ילד בחינוך מיוחד להורים גרושים

superwoman1

New member
ילד בחינוך מיוחד להורים גרושים

שלום אודה מאד לכל מי שיוכל להפנותי לתשובה מהימנה (החוק לא מציין זאת) באחריות מי לממן לימודיו של ילד בחינוך מיוחד (בן 13 ) שהוריו גרושים , והוא במשמורת אצל אחד ההורים ? בעיר האם , בעיר האב , שתיהן יתחלקו ?( מה שלא נשמע הגיוני...) גם באגף החינוך בעיריה לא הסכימו לתת לי פרטים בעילום שם אודה לכל מי שהתנסה ויוכל להאיר את עיני . .

ילד להורים גרושים בחינוך המיוחד

הי מנסיוני, האחריות על מציאת מסגרת, מימון הסעות וליווי (אם צריך) היא על העיריה/מועצה של ההורה המשמורן, שם רשום הילד, חד משמעית. החוק מאוד ברור בנוגע למשמורן אחד. לצערי אותו חוק מתקיים גם למשמורת משותפת. רק מועצה אחת אחראית...(מה שלא נשמע הגיוני דווקא לי..). כי כך ההורה השני חייב לממן את ההסעות למסגרת וחזרה אליו, במידה והוא לא שייך לאותה מועצה. זה המצב נכון להיום.. מקווה שעזרתי

../images/Emo207.gif לגבי נקודות זיכוי במס

שלשום הסתבר לי כי הורים לילדים בחינוך מיוחד זכאים לנקודות זיכוי במס . האם מישהו מכיר וידע מה המצב כשמדובר בהורים גרושים ? מצרפת כאן לינק שמצאתי אשמח לכל מידע. תודה

ifri

New member
איך מקבלים החזר

בדקתי מול מס הכנסה, לגבי ילד בחינוך מיוחד להביא אישור מהגן או המוסד החינוכי המדובר, וטופס 127, ניתן למלא ע"י רופא ילדים, זה מספק להם. וגם גן שפתי נחשב לצורך חינוך מיוחד.

למעלה