ילד ביישן

• פותח הנושא atila
  • פורסם בתאריך

atila

New member
ילד ביישן

אני אמא לילד בן שנה וחצי. הילד מתפתח באופן תקין. בבית ובחברת הסבתות הילד מאושר, אקטיבי מאד, תמיד צוחק וכו`, אולם כאשר אנשים זרים או (ובמיוחד) ילדים בני גילו מתקרבים אליו הוא נכנס לחרדה ונצמד אליי. הדבר קורה גם כשהוא נפגש עם ילדים של חברים בביתו ואפילו עם בני דודיו אותם הוא מכיר טוב. כאשר ילד אחר מסתכל עליו, ניגש אליו או מנסה לגעת בו הוא נכנס להיסטריית בכי. אם ילד מנסה לקחת ממנו צעצוע הוא מוותר מיד ושוב פורץ בבכי. מצב זה נמשך כבר כארבעה חודשים ומחריף לאחרונה. אני מאד מודאגת מה יהיה שייכנס לגן. אודה לדעתך כיצד נוכל לעזור לו?

גרא.

New member
התנהגות אופיינית לגיל...היי סבלנית

atila,בנך נמצא כעת בשיאו של גיל ``העצמאות``,בו אחרי שהוא כבר שולט היטב בהליכה,ומתחיל לפטפט כמה מילים,הוא מנסה להתרחק ממך,כאקט של עצמאות,אבל ככל שהוא מתרחק,הפחד שלו מהניתוק הפיזי ממך,גדל והולך,עד לנקודה בה הוא נתקף בחרדה, מעצם הפרידה,חוזר ונצמד אלייך.בנך עדיין בגיל בו הוא חושש מכל דמות או פרצוף שאינו מכיר,אחרי שלמד קודם לכן להבחין בפניך,בפני אביו וקרובים אחרים,איתם מרגיש בטוח,הוא יודע כיום להבחין בפנים לא מוכרות, ומכאלה מפחד.למעשה,הפחד הזה משרת אותו לטובת התרחקות מזרים לא מוכרים, שלפעמים לחלק מכאלה יש כוונות זדון.לבסוף,בנך רק בן שנה וחצי,ואין לו עדיין שום מנגנון כדי להתמודד עם תוקפנות של ילד אחר כלפיו.כל מה שהוא יכול לעשות,זה רק לצעוק חמס..כלומר לבכות.להבנתי,אינך יכולה,ואינך צריכה לעשות מה,מעבר להרגיע אותו.ובעיקר,להצטייד בסבלנות,ככל שיגדל,יתחזק,ילמד בגן מילדים אחרים כיצד להגיב בקונפליקט חברתי,גם יקבל סעד,בעת הצורך מהגננת/מטפלת..ואני משוכנע,שדי מהר,בוודאי בעזרת הגננת/מטפלת,התנהגותו הדפנסיבית,הנסוגה,תתחלף,תשתנה ותהיה הרבה יותר אדוקווטית.

למעלה