ילד אסור ילד מותר

matanbu

New member
ילד אסור ילד מותר

גנבתי את הכותרת מהבלוג שלי, פשוט כי זו ההרגשה שעברה לי בראש כל הזמן הזה. :) הייתי היום בביצפר, ביום הראשון ללימודים. ביצפר חדש (כמו כל שנה ב3 שנים האחרונות...). בסה"כ, בסדר. הביצפר עצמו, הלימודים, המקום וזה. הכל טוב. האנשים קצת, נראים, סטריאוטיפ פקצות וערסים מהלכים, אבל עד כה הכל נחמד. במהלך שיעור ראשון תע"י, המורה רצה להכיר את החדשים - ושאל אותי "מה השם שלךָ?". באמת שלא באתי "על הגבר", או משו כזה. הייתי סתם אני! בלי שומדבר פאנסי... לא רציתי לעשות רושם סטריאוטיפי על היום הראשון (מצחיק אה). בגדול, אין לי בעיה שיתבלבלו במין שאני נמצאת בו. (אין לי בעיה?! אני מחפש/ת את זה!), שמתבלבלים בטלפון/באינטרנט אני בחיים לא מתקן, ולא תיקנתי גם כילדה. גם בתקופות היותר נשיות של חיי. וזה תמיד היה בסדר, תמיד היה נכון. אבל באותו רגע, הרגשתי כאילו דפקתי סטחה. (מעדתי בסלנג אילתי). הרגשתי כאילו כולם מסתכלים אליי ובוחנים אותו ויודעים הכל. "מתן, וזה שלךְ", עניתי. למרות שזה רק הרגשה, בעצם לא היה כלום, והוא התבלבל בשמות של אחרים וההרגשה לבילבול שלהם היתה אותה הרגשה כמו לשלי. אח"כ הוא שוב טעה "אם למדתַ כבר את יחידת הבסיס אתה לא צריך לחזור עליה שוב, אתה במתכונת של אקסטרני", ותיקנו אותו. אח"כ, הלכתי בכביש בדרך לביצפר הישן שלי, ושוטרת אחת צעקה לי "תזהר ילד!". איזה סרטים עברו לי בראש, שכל התלמידים מהביצפר הישן שלי (שעזבתי קצת בגללם) מסתכלים עליי ויודעים וזה. למרות ששוב, בתכלס, לא עניתי, והמשכתי ללכת, והכל היה כרגיל. (ופאק! התלבשתי ממש בסדר! אפילו לא גבולי! אפילו אמא אהבה!). ורק אצלי בראש, זה כל כך לא בסדר. כל כך לא בסדר. כל כך לא בסדר, שזה גורם לי לחשוב למה זה כל כך לא בסדר, אם אני כן בסדר עם זה? אם אני שלם עם הזהות שלי? לא רק המינית, בכלל, עם האופנה שלי, עם התרבות שאני צורך. זה כמו ש"תפסו" אותי פעם, כמה חברים מהביצפר הישן שלי, עם דיסקים של מוזיקה קלאסית. הרגשתי בדיוק אותו דבר. אם זה בסדר, למה זה מרגיש כל כך לא בסדר? למה אין לי משו פשוט בחיים שלי?! למה אני לא יכול לומר משו... משו! כל דבר! למה אני לא לסבית!? או דו?! או אישה או גבר?! למה אני כזה מסובך! למה אני לא יכול לענות על שום שאלה, ולמה הכל נשמע כל כך לא בסדר? חיים נורמלים. נורמה. קל. פשוט. תשובות. מתן, שבפעם הראשונה בחייו, תיקן: "מתן, וזה שלךְ".

FreakOnALeash

New member
גם אני הייתי מעדיף

להיות מישהו שפשוט נבדל בנטייה המינית מאשר מישהו בתוך גוף שלא קשור לכלום, ועדיין חי כל החיים שלו תחת כל מיני סטריאוטיפים. אממ...

barak001

New member
נסיון להסבר

אנשים אחרים במבוכה, משדרים תחושה שאתה לא בסדר, שאתה אשם כי אתה לא נורמטיבי, שאתה לא שייך. קשה להתמודד כשאין אישור מהסביבה, כי מחנכים אותנו מגיל 0 לחפש אותו. אנחנו צריכים להיות בסדר בשביל ההורים, המורים, החברה - גם אם ה"בסדר" הזה לא רלוונטי או מובן. (למשל, אני בסדר אם אני יודע אם כל עצם הוא זכר או נקבה בשיעורי לשון, אבל כל הרעיון הזה מטופש מיסודו...) בקיצור, אני מזדהה...ובאמת אין לזה קשר בהכרח לשלמות הפנימית, כי מעבר לצרכים שנובעים מהעולם הפנימי (שלמות) יש צרכים שנובעים מהעולם החברתי(קבלה).

eliott smith

New member
ומשהו שקרה לי...

היום חזרתי מהעבודה וביקשתי אש מאיזה אברך. אז הוא נתן לי ולא הצלחתי להרגיש, אז הוא אמר "אמא שלך לא לימדה אותך להדליק אש?איזה קטע, דברתי אליך כמו לבן" זה היה אברך אמריקאי. thats a compliment i said ואז הוא so youre transgender? you dont want to be a girl ואני sometimes והוא youre crasy ואני רבאק, הוא בא מחול ועוד לא שמע על מגדרים לא דיכוטומיים. מתן ועכשיו אני נהייה אמהי, זה בסדר גמור להיות שונה ומעורבב. כולנו בני אדם מעורבבים. של טוב ושל רע, של אנוכיות והתחשבות, של צער ושמחה, של יאוש ותקווה של זכר ונקבה.

Freeda

New member
היי מתן

כולנו הינו בזיגזגים האלה בכל אחד מהשלבים כי הטרנסג'נדריזם, לעניות דעתי הבלתי קובעת הוא ממש לא אוסף של תופעות, שצריך לחפש איזו תופעה אנחנו בקטלוג הכללי אלא רצף של שלבים בתופעה אחת, כולל נסיונות להלך קדימה ואחורה במדרגות על פי שיווי משקל זמני בין דחפים ובן פחדים ואילוצים דבר אחד קבוע: הדחפים בגדול - מתגברים - התיאבון בא טעם האוכל, ואתה כבר טעמת את "פרי-עץ-הדעת" - העונג להיות מה שאתה מרגיש הפחדים בגדול קטנים - העולם פחות מאיים משבוע לשבוע האילוצים מתכווצים ככל שאנו גדלים ונעשים עצמאים ולכן, בס"ה - אף על פי כן נוע תנוע - על אף שאתה חש כמו גלילאו במוקד. עלה וצמח - בקצב האופטימלי שלך חיבוקים יערה

uri 0

New member
../images/Emo24.gif the "seder is inside

What's "Besder"? it's Be Seder, "in order". but the general "seder" , puts men and women apart, and that's not you. Your "seder" is different. for the general Seder, you are dis-order, mess, Balagan. Now it would be great if we could through the general Seder behind the back. but we can't, we were brought into it. we think in in its terms. we also think "Ben" and Bat. it makes it harder because we feel wrong. which is bullocks but we still feel it. Now little by little we find our way, and there are different ways and different solutions. but you know all of us - and you know we're all have different way and solutions. and you will fund yours, I'm sure. . .

למעלה