אחרת. שנית, אימא שלו קשובה ורוצה לפצוח בתהליך של שיפור היחסים. מכאן, גם השמיים הם לא הגבול. ישנם מקומות נפלאים שיוכלו לסייע לך. ממליצה לך לפנות לקליניקה של מכון אדלר. אני, אני מזמינה אותך לספר עוד, לשאול עוד שאלות גם אני כאן בשבילך. עינת גבע, יועצת משפחתית.

anni1234

New member
תודה עינת

שלום עינת על התשובה אני מנסה לעודד את הבן שלי בהתנגותו הטובה כמו כן מיניתי אותו ליועץ לעינניני המשפחה ולסמנכל של המשפחה. פעולה זו מאוד שימחה אותו ובימים האחרונים הוא רגוע . כמו כן אני אפנה למכון אדלר הקרוב לביתי בהמלצתך בברכה אני ♥

אני, כל הכבוד על היצירתיות, המשיכי...

אני שלום רב, שאפו על מחשבה יצירתית. במינויו העלאת לו את הדימוי העצמי שלו בעיני עצמו כיכול, חשוב ונחוץ. המפתח הבסיסי לעזור לו הוא לעודד אותו באופן קבוע. לעודד זו אומנות נרכשת. התחלת יופי. המשיכי. שאלות נוספות יתקבלו בשמחה. אני כאן בשבילך, עינת גבע, מכון אדלר.

anni1234

New member
ילד אלים המשך

שלום עינת בימים האחרונים הכל היה בסדר והבן שלי התנהג נהדר, אתמול אביו בא לבקר (אנחנו גרושים) וכשזה קורה הבן שלי מרגיש מאוים וכתוצאה מכך נוצרת תחרות בינו לבין אביו על תשומת לב שלי. לאחר שאביו עזב הבן שלי התפרץ בהתקף זעם והיה מאוד תוקפני אל אחותו ואלי במשך יותר משעה . הוא אינו מרשה לאף אחד להתקרב אלי בדרך מאוד אלימה. אני חייבת לאמר שישלו הרבה תשומת לב ממני יותר מכל אחד אחר מה גורם לו להתנהג כך אל אביו ואלי? אני מאוד קשורה אליו ולשאר ילדי באופן שווה ואוהבת אותם באותה מידה .

ילד מחפש מקום

שלום אני, שורת הפתיחה שלך מאוד מעודדת. חשוב, כאמור להמשיך לעודד אותו. אין לראות התנהגות נהדרת כמובנת מאליה. חשוב להמשיך להזין אותה על ידי שיקוף אוהד. אני מבינה שכאשר אביו מגיע האווירה והיחסים נצבעים בצבע אחר בצבע נוסף. בייעוץ תוכלו לבדוק מה קורה? מה הילדים צריכים? האם יש מקום לשנות את מקום המפגשים? מי יהיה במפגשים? ואיך ניתן לשנות את האווירה כך שכולכם תרגישו יותר טוב, נוח ובטוח? מה דעתך? עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה